na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
Hát... 1 évtizede még én idealista voltam ebből a szempontból, de mára "kijózanodtam".
Nem hogy jó irányba, hanem exponenciálisan (jól írtad) a rossz irányba robogunk.
Ki fog sülni belöle valami, de csak egy nagy "tisztítótűz" után (itt ezt nem bibliai értelemben gondolom, hanem valamilyen emberi, vagy természeti katasztrófa által).
Hogy utána mi lesz, azt senki sem tudja, de vannak akik sejtenek valamit, ezért "spájzolnak" (növényi,állati dnst (rnst),technológiát,stb.).
Viszont valami értékmérőnek lennie kell a pénz helyet, ha átveszi valami a szerepét, mert az emberi gondolkodásmód (jelenleg) nem "bír" nélküle működni.
Pffuuu, hát nem vagy egy egyszerű eset. Nem akarok belekeverni, kibickedni meg főként nem,ugyanis nem ismerem a korlátaidat, szabályaidat, de ha már elkezdtem ……
1. Tehát akkor egy long pozid le van fedezve, azaz short anulálja, feltételezve, hogy azonos a méretük. Ennél együttes zárást alkalmaznám.
2. Amennyiben a stratod szerint (pl. ellenállás miatt) itt short pozit vennél fel, akkor mindenképp érdemes lezárni és megszabadulni a maradék „hihás long trédtől”, és új lappal indulni.
.3. A maradék long pozit úgy kezelném, mintha most léptem volna poziba és egy szűk sl-t tennék alá, mondjuk 1,3880 környéke. Töri az első ferde (zöld) támaszt. Nagyobb risket nem vállalnék fel vele, ha már úgy is lemondtál lélekben a poziról, de egy esélyt még adnék neki. Talán még a kék fedrde támasz. Amennyiben 1,3650-ig lemenne, akkor már a 3 éritést követően nagy eséllyel törné is azt a supportot. link
Sosem hordozott olyan veszélyt, hogy ledaráljon. Folyamatosan hedgeltem és skalpoltam, hogy viszonylag szinten maradjon a történet. Ezért ragaszkodtam mindig az 1000% os marginhoz. 1,36 körül viszont már nem mertem hosszúra hagyni a shortokat. Ezért sokat úszott a margin és nőtt a lebegő mínusz.
1,32 nél már fagyott bennem a vér rendesen. Ott már 600% környékén jártam és 2millből 1,3 lebegett. Azt hiszem ott született meg az igazi döntés, hogy ezt így nem lehet. Vagy legalábbis én nem tudom és eljutottam a tűrés határom végéhez. 1,3180 nál ezért zártam longot. Persze onnan fordult is.
A pszichés megterhelése volt ennek nagyon nagy.
Összesen 8 ilyen pozival indultam. Míg 5 lett belőle, addig szépen tudtam vinni és nyerőben volt a történet. Viszont egyre jobban elfáradtam és türelmetlen lettem. Elkezdtem poziból nézni a történetet, és mire az 5 ből 3 lett, már teljesen elvesztettem a fonalat. Nagyon nyomott. Ettől akartam már végre megszabadulni.
Ez kicsit "naív" tőled Szarvas. Semmi sem változik globálisan, csak kis csoportok lesznek kicsivel nagyobbak, akik nem az arany árfolyamához igazítják a boldogságukat.
Itt falun, ez sokkal inkább kialakulóban van, de a városi barátaim gondolkodásmódja nem sokat változott.
Ha veszélyt hordozott (pl. ledarálja a számládat), akkor jól döntötél.
Ha tudod tartani akár 1,21-ig, vagy le tudod hedge-olni hideg fejjel, akkor ...
Én nem tudtam zárni amit kellett volna, ledarált, amit nem kellett volna, azt meg igen, az visszajött rám :(
De valszeg jól döntöttél, nem birizgálja a tudatod tovább.
BÉT-en kezdem én ezt alkalmazni... jobb a kis bukó, mint a nagy hitelkamat :(
Ez is eszembe jutott.
Ha sl - t tennék a napos grafira tenném, az pedig 1,365 magassága, vagy h4 en emák alá, az olyan 1,3750
Ez az egyik lehetőségem.
Ez két dolgot hoz magával:
1. nem csinálhatok semmit, mert bőven túl vagyok velük a veszteség keretemen.
2. ettől megint feszült lennék, pont a töketlenkedés és az állandó margin matek miatt dobtam a többit.
Mindazonáltal...
Hogy gondoltad? Menedzseljem ezt a két pozit, és addig semmit ne csináljak? Vagy húzzam kisebb időtávokra az sl t? Vagy? Látsz más lehetőséget?
A másik, hogy lezárom ezeket a longokat akkor, amikor jelem van és ha beszállóm van, akkor beszállok. Ha long longba, ha short shortba.
De hogy még bonyolítsam a dolgot, a teljes képhez hozzá tartozik, hogy van még egy shortom is, 1,366 ról, ennek a kifutását tuti megvárom. :))))
Tehát igazából a pozik most fedik egymást, nincs miért kapkodnom.
Ötlet? :))
Én ezt sosem fogom megérteni, szoda. De egyszer valahogy biztosan megszűnik a pénz és akkor helyükre kerülnek a hamis értékek és visszatérünk az egyszerű és tiszta természetes emberi értékekhez. Lehet, hogy a pénz tette beteggé a világot és ez most kezd az emberek tudatában lassan világossá válni, és egy exponenciálisan meredeken emelkedő görbe mentén gyorsulva egyszer csak ki fog sülni.
Valami olyasmi lebeg a lelki szemeim előtt, ami előtt az egész emberiség egységesen fejet hajt és egyszerre az egész létezésünk más értelmet nyer, ami mellett hirtelen eltörpül és egyúttal egyszerre mindenki számára nevetségessé válik a jelen beteg materialista világ a pénzzel együtt. Egyfajta új kollektív tudat alakul ki, amihez a jelen beteg globális helyzet a katalizátor.
épül valami .. de én vagy két hete nem nyúltam hozzá ..
tök úgy nézett ki, hogy a büfik egyik része elhitte a lufit , míg a másik része nem ..
az tény viszont, hogy paralel esett az snp-vel , ami egy kicsit furi volt hiszen a rengeteg zsé hova lett ?
én ebbe a cihába varrt cuccban meg nem hiszek ..
minek a büfiknek ennyi zsé cashbe ? ráadásul se perc alatt ennyi zsé romlik mint a vadalma ..
diverzifikáltak? egy marékkal a konyhafiókba ? a másik részét a sublótba ?
mibe vették ki ? nok-ba ?
mert ugye az a kacsa röppent fel nem sokra rá , hogy új pízt találtak benne. rövid remény volt , de ez sem volt igaz
néztem körbe hogy hol mi jön fel , de sehol se találtam ezt a cirka 1 -2K v. több milliárdot
Molnta,
nem értem, hogy miért akarod mindenáron a két régi long pozidat likvidálni.
Ugyanannyian lépnek long poziba, mint shortba. Te benne vagy, s ráadásul up trendbe van az eurusd !!!!
Vedd úgy a pozidat, mintha most léptél volna be. Ugyan nem a legjobb set-up, de próbáld meg menedzselni (ha már van)
Ellenállás előtt van ugyan az árfolyam, de senki sem tudja, hogy a ma bejelenésre kerülő hír milyen reakciót vált ki az árfolyamból.
A behúzott sl-al, már sokkal nagyobbat úgysem bukhatsz. Persze semmire sem akarlak se rá se lebeszélni, csak kicsit hangosan gondolkodtam:))) link
Helyes! Ne tétlenkedjünk előttünk az egész nap :) link
Igen, még van két kis pozi. Azokat ma a terv szerint likvidálom.
Behúztam két short beszállót, megkerestem hozzájuk a jóóó nagy biztonságos sl -t. Kiszámoltam mekkora pozikat vehetek fel, úgy hogy maradjon még lehetőségem kisebb időtávokon is. Itt már nincs más tendőm, csak lezárni a longokat és várni, hogy eljöjjön a beszem ideje.
Elkezdtem kiutalni, hogy átkerüljek másik tőkeáttétre, nyitok egy másik számlát kifejezetten carry tradekre.
Keresek olyan párt, ami jó irányba áll a kamat tradehez. Tervezek, várok, lehetőségeket keresek. Tele vagyok lendülettel. Nem elkenődtem, hanem felszabadultam.
Kicsit mondjuk hülyének is érzem magam, mert normális ember szerintem ilyenkor padlót fog, de nekem ez most nem megy. Megtörtént, elbabrálta, vége van, haladjunk... valahogy így van ez most. :)
na .. a gold megint elszakadt a fundamentumoktól /úgy néz ki eddig mert bármikor beszakadhat
magyarán: újból sh befektetésnek szánják.
azé csodálkoztam a "lufi" kifejezésen itt pár héttel ezelőtt a hírekben, mert ez a cucc nem vesz rész semmi olyanban ami a gazdaságot direkte módon érintené - következésképpen semmit nem befolyásol azaz, ha lufit fújnának itt, akkor valami valaminek valahol károsodnia kellene ..
mivel az arany nem nyersanyag (csak igen kicsi részben ), akkor lufit sem tud fújni azaz, a lufitól semmi és senki nem károsodik - értelmetlen a lufizásról beszélni..
gyanítom , hogy rv kibocsájtók ijeszgették ezzel a büfiket a fizetett elemzőiken keresztül , hogy ne az aranyat hízlalják hanem a vállalataikat
/ világos, hogy az ott levő zsét részükről egy holt és idegesítő befektetésnek tekintik
Jó reggelt, mai menü: új csúcsra libbenünk valószínűleg, nálam 1.3962 a minimum, de akár 1.40-be is belekaphatunk, aztán elvileg elindul az említett le kör.
Ui:
Az AU-t érdemes ma figyelni, ott már elkezdődött egy nagyobb le kör, amelnyek az első ága hamarosan véget ér -> picivel előrébb jár, hamarosan kezdődik benne egy fel kör az EU-val egyidőben, de az AU már elvileg nem megy új csúcsra, előbb 1.0245 körülig le kellene majd ballagnia.
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba