Nem indokolták megfelelően és egy-két frusztrált részvényes (érthető a frusztráció) felheccelte ott a többieket. Ennyi belefért, mégha indokolatlannak is tűnik.
Amikor Perger azt mondta Neked, hogy gyorsan bejegyzik a változásokat akkor arról volt szó, hogy be is adták a változáskérelmet vagy azt még nem tették meg?
Pontosan így van. Saját részvény vásárlására csak és kizárólag akkor van lehetőség, ha a cég extrém jó gazdasági helyzetben van. Vagy azért vesz, mert esik az àrfolyam és bízik a saját teljesítményében, hogy később jobb lesz, vagy egyáltalán jó üzletet akar kötni, hiszen van rálátása a folyó ügymenetre és tudja, hogy ez később többet ér. Ez a részvényesek szempontjából mindenképpen jó hír: szűkíti a közkezet és csökkenti a volatilitást, főleg az extrém lefelé mozgások amplitúdóját csökkenti, àrstabilitást ad. Akinek sikerült ez ellen szavazni a közgyűlésen, annak mély tisztelettel gratulálok, erre ép ésszel nem lehet mit mondani.
b) a
21. § szerinti közbenső mérlegben Itt lehet a megoldás, valahogy emelik pl a tőketartalékot és egy közbenső mérlegglel alátámasztjá, hogy jogosult a cég saját részvény vásárlásra. Csak az nem tudom, hogy közbenső mérleget is el kell-e fogadnia a közgyűlésnek, mert ha igen akkor az sem egy villámakció. Egyébként meg azt ne feledjük, hogy hiába nincs tevékenység se árbevétel, de az Est tavaly 4,2 mFt nyereséget ért el a követelés elengedésnek köszönhetően.
igen, ez lehet. a számviteli év vége máshol mondjuk 06.30. vagy 09.30., akkor ott utána tudnak dönteni osztalékfizetésről. ha behozzák ezeket a cégeket esztikébe, akkor aztán esztikének is lenne miből saját rv-t venni. 😉
nincs para, vagy ha van, nem ezért. csak ez jelenleg egy furán kinéző dolog, ami megragadja a figyelmet. más, számunkra fontosabb dologról nincs se infó, se döntés, de ez mégis sürgős volt, ráadásul sántikáló érvekkel támasztottak alá. miért? mi lehet a cél ezzel? erről szól itt ez a sztori.
Ez engem abban erősít, hogy jön a tulaj és jön a funda és az időtávon is behatárolja, mondjuk nem pont rövid időben, de akkor is. Abban is biztos vagyok, hogy ez nem BCS kérése volt.
én is erre tippelek, mert más megoldás nem jut eszembe: esztike nyereséges cég(ek)ben lesz tulajdonos, kap osztalékot, amiből saját papírt vesz. vagy nem lesz saját papír vásárlás, mert nem lesz miből. pláne ennyi idő alatt.
Ez egy 1,5 éves időt ad az IT-nak erre, vagyis, ha élni akarnak vele, jövőre már nyereségesnek kell lennie a cégnek. Ez számomra azt jelenti, hogy egy nyereséges cég jön be még idén.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A