Én egy richter jegyzésnél vittem a családot. Az egyetemista sátorban lakott, jegyzés előtt 2 nappal voltunk. :) Kaptunk egy 50-60 as körüli sorszámot, és olyan 35ig ment el csak a jegyzés.
Utána elmentem dolgozni az egyik nagy bankunkhoz, nem csak a havi fizúért. :-))
irigyellek benneteket,hogy részt tudtatok venni ezeken a részvény jegyzéseken.jó hangulatú lehetett,meg valahogy biztosnak tunt,de lehet ez csak nekem jön le igy.
Akkor még nem volt Internet, a újságokból tájékozódtak az akkori spekulánsok.
Onnan tudtuk meg, hogy lesz ilyen jegyzés.
Vasárnap ebéd után indultunk el a közeli nagyvárosba az Inter Európa Bank fiókja elé. Ott volt a jegyzés, másnap 9 órakor kezdődött.
Rakattunk tarisznyát az asszonyokkal, uzsonnát, vacsorát, másnapra reggelit, ottalvósra terveztük a dolgot. Vittük még a család összes felnőtt tagjának a nevére szóló meghatalmazásokat is.
Elsők akartunk lenni, hogy jusson részvény.
Fél kettő körül begurultunk a bank parkolójába, szinte senki nem parkolt a környéken.
Öcsém- mondtam a sógoromnak- faszák vagyunk, mi leszünk az elsők.
Ahogy ez elhangzott, az utca túloldalán álló szakadt citromsárga Wartburgból kiszállt egy olyan egyetemista kinézetű, szimpatikusnak tűnő, Nike szerelésű fiatal srác és odaballagott hozzánk. Ti is a Borsodchem jegyzésre jöttetek? - kérdezte.
Igen –válaszoltam gyanakodva. Akkor ide írjátok be a neveteket- adott oda egy névlistát.
Én a 62, a sógorom a 63. Sorszám mögé kanyarítottuk a nevünket.
Nyugodtan haza is mehettek aludni, majd holnap nyolc körül gyertek vissza - mondta.
Anyád! -mondtuk mindketten jó hangosan amikor elment. Már egyáltalán nem volt szimpatikus. Persze nem mertünk hazamenni, ott gunnyasztottuk végig az éjszakát a piros, körlámpás Zsigulimban, képzelheted milyen kényelmes volt.
Másnap azért minden rendben volt. Reggel név szerint beállítottak a sorba, jutott részvény is, délután kettő körül végeztünk. Utánunk pedig nagyon sokan voltak. Jöttek busszal is, sok olyan fiatal főiskolás kinézetű fiú, lány. Én 8000 Ft körül adtam el az akkor jegyzett részvényeket, már akkor sem voltam remegő kezű.
:-)
Emlékszem, amikor a Prímagázt felvásárolták, három napra felfüggesztették.
Olyan 1000 Ft környékéről volt egy jó adaggal.
Amikor felhívott az akkori brókerem, éppen vezettem.
Majdnem belementem az árokba, amikor bemondta a 2100 Ft-os ajánlati árat, a padkáról kellett visszarántani a kormányt. A következő parkolóban megálltam vagy 5 percre, mire rendesen magamhoz tértem. Mostanában amikor hív, mindig megkérdezem tőle, hogy megálljak-e, vagy ne
Erősödő Phylaxia