Vakmajom piaci áras stopjával az a gond, hogy ha egy szintet csak 50 részvény van akkor hiába adsz el piaci 3000 részvényt mert az 50 teljesül és a többi törlődik...
Equitasnál ezt magyarázták amikor reklamáltam egy piaci áras vétel miatt, a legközelebbi szinten aktiválódik de nem veszi sorra a többit hanem ami teljesülhet az teljesül a maradék meg törlődik.
Magyarul az nem megbízható.
Ha 100-on akarod eladni akkor 90-ért add aztán kiüti a legfelső szinteket addig míg el nem fogy a beállított papírod...
Milyen szép szinteken jártok! 100-110 jaj de jó volna. Na de komlyan szólva, azt ne feledjétek megemlíteni, hogy mondjuk ha 110 az árfolyam és 100-ra beállítod a stoppot mondjuk 5 k-val és mondjuk előtted 10 másodperccel beállít valaki 100 k-val egy ugyanolyan stoppot, akkor tuti, hogy a te stop megbízásod úgy átugorja apiac, mint a huzat és benne maradsz a papírban. Főleg ha limites a zuhanás. Itt meg sajna az előfordul. Ezért azt ajánlom, hogy az aktiválási ár és a limit ár között legalább 5 forint legyen, hogy abban a sávban biztosan elkeljen a papír. Én már sokszor ragadtam bele így spekipapírba. Még fotexbe is, amikor az annyira nem is veszélyesen szokott zuhanni.
A phyla legyen veletek.
A piaci áras változatnál én mondjuk ugyanezen 110 Ft-os árfolyam mellett 108 és 107 Ft-os értékekre gondolnék. Kb. És ez már a piaci áras stop loss volna.... Jól mondom? :))
Tudomásom szerint lehet ilyen megbízást adni. Teszem fel 110-t eléri az árfolyam és esésnek indul. Te berakod a megbízásod, ha mondjuk eléri az árfolyam a 102Ft-os értéket aktíválódik a megbízásod 100Ft-on. Tehát 100Ft-on eladásra kínálja a pakkodat. Szerintem ezt (is) hívják stop lossnak.
De csak akkor akar eladni, ha már 100 fölöttről jön vissza 100-ra.
Én sem tudok ilyen megbízásról. Majd pl 105 forintnál
rakj be egy stopot! Oszt kész.
Brókernek hosszútávú megbízás tudsz adni visszavonásig.
Tehát,ha 100ft- on el akarod adni adsz egy eladási megbízást 100ft-on, ami visszavonásig érvényes.
Nincs ilyen tipusu megbízás. (nem tudok róla)
A stoppal felfelé venni tudsz , lefelé esést kivédeni. Nem erre szolgál. Majd 120-nál esetleg visszatérünk rá. Nem most lesz.
Erősödő Phylaxia