Az FTSE All-Cap indexbe a Konzum került be, az FTSE Total-Cap indexbe pedig a Konzum mellett a 4iG, az AutoWallis, az Est Media.
Az
indexekbe való bekerülés azért fontos, mert az azokat követő alapok
jellemzően feltöltik a portfólióikat az adott részvényekből, így az
addicionális keresletet jelent az újonnan bekerülő részvényeknél. A JP
Morgan a Konzumnál például azzal számol, hogy az indexbe való bekerülés a
Konzumnál 4 millió dolláros, vagyis mostani árfolyamon 1,126 milliárd
forintos keresletet jelenthet. A Konzumban idén a napi átlagos forgalom
43 millió forint, vagyis ha elfogadjuk a JP Morgan becslését, akkor az
elemzőház által kalkulált kereslet 26 napi átlagforgalomnak felel meg.
A változások a március 15-i piaczárást követően élesednek, az új súlyokat a március 18-i nyitó indexösszetétel tartalmazza.
Az
indexek átsúlyozása február 15-én vált elérhetővé az FTSE-előfizetők
számára, sokan már elkezdték pozícionálni magukat a változásokhoz,
emiatt az elmúlt napokban nagyot emelkedett az érintett papírok
árfolyama.
Na, a koncessziós törvény, a nemzeti vagyonról szóló törvény és a szerencsejátékról szóló törvény felületes átfutása után az nyrt társasági forma sincs élből kizárva, de van ez a szerencsejátékról szóló törvény szerinti feltétel: A koncesszióköteles tevékenység folytatására a koncessziós
szerződést aláírónak e törvény különös rendelkezéseiben meghatározott olyan gazdasági
társaságot kell alapítania, amelyben a társaság megalakulásakor és tevékenysége
alatt is a részvények, üzletrészek, illetőleg a szavazatok többségével
rendelkezik és kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a koncessziós
szerződésben meghatározott követelményeket a gazdasági társaságban
tulajdonosként érvényesíteni fogja. Ergo egy nyrt-nek annyira nem kedvező ez a feltétel. Nem lehetetlen, de akkor csak a részvények egy része lehet forgalomban. De minek a macera, jobb erre egy zrt. vagy egy kft. Átláthatóbb is, még ha offshore is, a koncesszió-kérelem benyújtásakor a kérelmező leigazolja a végső tulajt.
Azért is tartom,mert nagy a kör! Hiába nem beszéd téma 5 ember között ha pont a 6.-kal nem beszélnek erről! A 6. meg még pár nagy hallal dolgoznak az esten! Ezért nem dobom! Akár még lölö is lehet! Nem tudom!
Nem számítottam ott rá! De itt páran felhozták példának! Lényeg a lényeg nem hogy ő de a körében sem beszédtéma! Ennél jobban nem megy! Aki nem érti sajnálom! Én abban bizom,hogy nem feltétlen beszélnek meg minden nagy üzleti dobást vagy teljesen más valaki jön ide! De szerintem fog valaki! Kérdés,hogy mikor!?!?!
Leírom utoljára! Valahol fent ahol a fényes csillagok vannak ( legyen a neve:pista) azt mondták közöttük nem beszédtéma az est! Remélem eddig lehet érteni! Kihangsúlyozom ahol nagyon fényes a csillag! De Attól még lehet,hogy a tv2 stb-nél készülnek valamire,de csillag és csillagok erről nem hallottak! Érthető?
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A