Krumenaker: nemcsak az nincs, de a Szingapuri gyar se, aminek nem is tudjuk a vetelarat...
Watson: a te elkepzelesed szerint ha megkapjak a hitelt akkor is csak adossaguk lesz ugye, mer elkoltik teglara de nincs rogton gyaruk se napelem paneljuk,szoval a te velemenyed szerint meg ha fel is epitik akkor is csak 100Ft-ot fog erni, mert 'elherdaltak' a tokejuket de nem keresnek? Ez szted igy realis?
Most komolyan...
Azért 685 forintnál több jut 1 részvényre, például nincs ebben benne a telek, amit Andalúziában vettek, lévén, hogy a 06.30-kor a vételárat már kifizették érte, de a tulajdon még nem került átírásra.
Egyébként egyetértek Gudakessal abban, hogy a tőzsdén nem saját tőkét veszünk, hanem kilátásokat :) Ha mindenki watson doktor aspektusából vizsgálná a részvényeket, akkor átmennénk cammogóba, el lehetne felejteni a "rally" szót, de bizony a bezuhanásokat se lehetne egykönnyen megindokolni, lévén ritkán szokot a tőke egyik napról a másikra illa berek, nádak, erek eltűnni egy cégből :)
Nem felejtsd, el amiért én megveszem, vagy eladom, az nem a céget gazdagítja, övé a jegyzési összag. Mi, akik kereskerünk vele azt határozzuk meg, mennyit ér nekünk egy darab részvény.
A First Solar, ami a Genesis fő konkurenciája lesz, az év elején 20$ dollár körül volt, most a válság elött 120 körül mozgott. link
A Genesis, úgy hallottam valami hasonló volumejű cég lesz ha beindul.
Persze ez nem egy szakmai érv tudom :)
"Rájuk bízzuk a pénzünket, kezeljék, de idővel sokkal többet fog érni, - vagy semmit. Az elsőnek nagyobb a lehetősége, ezért vesszük a papírt."
Gudakes ezzel minden rendben van...
A dolog viszont ott sántít , hogy nemcsak a pénzed bízod rájuk, hanem fizetsz nem is keveset előre a jövőbeni profitból ami vagy lesz, vagy nem.
Az rendben van hogy beteszed a pénzed és vagy lesz eredmény vagy nem de itt most fizetsz 685Ft-ot a papírért (a papír mögötti vagyonért), és odadobsz még durván 2000 forintot grátisz, hogy ennél jóval többet fog visszahozni sok év múlva (ha meglesz az önrész további 90%-a valamint a hitelek...).
Szerintem ez nem olyan merész kijelentés. Nem azt állítottam hogy 685-et ér. Lehet hogy többet, lehet hogy kevesebbet.
moiser, azért mert szerencsejátékosként a piros párosra teszel és bejön, és tendenciának tekinted, könnyen ráfizetsz...
Fotex: miért is volt egy évtizeden át 100Ft?... Na hagyjuk...
Bocsi: Kb igy helyes (ahogy mondtad)
Legalabbis egy ilyen kezdodo projectnel.
Watson, ha azt szeretned, hogy egy cegnek legyen annyi sajat zsetonja hogy teged ki tudjon fizetni ha esetleg nem is termel, akkor nehez dolgod lesz vasarlasnal:) Ajanlanam a Fotex-et sok az ingatlanjuk:)
Ezt nem mondod komolyan?
Tudod te mi a tozsde?
En eddig kerestem ezen a papiron csak...es nem is keveset (ugy 80%ot tisztan)..most is benne vagyok es egyelore nem is szandekszom eladni.
Nemhogy a gatyam nem megy ra, de a kozel megduplazott penzemmel nagyon jol elvagyok,koszi.
685 ft ide vagy oda.
Te tenyleg kevered a fogalmakat.
Ha hiszed, ha nem, ebbe a papírba még Rényi élete is bele van árazva!
Komolyían mondom, benne van minden, ami volt, ami lesz. A cég embereinek képzettsége, szaktudása, tapasztalata, a jövőbeni piaci környezet, a tervek, kalkulációk, sokmindent sorolhatnék. A jövőt vesszük meg, azt árazzuk be most. Magas kockázat.
Egy bank valahol azért ad hitelt ki, mert bízik a hitelfelvevőben, hgy visszafizet, amelyik intézet nagyot kockáztat, nagyobb kamatot számít fel.
Itt is hasonlóképp van. Rájuk bízzuk a pénzünket, kezeljék, de idővel sokkal többet fog érni, - vagy semmit. Az elsőnek nagyobb a lehetősége, ezért vesszük a papírt.
Megnézhetnénk a tőzsdézők közül hányan rendelkeznek gazdasági, pénzügyi végzettséggel, és persze tudással, és hányan nem? Össze is hasonlíthatnánk melyik táborban vannak többen akik sikeresen is csinálják!
Törölt felhasználó2007. 08. 22. 21:08
Szerintem ha visszanéztek az utolsó 3 nap kereskedésére, akkor látni fogjátok , hogy itt valakik nagyon ügyesen gyüjtögetik 2600 körül a papírt. Kicsit hasonlít ez a 2800-as jegyzés-hír elõtti állapotra. Csak ez kifinomultabb módszerre vall.JÓ ÉJSZAKÁT MINDENKINEK! Reggel innen folytatjuk.(szerintem)
moiser, akkor mihez is adod a pénzed?
Miért adsz többet az egy részvényre jutó sajáttőkénél, 685Ft-nál?
Ha nincs semmilyen elképzelésed a számokról, és mégis ezt teszed, akkor tőzsdézned is fölösleges... ...mert előbb utóbb a gatyád is otthagyod.
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...