Topiknyitó: gereaki 2006. 05. 04. 11:00

Globus 2006  

érdemes lesz majd figyelgetni a globust...kivezetés idén várható de sztem nem 460on
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 06. 03. 17:30
Előzmény: #199  Törölt felhasználó
Pista, nem hinném, hogy komolyan gondolod, hogy bárki vesz tőled 550-ért, amíg 490-en eladó van a könyvben. Szerintem ennél okosabb vagy. Ez itt a tőzsde, épp ez a jó benne. Ha valaki el akarja adni a részvényeit, nem kell egyenként vevőket becserkésznie, beteszi a könyvbe, és ha van rá vevő az adott áron, akkor meg fogja venni. Nem kell ezt túlbonyolítani.

Volt egyébként vagy másfél éve egy Gekko nevű, azóta számtalanszor reinkarnálódott projekt-nick az Econet topikokban, annak volt a mániája, hogy eladna 1 millió darab részvényt, de mindig csak piaci ár fölött néhány forinttal. Amikor 90 volt az ár, 93-ért adta volna, aztán később 100 forintnál 104-ért kínálgatta, de el nem adta soha. Na, akkor kezdődött az Econet felvásárlása. Egy hasonlóan illikvid részvényben mindig az a legmegbízhatóbb jele a bennfentesek vételi szándékának, amikor a fórumokon hirtelen megjelenő nickek következetes kitartással próbálják kiénekelni a spekik szájából a papírt. Ennek egyik meglehetősen együgyű módszere az általad is alkalmazott. De ez így van jól, számomra ezek a hozzászólások többet érnek bármilyen bizalmasan fülbe sugdosott tuti információnál.
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 21:26
Előzmény: #198  Törölt felhasználó
tenlyeg van, ha akarsz venni akar otc-n is adok, csak meg kene beszelni az ado miatt
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 17:42
Előzmény: #196  Törölt felhasználó
Hat kedves inflexio, szinte szo szerint arra jutottam, amit kettovel lentebb irtal, azzal a kulonbseggel, hogy azon sem csodalkoznek ,ha nem probalkoznanak be a 460-as arral, hanem korrekt modon tisztesseges ajanlatot tesznek - lam ok a kivetelek. De nem remenykedem, viszont irni kell rola.
Hogy Pistanak van elado tetele azt meg azert nem hiszem, mert kulonben nem a negativ oldalt erositene, max semleges lenne. Ez ilyen egyszeru keremszepen.

Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 15:38
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
Pista, nem tétlenkedek, de egyelőre nem te vagy a legjobb eladó. Én is adok 550-en, amíg 490-en vissza tudom venni. :-))
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 15:36
Előzmény: #192  stacstac
stacstac, a szabályzatot lassan én is kívülről tudom, annyit olvastam már, de ezt tényleg csak egyféleképpen lehet értelmezni. :-)

labbancz, bizony kell a türelem, de a legtöbb spekinek épp abból van a legkevesebb, és ezt jól tudják az érdekeltek is. Egyébként egy dologra még kell számítani, legalábbis a helyükben én mindenképp eljátszanám. A kivezetési kérelem benyújtásával együtt június 15-ig az ajánlati árat is közzé kell tenni. Nem csodálkoznék, ha ez az ár 460 forint lenne. Ezután a BÉT majd visszadobja az ajánlatot hiánypótlásra, és az ajánlattevőnek van öt napja, hogy módosítson, és javítsa az árat az előírt minimumra. Ezalatt viszont sok speki visszaszórhatja a papírt, mert azt gondolja, hogy mégis 460 lesz az ár. Szóval csak óvatosan!
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 15:32
Előzmény: #194  herlas
inflexio!

ha ilyen biztos vagy, van egy pärezer globusom elado 550-en. nem beszelni kell, cselekedni!

:))
herlas 2006. 06. 02. 15:27
Előzmény: #191  Törölt felhasználó
Ha ennyire egyértelmű lenne a jogi helyzet, akkor nem felső felfüggesztésen kéne lenni a papírnak?
Egyenlőre csak az biztos, hogy 460 alatt nem lehet a kivezetési ár.
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 14:41
Előzmény: #191  Törölt felhasználó
szeva Inflexio! hogy vagy?

alakul a helyzet ahogy elnézem... kivárás, mint a jó horgászok... a nagy halhoz türelem kell...
stacstac 2006. 06. 02. 14:27
inflexio!

elolvastam én is a szabályzatot és most már én is úgy gondolom ahogy te!

nem tudják 460 Ft-os ajánlattal kivezetni!

bár valszeg ezt ők is tudják...

várom a fejleményeket és kösz a segítséget!

jó spekit!
Törölt felhasználó 2006. 06. 02. 11:23
Előzmény: #190  stacstac
Azért jól jellemzi a befektetői jogbiztonságba vetett bizalmat, hogy a piac eleve a pesszimistább forgatókönyvből indul ki. Mindezt annak ellenére, hogy a Globus részéről semmilyen hivatalos információ nem került nyivánosságra a kivezetési árfolyammal kapcsolatban, viszont a közgyűlési döntés tartalmazza, hogy a közgyűlés napján hatályos BÉT szabályzat szerint kívánnak eljárni. A pesszimista várakozás kizárólag a Napi korábban idézett erősen manipulatív hangvételű kétsoros cikkéből táplálkozik, valamint nyilvánvalóan abból a befektetői tapasztalatból, hogy a tőkepiac működését szabályozó és ellenőrző intézmények gyakran szemet hunynak a szabályok kisbefektetőkre hátrányos "kreatív" értelmezése felett.

Jelen esetben azonban túl egyértelmű a helyzet. Szerintem itt legfeljebb próbálkozni lehet. Más kérdés, hogy a próbálkozás is eredményezhet néhány olcsón megvásárolt részvényt, ezért nem is lenne racionális, ha nem történne meg.
stacstac 2006. 06. 02. 09:40
remélem inflexio-nak lesz igaza bár szvsz valahogy elintézik a kivezetést 460-on...

ne nekem legyen igazam!

jó spekit
herlas 2006. 06. 01. 21:54
Előzmény: #188  Törölt felhasználó
A MAVA opció lehívását nem kellett volna valakinek hivatalosan is közzétennie? Csak egy MTI hír volt róla.
Törölt felhasználó 2006. 06. 01. 16:34
Előzmény: #187  Törölt felhasználó
Eltunt a 485/7853-as ajanlat.
Törölt felhasználó 2006. 06. 01. 16:28
Előzmény: #186  Törölt felhasználó
Aki kirantotta az nem lehetett kenyelmes helyzetben. Mindenesetre tenyleg erdekes ami itt tortenik. Kivancsi leszek a zarora.
Törölt felhasználó 2006. 06. 01. 16:08
Előzmény: #185  zborde
Ez egy kényelmes papír. Nem kell kapkodni. Tegnap délben döntenek a kivezetésről, és ma délután még lehet venni féláron. Az ilyeneket szeretem.
zborde
zborde 2006. 06. 01. 15:59
Valami történt.
10% és szünet, de miért ha a kivezetési ár 460 lesz.
Vagy mégsem ... ???

:-)
Szivese innék a medve bőrére :-)
Törölt felhasználó 2006. 05. 31. 19:15
Előzmény: #183  Törölt felhasználó
Bocsánat, helyesbítek: időhúzás kizárva, 15 napon belül be kell nyújtani a törlési kérelmet.
Törölt felhasználó 2006. 05. 31. 19:09
Előzmény: #182  matgab
A Napi cikke már címében is finoman szólva megtévesztő:

„Kivezették a Globust a tőzsdéről

A Globus közgyűlésén megszavazták a társaság részvényeinek tőzsdei kivezetését. A fő tulajdonos Ufm előzetesen kötelezettséget vállalt, hogy 460 forintos tőzsdei kivezetési ajánlatot tesz.”

Egyelőre ugye még nem vezették ki a részvényt, pláne nem 460 forinton. A tőzsdezárás után közzétett jegyzőkönyv szerint a közgyűlési határozat így szól:

14/2006. számú határozat
„Hivatkozással a Budapesti Értéktozsde Zártköruen Muködo Részvénytársaság (BÉT) jelen határozat
meghozatalának napján hatályban lévo Bevezetési és Forgalomban Tartási Szabályokról szóló
Szabályzatára („BÉT-szabályzat”), a Közgyulés elhatározza a Társaság valamennyi „A” sorozatú,
250 Ft, azaz kettoszázötven forint névértéku törzsrészvényének (" Részvények") a Budapesti
Értéktozsde terméklistájáról történo törlésének kezdeményezését, azaz a Részvények kivezetését a
Budapesti Értéktozsdérol ("Kivezetés").
A Közgyulés felhatalmazza a Társaság Igazgatóságát arra, hogy a Kivezetéshez szükséges kérelmet a
Budapesti Értéktozsde Zrt-hez a BÉT-szabályzatban erre eloírt határidoben benyújtsa, illetoleg a
Kivezetéssel kapcsolatban a BÉT-szabályzat rendelkezéseivel összhangban minden szükséges
intézkedést megtegyen.”

Itt tehát szó sincsen árfolyamról, arról viszont igen, hogy a határozat meghozatalának napján hatályban lévo Bevezetési és Forgalomban Tartási Szabályokról szóló Szabályzat szerint járnak el. Szóval nekem úgy tűnik, hogy a Napi kicsit segédkezik még az érdekelteknek az olcsó gyűjtögetésben. Most talán egy kis időhúzás következik, mert a BÉT szabályzat nem határozza meg, hogy a közgyűlési döntés után hány napon belül kell a törlési kérelmet és a kivezetési ajánlatot jóváhagyásra benyújtani.
matgab 2006. 05. 31. 16:05
Előzmény: #181  zborde
De akkor mi van ezzel az új törvénnyel?
Vagy ez rájuk nem vonatkozik, mert ők multik??
zborde
zborde 2006. 05. 31. 14:30
Előzmény: #180  herlas
Kár,
az 10XX jobban tetszett volna

Topik gazda

gereaki
5 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek