na megszüntettem a kirekesztő topicot itt a másik ..
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
Nem arra, írta, hanem a fánkra.
Mézga család, tudod... köbüki küld.fény.post. és sosem nyitják ki az ablakot. Küldtem neki fénypostán fánkot és ő sem nyitotta ki az ablakot. :)
Ez akkor ér valamit, ha azt sem olvasod, amit most írok. Ellenkező esetben egyszerű önámítás, hogy becsuktad az ablakot; így valójában folyamatosan nyitva van és fejben "cipeled" magaddal a pozíciód.
Úgy hogy vagy állítsd át magad teljesen más elfoglaltságra vagy nyisd ki nyugodtan az ablakod.
azt hittem csak félregépeltél és egyik longot zártad, de látom azokra jobban vigyázol :)
fundásan: a görögök csődjét ugye már kimondták, komoly pénzek úsztak el, a bankoknak nagyot kell nyelni ill. a mögöttük álló országoknak is,ki lesz a következő...erre szárnyalhat persze az euro...nyakatekert módon meg lhet magyarázni, hogy kihúzták a méregfogat...
Én a longot eldobtam,már shortba álltam, meglátjuk
mézes fánk nem jó, inkább nekem küldj baracklekvárral!
És megnyitottam az első (eddig) teljesen rendes pozit.
Megnéztem az időtávjaimat, bejelöltem a belépési pontot. Használtam mm et. Pozi felvétel előtt írtam trade jegyzőkönyvet, meg tudtam indokolni a poziba lépésem okát, a pozi méretet (kisebbet vettem fel, mint amit lehetett volna), az sl szintet. Felvettem a pozit, betettem az sl -t.
Azóta pedig ezerrel befeszültem, hogy az első rendes pozi jó legyen. Harcolok magammal, hogy teljesen felesleges bámulnom a monitort, mert H1 az eredeti időtávom, tehát tökéletesen elég negyedóránként, óránként ránéznem. Úgysem teszek semmit, csak ha az órás gyertya bezárt. Vagy ha zárásra jelem van m15 ön.
Sl még az eredeti helyén van, tehát mínuszban. Az árfolyam meg a belépési pontom fölött. De még nem tudok sl - en húzni.
Két dologra érzek nagyon nagy kísértést:
1. zárjam a pozit, mert nyerő (jelen pillanatban nem lenne valós okom a zárásra, tehát nincs jelem sem finomított sem eredeti időtávon)
2. váltsak kisebb időtávra és húzzam arra az slt.(időtávok keverése tilos)
Mindkettővel kinyírnám a szabályokat.
Úgyhogy, két dolgot tettem. Először is bezártam a terminált, hogy véletlenül se lássam a pénzmozgást. Másodszor beállítottam az órát, hogy 15 percenként csörögjön. Mivel a 15 percest használom finomított időtávnak, az azon kialakult jelekre már letehetem a pozit.
Illetve próbálok elszakadni a grafikontól a köztes időkben.
Hmmm... itt tartok eddig ma reggel.:)
Forex és sokminden más is
ez csak egy biztonsági topic , ami arra szolgál hogy ne érje szó a ház elejét ha a kerekedők a kereskedés közben mellet más is eszükbe jut - nyugodtan megírhatják.
mindent az éppen kialakultért a spontenaitásért , és nem a merev szabályok szerintiekért .. /abból úgy is van annyi de annyi az életünkben és a kereskedésben is
az ember nemcsak gyúr, hanem levegőt is vesz lazít is ..
"akkor jutsz el a csúcsra , ha azt könnyedén is teszed "
szóval senki ellen nem létesült ez a cucc .. ezt leszögezem, és elnézést kérek mike-tól az előbbi megszüntetett topicnak a címéért .
átjárható nyugodtan az egyikből a másikba