Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
ez azonban a legvadabb buborékfújás volt eddig talán a világtörténelemben ergo a következmények is brutálisak lesznek... a 2008-ban indult QE-ZIRP-NIRP ámokfutás iszonyatos strukturális pusztítást okozott az utóbbi 10 évben...
A gazdasági ciklusokkal összefüggésben a bikapiacok után hosszabb-rövidebb medvepiacok jönnek és aztán újra emelkedés. Ez a dolgok rendje. - Szóval jöjjön, aminek jönnie kell. Az esésben nem tragédiát kell látni, hanem lehetőséget.
A 115 milliárd dolláros adóssághegyet maga előtt görgető GE kötvényeinek múlt heti összeomlása a vállalati kötvénypiacot ismét fókuszba helyezte. A Bank for International Settlements felmérése szerint az amerikai nem pénzügyi vállalatok adóssága rekord szintekre, a GDP több, mint 73 százalékára rúg, míg ez az érték a 2008-as válság előtt egyszer sem emelkedett 65 százalék fölé. Ezt egyrészt az elmúlt évtized alacsony kamatkörnyezete is hajtotta, azonban mostanra a FED a monetáris szigorítás útján halad, emellett minőségi romlás is megfigyelhető a vállalati kötvények piacán: a GE-n kívül több vállalat adósság besorolása is leminősítésre került, amely révén a legalacsonyabb befektetési kategóriába sorolt adósság, több, mint megduplázódott a válság előtti napokhoz képest: az S&P Global Ratings szerint 2017 végére ennek az értéke elérte a 2,7 trillió dollárt. Sokan ebben egy újabb válság egyik kezdeti indikátorát látják, amely a hozamfelárak elszállásán keresztül végül a gazdasági aktivitás lassulásához vezet majd.
ez a BREXIT-el együtt felettébb bullish az euró számára, különösen ha a mostani BUndesbank elnök kerül az EKB élére... hamarosan sokéves, hatalmas euró rali indul...
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre!
Minden kopajka rally előtti long poziciómat ajánlásomat fedeztem, zártam. Semmi nemű kockázatot nem kivánok megosztani illetve a piacok irányváltásából eredő kárt enyhíteni!
Hasznos tőzsdézést!
Buxer and Partners.