Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:49

GENESIS  

Sziasztok!

Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))

Új név,új tervek,új remények...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:44
Bocsi havi, de nagyon uncsi vagy!!!!
Most írhatnék oldalakat, hogy miért érdemes itt 700-800 Ft körül venni. Jómagam is vettem amúgy...hozzáteszem...
..ezt komolya gondolod ezt a kérdést??????
Szerinted ez a topic miért jött létre?????

Tele van infókkal, szakmai cikkekkel, objektív véleményekkel, stb...

Ajánlom figyelmedbe pl. Bull elemzését a mozgóátlaggal kapcsolatban!!!
Ez csak egy picikre szelete az itt leírt elemzéseknek, szakmai véleméyneknek, cikkeknek, stb...

Olvasd át a szakmai hozzászólásokat, ezt ajánlom Neked!
Bár Neked és 1-2 haverodnak köszönhetően a mai nap sajna nem nagyon sikerült sok szakmai gondolatot közölni. Bull elemzése a kivétel, ja és el ne felejtsem closingbell értékes gondolatait!!!

Ha meg vesztettél a Genesis-en, akkor szerintem ne vegéyél újra ilyen részvényt!!
Neked TILOS ilyet venni! Értve vagyok??
Képzeld, vanak részvényeim 1000 és 1100 Ft-ról is! Plusz 700-800-900 Ft-on van még nagyobb pakkom.

Nem adom el természetesen, sőt ilyen olcsón még veszek is belőle!
Ahhoz meg semmi közöd, hogy honnan van rá pénzem! Már megbocsáss! Ez a magánügyem...

Jó éjt!!
Monster 2007. 04. 01. 22:41
Előzmény: #977  Törölt felhasználó
Jesszus, mi folyik itt:)))
Komolyan mondom, néha kaparom a falat kínomban, néha röhögök:))

Erre már nem lehet mit mondani, csak így tovább srácok:)))
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:39
Előzmény: #976  Törölt felhasználó
igen, már többször a számon volt, csak visszafogtam magam: nagyon jók lehetünk, ha rögtön pattannak az ellenzők!.
Ha ennyire felizgat mindenkit.
Hozzáteszem, hogy senki mellett nem állok, ez egy párbeszéd. Pont az ellenzők kényszerítenek mindenkit kiállásra, merthogy nem a részvényekről, hanem szektáról, meg emberekről nyilatkoznak!

A játékszabályokat jelentősen lealacsonyítva. De ok, ha ez a "pálya", ezt kell szeretni egy ideig!!!, veletek így főleg nem megeröltető, csak fárasztó vitázni!

KK
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:31
Előzmény: #975  Törölt felhasználó
Szakmai párbeszéd:
Miért jó nektek, ha 800 forinton vesztek olyan részvényt, amit 500-on lehet jegyezni, és ezzel átverni azokat, akik 800-on vesznek, higítva a tulajdonukat? És miért vártok kitörést, ha a nagytulajok is elismerik a jegyzési árral, hogy nem ér többet a papír?

És BB te miből növeled állandóan a részvényeid számát? Honnan van ennyi pénzed? Miért nem növelted az elején 1200 körül az összes pénzedből?

Várom a pontos választ a béke és a szakmaiság jegyében.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:29
Megmondom őszintén most már jobb kedvem is van, hogy leírtam, amit gondolok.
Én legalább nem alpári stílusban tettem és nem gyaláztam a másikat...

Őszintén: Most valahogy sokkal több kedvem lett, hogy növeljem Genesis-részvényeim számát.
Másnak nem kell vennie! Ez nem rábeszélés, mielőtt meggyanúsítanának ilyen ostobaságokkal!
Saját magamról beszélek.

A nagyobb vételi kedvet egyre jobban kihozza belőlem a stílusotok kedves kételkedők!!
Ez van...

Üdv.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:29
Előzmény: #974  Törölt felhasználó
Szakmai párbeszéd:
Miért jó nektek, ha 800 forinton vesztek olyan részvényt, amit 500-on lehet jegyezni, és ezzel átverni azokat, akik 800-on vesznek, higítva a tulajdonukat? És miért vártok kitörést, ha a nagytulajok is elismerik a jegyzési árral, hogy nem ér többet a papír?

Várom a pontost választ a béke és a szakmaiság jegyében.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:28
Előzmény: #973  Törölt felhasználó
Sziasztok!
Megmondom őszintén elképedve néztem ami ma itt lezajlott. Kicsit rosszkedvű lettem amiatt, hogy ekkora nagy feszültség keletkezett e fórumban. Szerintem senkinek sem jó az értelmetlen, személyeskedő vita!
Most teljesen mindegy ki a hibás, de jó lenne, ha visszatérne a topic a normális, színvonalas, szakmai mederbe!
Nem kívánok a mocskolódó, kötekedő stílusú hozzászólásokra reagálni.
Nincs jogom mások felett ítélkezni.......

A megbékélés jegyében várom a válaszokat a nap folyamán feltett kérdéseimre a választ a tisztelt hozzáértő közönségtől!
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:19
Sziasztok!

Megmondom őszintén elképedve néztem ami ma itt lezajlott. Kicsit rosszkedvű lettem amiatt, hogy ekkora nagy feszültség keletkezett e fórumban. Szerintem senkinek sem jó az értelmetlen, személyeskedő vita!
Most teljesen mindegy ki a hibás, de jó lenne, ha visszatérne a topic a normális, színvonalas, szakmai mederbe!
Nem kívánok a mocskolódó, kötekedő stílusú hozzászólásokra reagálni.
Nincs jogom mások felett ítélkezni.......

Azonban nagyon durva vádak hangzottak itt el:

pénznyelőtől idézek:

"Baz+, ez tőzsde, nem egy szekta."

"4. Amekkora vehemenciával hirdetitek, mint az igét a megújuló erőforrásokat, ezen belül is a napenergiát, inkább menjetek el greenpeace aktivistának, vagy más szervezetekhez propagandistának, sokkal sokkal többet fogtok vele keresni."

Tudod mit pénznyelő? Ha ilyen tílusban írogatsz ide, akkor SOHA az életben nem fogsz egyetlen kérdésedre választ kapni ebben a topicban!
A hozzád hasonlóknak nem kell Genesis-részvényt venni!!

Érted???

Egyszerű a megoldás!!!!
Ha nem hisztek a napenergia jövőjében, ha nem akarjátok tőkéteket Genesis-be fektetni, akkor ne légy szíves ne írjatok ide!!
Vagy, ha írtok, akkor normális hangnemben!!!
Látod?? Én is mondhatnék rád és havarjaidra fűket-fákat, (hozzáteszem ezek után joggal is), de nem teszem, mert ugyanúgy tisztellek Téged, mint a másik embert, pl. Bull-t, K-mezont, vagy closingbell-t, vagy bárkit itt a fórumban...

Leszáktázol itt minket, akik máshogy gondolkoznak, mint Te!
Ez nem fair game!!!
Nem lesz ez így jó!!

Egyébként meg, ha bármelyik kételkedő is kérdést tesz fel, akkor miért kéne bárkinek is egyből ugrani és válszolni????

Pl. én nem tudok egész nap gép közelben lenni. Délután itt voltam, utána több programom is volt, rokonlátogatásban, meg gyönyörű volt az idő, kint is voltam, sportolni is,stb..
Most jöttem újra vissza a gép elé.

Ne lepődj meg, ha egyetlen egy válasz sem kapsz a kérdéseidre, ha ilyen alpári és a másikat lenéző a stílusod!!

Én továbbra is a szakmai, egymást segítő párbeszéd híve vagyok!!!
Azért, mert szerintem az a normális, ha valaki belefekteti a pénzét egy részvénybe és ezt megalapozott tények, infók, hírek, szakmai cikkek, stb. alapján teszi!!!!!

Azaz BEFEKTET! Ezért BEFEKTETŐ!
Nem pedig napi spekuláns!
De ettől még egymást el lehet, sőt el kell fogadni!!! Semmi bajom a napi spekulánsokkal, úgy látom pl. Te nem tudod megérteni és elfogadni a befektetői gondolkozást!
Szálljál már le a magas lóról kedves barátom!

SENKI NE VEGYEN GENESIS-T AKI NEM AKAR, ILYEN EGYSZERŰ! VISZONT, HA MÁS RÉSZVÉNYEKBEN CSÜCSÜL, AKKOR HAGYJA BÉKÉN A MÁS RÉSZVÉNYEKBEN FANTÁZIÁT LÁTÓKAT!!!

MOST JELENTETTEM KI!!
REMÉLEM MEGÉRTETTED.

NEM BIZTAT ITT EGY EMBER SEM VÉTELRE!!

TUDOD MIT, HA LESZ GENESIS RÉSZVÉNYED VÉLETLENÜL, AKKOR NYUGODTAN ELADHATOD, ÉN SZÍVESEN MEGVESZEM TŐLED!!

EZT ÜZENEM MINDEN KÉTELKEDŐNEK!
NE VEGYETEK RÉSZVÉNYT, MEGVESZEM HELYETTETEK!
ÚGY IS HOSSZABB TÁVRA TERVEZEK!!

Tudom Ti mindenek fölött álltok és annyira tökéletesek vagytok, hogy Ti aztán mindent tudtok, okosak, szépek vagytok, stb.!

Én úgy látszik "csak" egy hülye szektás vagyok a Ti szemetekben! Ja, nem csak én, ahogy látom itt általánosítva írtad! Szóval konkrétan closingbell írására utaltál ezzel!
Meg az a nagyokos havi is a belinkelt holnapjával erre utalgatott, gondolom!

folyt. köv.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 22:19
Előzmény: #971  Törölt felhasználó
nem, tévedsz "ezegyszer" megint! Semmiképp sem unatkozni szerettem volna, ha valami érdekeset írnál, jó lenne -:). Ha nem tudsz válts a csodafórumba...

KK
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:59
Előzmény: #970  Törölt felhasználó
Csak azt írtam amit hallani szerettél volna.

Ilyen ez a topic :))
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:56
Előzmény: #969  Törölt felhasználó
Tudom, mi az, hogy szekta. Meg azt, hogy muszáj, nem muszály... Meg, hogy fárasztóak vagytok, egyre inkább -:)
Sajnos, nem hiszek a szegény szerencsétlen becsapottakban. Bocs.
Akit átvernek ugyanannyira hibás, mivel képtelen beismerni, hogy hülye volt, így a szemét többiekre fogja.
Feltételezem, hogy mielőtt a bizalomába férkőző egyént megismerte semmibe vette a szeretteit, ugyanúgy mint mikor az a valaki a bizalmába férkőzött az ígéretek alapján elcsábulva, és csak miután tönkrement AKKOR értékelte a szeretteit. Mert nem maradt más. Számomra ez a nyilvávaló az esetből, amire az élet tanította meg.
KK
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:46
Előzmény: #968  Törölt felhasználó
Tudod milyen a szekta?

Bajban vagy, egy lehetőséged van, egy ember , nagy dumás a bizalmadba férkőzik, oylan átéléssel lelkesedésasel ontja a szöveget, hogy elhiszed, midnent elhiszel neki, linkel, vitakozik, veszekszik, ígér, meggyőző.

Mivel egy lehetőséged van, midnent felteszel rá, muszály...

Azt mondja, jó lesz, és elhiszed, mert ő a szekta vezetője, mindenki felett áll.

Aztán kiderül ,hogy mégsem, amit mond csak ő hiszi el mert hazudik.

tömeges öngyilkosságot akar, de ő issza meg utoljára a mérget... cseles fajta. vagy nem is mérget iszik.

tönkremegy az életed, elhagy a feleséged, a gyermeked egy szarnak tart.

Persze te vagy a hülye, ő csak azt mondta így is lehet...

Hát iylen egy szekta!

És ne mondja senki ,hogy az jó ami itt meg...
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:34
Előzmény: #964  Törölt felhasználó
Figyeljetek, senkinek, nem a kötelessége meggyőzni senkit. A döntés saját. Nem gondoljátok?!
Az általad leírtak ugyanúgy nem újak nekem se, hiába ismételgeted. Miért e vehemencia, nyugi. Nyilván, mindenki kételkedik én mindenképp, és engem is az árfolyam érdekel... A dotcom stb. lufival nagyot lehetett kaszálni is, azt se feledd... Sőt tudomásom van a napenergia általad említett nem új voltáról, csakhogy eddig az akarat hiányáról is világpiaci szinten. Ami az egyik legfontosabb. Tőled nevetséges a szekta meg egyéb duma... Mivel az ide károgni járók inkább szektának minősülnek, akik csak valakit megvédeni járnak át mindegy is a téma. Csak azt nem tudom miért zavar, ha különböző anyagok felkerülnek ebben a témában is. Ahogy a többiben. Meglátjuk mi lesz! Irányítgatnál?!!??
BigBroken, miért nem te győzöl meg bárkit, hogy ne vegyen papírt. Nem hiszem, hogy pl a brókerem lennél én meg pláne nem a tied... Úgy érvelni, hogy valakit ismételsz, úgy a fontosságát, véleményét erősíted a téma hátrányára, ahelyett, hogy a saját véleményedet erősítenéd. Vagy az nincs?!!! Ezért kell valaki ellen érvelni?!

A hálózat, ugyanúgy mint a szekta, pedig érdekes a te szádból is, nézegetve a másik fórumot, ahonnan csak azért pattantok át, hogy valakit a "csapatból" megvédjetek. Uramisten, ki ellen? Saját maga ellen? Vagy BB ellen?
Ahol a legmagasabb színvol az, mikor megjelenik vki új, kóbor lovagnak minősül, a "született joggal" rendelkezők által, akik saját hülyeségeiket ismételgeteik belterjes körben, vigyázva nehogy ellenvélemény zavarja meg önbizalmukat. Semmi esetre sem a témára vonatkozó kérdésben nem. Ez mi, ha nem szekta, csak nem jó, hatékony értelemben? A működő networkinget ui. tanítják közgazdasági vonatkozásban, sőt MBA csoportokat is indítanak aszerint, hogy utána a való életben hatékonyan "hálózatban" működjenek együtt.
Szóval, ha erre telik, it's too bad....
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:31
Előzmény: #966  Törölt felhasználó
Online módban letölthető, személyre szabott
horoszkóp-, tenyér-, bioritmus- és álomelemzések!

Az elemzéseket felhasználhatja úgy saját,
mint bárki más jellemének, élettendenciáinak vizsgálatára!
Születési horoszkóp, az élet legfontosabb eseményei, élettendenciák, többféle terjedelmes asztrológiai elemzés a jelen, a közelmúlt és a közeljövő sorsformáló kozmikus hatásairól, álmai és tenyere valamint bioritmusok grafikus, táblázatos és szöveges elemzése.

M o s t m á r
S M S - BANKKÁRTYÁS - POSTAI
h o z z á f é r é s s e l i s !
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:29
Előzmény: #965  Törölt felhasználó
vagyis inkább így

link
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:29
Előzmény: #964  Törölt felhasználó
ez ide illik elég keményen
nézzétek meg...a jövőről szól

www.vegzet.hu
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 21:14
Előzmény: #963  Törölt felhasználó
Baz+, ez tőzsde, nem egy szekta. Meg nem amway ügynökök vagytok, akiknek tukmálni kell a szarukat emberekre. Jópár dolog keveredik itt.
1. Úgy beszéltek a napenergiáról, mintha ma találódott volna fel. Jó régi történet, kb. mint a számítógép. Napenergiás kocsiknak 20 éve versenyeket rendeznek Ausztráliában.
2. Valóban, a napenergia nem rossz dolog, van benne jövő. Ez igaz. De mi a tőzsdéből élünk, az egy tök más kérdés, hogy a tőzsdén lehet-e ebből keresni. Ki az, aki szerintetek arra a kérdésre, hogy "a számítógép a jelen/jövő" azt mondaná, hogy nem. Senki. A világ legfejlettebb gazdaságának high tech ágazatait tartalmazó piac indexe, a Nasdaq mégis kevesebb, mint fele, mint volt 2000-ben. Pedig csak a jövő papírjait tartalmazza. Aki tehát 7 éve a nagy jövőbe fektette a pénzét, jelenleg több, mint 50%-os bukóban van (miközben ennyi idő alatt magyar állampapírokkal kb. ugyanennyit keresett volna). Igaz, hogy a számítógép nagy találmány? Igaz. Keresett vele, aki rosszkor szállt be? Nem.
3. De ezen is továbbmegyek. Az, hogy a napenergiának van jövője és azon belül még a napenergiás cégekből válogatott portfólióval is nyer valaki, még akkor is kérdés, hogy pont a Genesis lesz az egyik befutó. Az előző példabeli dot.com lufi csúcsán minden cégnek nagy tervei voltak egy jövőnek kikiálltott iparágban (és az a gazdaság és az a tőzsde valamivel fejlettebb, stabilabb és átláthatóbb is, mint a miénk). Mégis az akkori internet cégek 95%-a elbukott azóta. Mi a garancia arra, hogy a Genesis az 5%-ban lesz a napenergiás cégek között?
4. Amekkora vehemenciával hirdetitek, mint az igét a megújuló erőforrásokat, ezen belül is a napenergiát, inkább menjetek el greenpeace aktivistának, vagy más szervezetekhez propagandistának, sokkal sokkal többet fogtok vele keresni.
Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:33
Előzmény: #962  Törölt felhasználó
Az Ingyenenergia veszélyes?

Mi az, ami távol tart bennünket attól, hogy egy teljesebb, könnyebb és szebb életet éljünk? Mi az, ami visszatart, mikor valami újjal találkozunk, és annak ellenére, hogy szeretnénk azt használni a mindennapjainkban, még sem tesszük? Mi az, ami az új tagadására újabb és újabb elméleteket gyárt bennünk? Mi ?!

A félelem!

Ha elkezdjük összeírni, hogy mi az, amitől félünk, nagyon hosszú listát kapnánk. Olyan hosszút, hogy egy füzetben el se férne!

Évekkel ezelőtt szinte az összes fellelhető fórumon, ahol Ingyenenergiával, vízautóval, mágnesmotorokkal foglalkoztak, az volt a jellemző, hogy a nagy többség egyértelműen tagadta az Ingyenenergia gépek létjogosultságát. "Ez csak egy újabb mese!" vagy "Hja! De jó is lenne, ha igaz lenne, de sajna ez csak egy nagy svindli!". Ez volt az általános nézet, s mikor valaki azt pedzegette, hogy talán mégis lehet benne valami, akkor a többség azt azonnal lehurrogta. Jöttek a konspirációs történetek meg a termodinamika tételei meg az, hogy a fizika órán azt tanultuk, hogy ez lehetetlen.

Az igazi ok azonban az újtól való félelem volt!

Egy ideje azonban ez a tendencia megváltozott. Belépett a köztudatba, hogy ez tényleg lehetséges! De ahelyett, hogy most már tényleg a konkrét technikai megvalósításon fáradozna a "tömeg", most egy újabb gumicsonton rágódik: "Az ingyenenergia veszélyeit" taglalja! Mi lesz akkor, ha mindenkinek ingyen energiája lesz? "Megnőne az energiafogyasztás, ami további fény és hangszennyezést okozna! Az idő és a tér megsérülne, ami hatalmas természeti katasztrófákat okozna!"

Ezek a szavak ismételten a félelmeinket tükrözik!

Hogy segítsek eloszlatni ezeket a félelmeket, következzen itt pár gondolat arról, hogy az Ingyenenergia nem is olyan veszélyes! Vajon tényleg megnőne az energiafogyasztás és ezáltal a hang és fényszennyezés? Nem hiszem! Ez egy önszabályozó folyamat. Hadd kérdezzem meg Tőled, kedves Olvasó, hogy attól kezdve, hogy az áramot ingyen kapod, már éjjel-nappal égetni fogod a villanyt? Ha eddig is égetted azokban a helyiségekben, ahol éppen nem tartózkodtál, akkor ezután is ezt fogod tenni. Ha meg éjszaka könnyebben alszol a sötétben, akkor ezután is el fogod oltani a lámpát, még ha a táplálására szolgáló energia ingyen is van. Igaz?

Egyszerűen csak könnyebben fogunk élni!

Fogsz-e többet járni az autóddal, ha az üzemanyagát ingyen kapod? Valamivel többet, igen, de itt is van egy önszabályozó mechanizmus. Fogsz-e naponta többször járni a munkahelyedre, mint eddig? Ugye nem. Az egyéb helyekre se fogsz sokkal többet utazgatni, mert a jelenlegi utak áteresztő képessége megmarad és a városokban a parkolóhelyek is a legtöbbször foglaltak lesznek. Tehát jelentős forgalomnövekedés nem várható!

És mi a helyzet az idő és tér deformációival? Nos, ez valóban fennáll, viszont egy autónál vagy egy házat ellátó generátornál nem történnek olyan érzékelhető módosulások, amik a tér és idő adott pontján veszélyesek lennének. A lényeg az, hogy egy adott tér-idő rendszerben csak kis mennyiségű energiát csapoljunk meg. És ezzel ki is van küszöbölve a tér módosulásának veszélye. Ez ilyen egyszerű! Az Ingyenenergia megjelenése maga után vonzza a szellemi fejlődésünket is. Ez a kettő szoros kapcsolatban áll egymással. Tehát mi fog történni, ha Ingyenenergia gépeket használunk?

Ettől kell úgy félni?

Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 19:31
Tudomány vagy áltudomány ?

A weblapomon található cikkek a legkülönfélébb érzelmeket és gondolatokat váltják ki belőletek, Kedves Olvasók. És ez így van jól! Ahányan vagyunk, annyiféle tapasztalattal rendelkezünk, annyiféleképpen ítéljük meg a dolgokat és annyiféle módon reagálunk az újra, a szokatlanra.

Vannak olyanok, akik az itt olvasottakat nagyon komolyan veszik és a leírtakkal egyetértenek, de vannak olyanok is, akik mindezt tökéletes zagyvaságnak tartják.

Igen, valóban nem könnyű megemészteni azt a sok új dolgot, amit itt olvashatsz. Felmerült az a kérdés is, hogy mennyire tudományosak avagy áltudományosak az itt közzétett cikkek, mérések, leírások és kísérletek. Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani veled a véleményemet.

Minden tudományos tény a következő öt lépés eredménye:

1. Megfigyelés
2. Hipotézis felállítása a megfigyelések alapján
3. A hipotézis ellenőrzése kísérletekkel
4. Ha a kísérletek sikertelenek voltak, a hipotézist meg kell változtatni és újabb kísérletekkel azt is le kell ellenőrizni.
5. Ha a kísérletek sikeresek voltak, akkor azt másoknak is ki kell próbálniuk és ha több független kísérlet is ugyan azt az eredményt adja, akkor válik a hipotézis tudományos ténnyé!

Ezek tükrében megérthetjük, hogy nem csak az a tudományos tény, amit az iskolákban tanítanak, hanem az is, amit több független kísérletező is megerősített. Egész egyszerűen ez a tudomány útja.

Gondolj bele, Kedves Olvasó, hogy azok a dolgok, amik ma a világ legtermészetesebb dolgának tűnnek, valamikor komoly ellenállásba ütköztek a tudományos körökben és a hétköznapi emberek részéről is. Miért? Mert új volt, mert valami olyasmit tartalmazott magában, ami ellentmondott az akkori tudományos felfogásnak.

Mi történt Galileó Galileivel, mikor azt merte állítani, hogy a Föld gömbölyű és hogy a Föld kering a Nap körül, nem pedig fordítva? Kigúnyolták és azt hozták fel ellenérvként, hogy ha a Föld tényleg gömbölyű, akkor ugyan miért nem csúszunk le róla? Ma melyikőnk kételkedik az állításaiban?

Vagy vegyük pl. Guglielmo Marconit, a rádiózás atyját, aki elsőként küldött vezeték nélkül jeleket az Atlanti óceánon keresztül. Marconi gyakran csavargott iskolaidőben, nem sikerült bejutnia az egyetemre, s mikor azt állította, hogy vezeték nélkül is tud nagy távolságokra jeleket küldeni, akkor a jóindulatú rokonai pár tudóssal karöltve elmegyógyintézetbe akarták záratni. Ennek ellenére 1909-ben Nobel díjas lett! Ma melyikőnk kételkedne abban, hogy vezeték nélkül is lehet információt továbbítani?

Még lehetne folytatni a sort, de mindegyik eset ugyanazt az üzenetet hordozná, vagyis hogy az újat, a szokatlant az emberek többsége sohase fogadta tárt karokkal. Az elején!!

Akkor most miért kéne meglepődnünk, hogy az ingyenenergiának már maga a gondolata is heves ellenállást vált ki sokakból? Miért kéne meglepődnünk, hogy a vízzel hajtott autó még nevetség tárgya? Be kell látnunk, hogy ez az átlagember természetes reakciója.

Ha Te, Kedves Olvasó, a kétkedők és szkeptikusok sorába tartozol, akkor ne is változtasd meg a véleményedet - pusztán a hallomások és olvasott információk alapján. Inkább próbáld ki magad! Ne azt mondd, hogy hiszem, ha látom, mert akkor sem fogod elhinni. Próbáld ki magad!

Ha pedig Te, Kedves Olvasó, a lelkes hívek közül való vagy, akkor csak bátran és kitartással folytasd a kísérleteidet.

Mind a két táborra szükség van, mivel ezek egészséges szintézisével lehet igazán nagyszerű, új és maradandó dolgokat véghezvinni!

Sikeres kísérletezéseket kívánok (és az eredményeket ne felejtsd el közölni a többi olvasóval)!

Törölt felhasználó 2007. 04. 01. 18:51
Előzmény: #960  Törölt felhasználó
evidens, de mivel az, nem gondoltam, hogy úgy kéne fogalmaznom, hogy egy negatív és pozitív.... Mivel 041-re gondoltam mertem egyszerűsíteni az ő általm csak feltételezett esetére.
EZER bocsánat (csakhogy szám is legyen benne -:)))!
üdv, KK

Topik gazda

adra
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek