25Ft-os árfolyam??? Amúgy is, kit érdekel?? Mondom, ha tőkeemelés van, akkor várni kell legalább egy fél évet, hogy annak az eredménye megjelenjen a gyjkben, majd az árfolyamban. Igazából a kicsiknek itt egy deka szavuk sem lehet: minden jegyzőnek volt rá lehetősége, hogy 37-40 körül hatalmas hasznot realizáljon... A nagybüfiknek erre nemigen volt esélyük, mégsem hallom itt bármelyiket is nyafogni. Persze, aki meg 35 fölött vett (pl. én is), az most foghatja a fejét, hogy mekkora lüke volt... Ez van... Aki nem bízik benne, hogy az árfolyam talpra áll, az adja el, de ne KF-fet hibáztassa azért, mert eladta a pakkját. Szíve joga volt.
Ez a baj a tőzsdével: a legtöbb ember ugyanolyan mocsok kis speki, mint a nagyok (nem érdekli, hogy a céggel mi lesz fél év múlva, hanem 2 hónap alatt akar összeszedni nagy lóvékat), csak éppen nincs annyi hatalma, ezért nyivákol...
A PHYLAXIA PHARMA Nyrt. (a továbbiakban: „Társaság”) tájékoztatja a tisztelt
befektetőket, hogy a Társaság 2007. május 30-án, július 26-án valamint augusztus 21-én
megvalósított zártkörű alaptőke-emelései során kibocsátott 80.571.059 db, a korábbi
részvényekkel mindenben azonos jogokat biztosító, egyenként 25,- Ft névértékű
dematerializált törzsrészvényei tőzsdei bevezetési kérelméhez a Budapesti Értéktőzsde
Zrt. részére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete PSZFÁE E-III.20.422/2007. sz.
határozatával jóváhagyott Tőzsdei Tájékoztatót benyújtottuk.
A tőzsdei bevezetés további feltétele a KELER Zrt. befogadó nyilatkozata, valamint
az új részvényeket ugyancsak a KELER Zrt. keletkezteti. A KELER Zrt-nél az erre
vonatkozó eljárási rend kidolgozás alatt áll. Az eljárási rend részleteiről, a részvények
értékpapírszámlán történő jóváírása és a tőzsdei bevezetés pontos időpontjáról tisztelt
részvényeseinket hirdetményben tájékoztatni fogjuk.
Jól emlékszel. Szerintem megsürgették, mert ez jobb az árfolyamnak, de a piac Így sem volt kíméletes. Ha még hetekig húzzák, lemegy a béka segge alája.
Törölt felhasználó2007. 11. 07. 15:42
1-1,5 hónapot mondtak okt 20 környékén, jól emlékszem:?
a sok kistulaj elhitte ezt is hogy jó helyre tette a pénzét és mit kapott cserébe ????
25ft os árfolyamot!
nem az a baj hogy ilyen sokáig nem lehetett kereskedni a jegyzet részvényekkel hanem hogy egy tulajdonos beöntötte kiméletelenül a cuccost!
a nyomdában van azt hiszem egy olyan hogy csak egy bizonyos x árfolyam felett adnak el a vezetök!
persze tudom mindenkit nem lehet beszabályozni mert egy tulaj akkor vállik meg a pakkjátol amikor ö azt jónak tartja!
de ez a pozicioval való visszaélés volt a kisbefektetök számára!
értitek én hogy mit mondok csak ugy tesztek mintha nem! :)))))
Ez így van!!! De azt se várta senki, hogy egy benfentes viszont leönti a piacot! És még van a pofáján bőr azt mondani: "Töretlen a bizalma a Phylaxiában!" Háááááát.......
Nem egészen értem, mit vársz, koi... Azért a befektetések nem 1-2 hónapon belül szoktak gyümölcsöt hozni. Kapott a Phyla egy rakat pénzt, tudomásunkra hozta, mire kívánja költeni. Ha majd a befektetett pénz elkezd fialni, akkor megindul az árfolyam. A Phyla nem tehet róla, ha a sok kistulaj nem hiszi el, hogy jó helyre tette a pénzét... Az tény, hogy nem szép, hogy ilyen sokáig nem lehet kereskedni a jegyzett papírokkal, de azért senki ne gondolja, hogy ha már másnap kereskedhetett volna, akkor el tudta volna adni 30 Ft fölött...
ez megvan még ugye!!!
"A kispapírok késnek, vagy sietnek és sokszor függetleníteni tudják magukat a tengerentúli sőt az európai indexektől. A kis- és középvállalatok gyengesége a hazai tőke méreteiből fakad, erősségük pedig a helyi viszonyok ismerete és a kapcsolati tőke - mondta el a Tőzsdefórumnak Radnai István független elemző.
A Rába-sztori összeomlása, egy felvásárlási várakozás zátonyra futása végül mégis taszított egyet a már-már túlélni készülő kispapír piac árfolyamain. Úgy tűnik most és rövidtávon mozgástér már, csak lefelé nyílt előttük. Rosszabbak lettek-e az eredmények és sötétebb a jövő, mint az első félévben, amikor csúcsot csúcsra halmoztak. A kispapírok éppen mozgékonyságuk miatt könnyen előre menekülhetnek, tőkeellátottságuk azonban olykor gyenge és így egymagukban, a saját hajuknál fogva, nem tudják kimenteni magukat.
Szép példáját mutatja a megoldásnak a Phylaxia."
U.S. Dolar / Yen 1:1 (USDJPY) 7 Lis, 15:15 113.20 -1.44 (-1.26%)
Egy biztos, hogy amíg 300 ezreket öntenk le addig nem érdemes veszegetni, hanem kivárni. Vagy beállni a könyvbe és ott várni.
Az pedig egyáltanán nem biztos, hogy rosz, hogy visszateszteli a 25-öt. Az sem biztos, hogy rosz, hogy egyben jönnek a papírok a piacra.
Koi én is szívok ezzel.
Legalább annyi van jegyezve mint, amennyi kézben volt. Egyedül ez vigasztal, hogy van még lé bőven.
Amúgy bocs, a gonoszkodásért.
Valójában ez egy pillanatnyi helyzet.
Nem gondolom, hogy akár én, akár mások hosszú távon rosszul járnank a jegyzett papírokkal. Ez csak a következő néhány nap, vagy hét vagy, hónapról szól.
De hát most ez van.
Erősödő Phylaxia