Topiknyitó: Törölt felhasználó 2011. 07. 18. 08:40

Forex és sokminden más is  

na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..

ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.

mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is

az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..

"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "

szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .

átjárható nyugodtan az egyikből a másikba

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 10. 26. 13:21
Előzmény: #7619  Törölt felhasználó
"...egyre inkább azt látom, hogy illik a csúcs völgyhöz és az Elliott bizonyos fokú ismerete mindenképpen segítené a tradek sikerességét..."

Ez az, amit nem szabad: bizonyos fokú ismeret; tele van vele a net. Nem mennék olyan sebész keze alá, aki bizonyos fokig sebész.

Aki benne van legalább annyira mélyen ebben az elméletben, mint én, számára nem kérdés, hogy a te csúcs-völgyed az egy pici részhalmaza ennek az elméletnek, pontos értelmezéssel, definícióval, célárakkal, stb. Úgy hogy vagy az egészet sajátítsd el, vagy semmit belőle, mert csak bezavar.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 13:12
Előzmény: #7618  szarvasvadasz
Lehet, hogy nem kell, viszont én egyre inkább azt látom, hogy illik a csúcs völgyhöz és az Elliott bizonyos fokú ismerete mindenképpen segítené a tradek sikerességét.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 10. 26. 13:05
Előzmény: #7617  Törölt felhasználó
Mindig tegyük azért hozzá, hogy a kereskedéshez nem kell ez az elmélet. Az viszont kétségtelen tény, hogy olyan látásmódot ad (és komoly eszköztárat hozzá), amire a klasszikus TA nem képes.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 13:00
Előzmény: #7615  szarvasvadasz
igen, ahogy egyre jobban nézegetem a klasszikus TA-t, az bizonyos kérdésekre nem ad választ számomra, és úgy látom (3 év után), hogy az az elliott elmélettel kiegészítve nagyon ütőképes.
Az indikátorok önmagukban becsaphatnak... pl. tipikus, hogy hirtelen fordulnak egy alacsonyabb idősík miatt, amely "felülírja" az eredeti forgatókönyvet.
Viszont a hullámelmélettel karöltve megmondhatja, hogy ez csapda lesz-e, vagy mi várható ezen az idősíkon.
Van amikor egész jól látom, van amikor csak azt hiszem, de becsap a hullámzás is :)
Főleg az extended flat vag melyik :)
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:55
Előzmény: #7614  Törölt felhasználó
Hááát... már régóta nem néztem rá, de túlvettnek néz ki H4-ig mindenképpen.
Kemény...
Viszont gold-ban jó kis long skalpokat csináltam, szigorúan sl-vel!!!
(300-400 pont).
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 10. 26. 12:50
Előzmény: #7613  Törölt felhasználó
Kereskedési szisztéma és gyakorlat kérdése a dolog, azt is megmondom, hogy miért: a tanulható szisztémák lényege, hogy objektíven meghatározzák azokat a törvényszerűségeket, amelyeket alkalmaznod kell. Ha a szisztéma része pl. a csatornák alkalmazása is, akkor azt is le kell írja a szisztéma, hogy hogyan és hová kell azt rajzolnod. Ha saját szisztémát fejlesztesz, akkor viszont ezeket neked kell kitalálnod/írásban rögzítened.

Az én szisztémám pl. az Elliott elméletre épül, amely többek között erről is egyértelműen (nem félreérthetően) rendelkezik, ezért nem kellett kitalálnom a "hogyant?", csak alkalmazom a tanultakat.
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:41
Sziasztok,

ezüst longban van épp valaki? Szerintetek meddig mehet?
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:40
Előzmény: #7610  wyl
Igen, már nézem, köszönöm!

Azon gondolkodom. És most ezt tényleg komolyan kérdezem.
A nők agya jár másképp, az én látásommal van a baj, vagy csak gyakorlat kérdése a dolog?
Egy csomó dologgal vagyok úgy, hogy logikai ábrán látom, értem is, de grafikonon képtelen vagyok rá.
Volt olyan, hogy Dumber behúzott egy éket vagy háromszöget, teljesen mindegy most a dolog szempontjából.
Mondta, hogy ott van. Első körben nem láttam, majd elküldte a grafit amin behúzta. És nem tudtam behúzni, egyszerűen képtelen voltam arra, hogy az egyik vonalat úgy meghúzzam ahogy neki be van húzva. Láttam, hogy az ő grafikonján hogy van a vonal, de a saját üres grafikonomon nem voltam képes felvenni azt a vonalat. Egyszerűen nem láttam, hogy hova kellene húznom.
Csak úgy tudtam behúzni, hogy megadta az értékeket.
Míg logikai ábrán bármikor lerajzolom és megtudom mondani mit miért húztam oda.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 10. 26. 12:38
Előzmény: #7581  szarvasvadasz
Egy lehetséges értelmezés h1-en, bár nálam határeset. A fekete vonal impulzív törése megerősíti.

link
myrath 2011. 10. 26. 12:35
Előzmény: #7600  szarvasvadasz
Legyen igazad!!! Én örülnék neki a legjobban hidd el!! :)
wyl 2011. 10. 26. 12:22
Előzmény: #7608  wyl
Molnta,
Ezeket az előbb belinkelt alakzatokat, stratégiai setup-okat Neked is ajánlom áttanulmányozásra. Ezeket jó régen csináltam, de itt van még1 link
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:09
Előzmény: #7606  Törölt felhasználó
Igazság szerint ha felfelé kitör, akkor az álltalában jó szokott lenni, főleg ha emelkedő trendben zajlik a mozgás. ellemben ha lefelé tör ki akkor is érdemes lehet pozit nyitni (short).
A mai nap folyamán amúgy lesznek adatok és pár info, amit érdemes lehet megvárni.
link
wyl 2011. 10. 26. 12:08
Előzmény: #7606  Törölt felhasználó
itt találsz pár alakzatot.
link
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:07
Előzmény: #7605  Törölt felhasználó
en a mai napon nem nyitnek hosszutavu tradet....meg kell varni h merre tor ki az arfolyam...
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 12:02
Előzmény: #7604  wyl
segitsetek egy picit....vizszintes teteju felfele szukulo haraomszogbol merre szokott kitorni az arfolyam ???
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:58
Előzmény: #7603  wyl
Na igen, így soha.
Viszont én azt gondolom, hogy lassan itt az emelkedő vége.
Ezért gondoltam, hogy ki a maradék longgal. És hagyom a shortot.
És kap jóóóó nagy slt. A régi idők emlékére :))
És vagy kivesznek, vagy húzogatom szépen utána.
Persze okos emberek ma megbolygathatják a világot. Ezért csücsülök még mindkettőn.
Az egyszerre zárni nem tetszik... persze attól még lehet az a jó megoldás.:)
wyl 2011. 10. 26. 11:51
Előzmény: #7603  wyl
illetve annyi tőkevesztésed lesz,amennyit a swap megkajál naponta:)
wyl 2011. 10. 26. 11:44
Előzmény: #7602  wyl
ezekből a pozikból az életbe soha sem lesz (nagyobb) veszteséged, de nyereséged sem :)))
wyl 2011. 10. 26. 11:42
Előzmény: #7601  Törölt felhasználó
akkó ne tökölj, csinálj egy együttes zárást, mert igy csak zabálja/leköti a marginodat :-))))
Törölt felhasználó 2011. 10. 26. 11:39
Előzmény: #7598  wyl
Sosem voltam, sosem leszek, a problémák megoldását mindig élveztem, ezért ha nincs elég én gyártok még. Hát ez van most :))

Szerintem most összekevertelek.
Számszerűsítek
0,1 short bukóban
0,05 long bukóban
0,05 long bukóban
margin: 4700% felett
Ennyi van összesen, nincs másom.

Topik gazda

szoda
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek