+1 adalék: a Globusnak jót tesz a gyenge forint, lévén hogy ő is exportcég :-)
Tehát, kialakulóban van a jobb üzemi eredmény eléréséhez szükséges környezet. Szerintem a jelenlegi körülmények között már nem annyira fair a 460-as kivezetési ár ...
Közben egész szépen felépült a vételi oldal, kiváncsi lennék, ebből mennyi a Concorde. A Portfólió pedig továbbra is sunyít, hiába provokálom :-)) Bezzeg tegnap az 500-as kötés után 8 perccel fent volt a cikk, pedig normális halandónak csak a francia cég nevét leírni beletelik ennyi időbe. Nem csodálkoznék, ha vész esetére már előre meg lett volna írva.
Természetesen a repülős áll bent, aki a nyilvános vételi ajánlatot is szervezte, nyilván a kivezetési ajánlatot is ő fogja, a góré pedig tőzsdeelnökként mindenkinek a haverja, de legalábbis volt már főnöke a BÉT-en. Nyilván ő a legalkalmasabb arra, hogy ebből a helyzetből a legtöbbet kihozza a megbízója javára. Ha a saját szabályait nem is meri a tőzsde megszegni, azért az ügymenet lassításával, teljes hírzárlattal jó pár részvényt összeszednek 460-on.
Gondolom a Portfólió munkatársai sem önszántukból kezelik tabuként a témát, egyszerűen szólt a főnök, hogy erről az ügyről nem írunk, és kész. Talán az sem véletlen, hogy csak a Napi ír róla, mindig a 460 forintos kivezetési árat, mint befejezett tényt sulykolva. Elhangzott itt olyan vélemény, hogy nem is a franciák a végső vevők, hanem a háttérből egy hazánk fia. Nem tudom így van-e, de ha igen, a módszer alapján lenne ötletem a személyére. A társaságba is beleillik: Jaksity, Korányi, Nobilis ....
Köszönöm a választ, de egy adott brókercég mögött még többb vevő is lehet: az új főtulaj,
valamelyik régi, aki visszavenne, Te vagy én stb.
Ha viszont valóban a franciák álltak be a könyvbe, akkor már "zajlik a kivezetési eljárás gyorsított formája".
Óriási fazon vagy, tisztellek, hogy bevallottad - így igaz volt a teoriám, tényleg figyelem felhívás volt az action ( ccsak nem vevő becsalogatásra, hanem a visszáságok rávilágítására)
Egyébként meg maximál igazad van, vegyél még többet és menni perelni és nyerni kell - és lehet is.
az alábbi kérést küldtem a portfolio teljes szerkesztőségének emilben:
Tisztelt Címzettek!
Én egy kisbefektető/olvasó vagyok!
Nem vagyok profi, még csak 10 éve foglalkozom tőzsdei befektetésekkel!
Kérem Önöket, hogy nézzenek utána és foglaljanak álláspontot a GLOBUS részvények kivezetésével kapcsolatban!
A tegnapihoz hasonló cikkek megírása nem segíti a kisbefektetők tisztán látását, már csak azért sem mert én vettem ki a könyvet 500-ig csak azért hogy valaki figyeljen már oda és nézzen utána hogy mi is történik azzal a céggel amelynek könyv szerinti saját tőkéje meghaladja az 1000 Ft-ot és 460-on szeretnék kivezetni a tőzsdéről!
Az új szabályozás szerint ezt nem biztos hogy meg lehet tenni!
Még egyszer kérem, nézzenek utána, hogy milyen kimenetelek várhatók és kérem közöljék egy cikk keretében!!!!!!!!
magam sem vagyok rá büszke, de tőzsdei "pályafutásom" elején nekem is sikerült egy ilyen akciót véghezvinnem. Még vitatkoztatok is róla itt , a fórumban. :)) Szóval ezt a faktort sem lehet kihagyni a számításból...
Globus 2006