Pirosasz milyen gyárat???
A 30 éves hullámpalával fedett melléképületet sok jóindulattal üzemnek lehet nevezni.
Persze, ha otthon papírcsákókat hajtogatok 1,5 szobában azt is nevezhetjük gyárnak. Csak a gyárról azért általában egy GYÁR jut eszébe. ÉS van okunk parázni, mert a cégvezetésben megy a harc, tájékoztatás nulla, azt várjuk hogy mikor borítják be a piacra a ki tudja hány millió részvényt, hogy az apróságokat ne is soroljam!
Nem tudom mit paráztok!? Nézzétek meg, melyik papír mozog a névértéke körül? Egyelõre csak ez. Full lóvéval ülök benne, de nem parázok: a gyárat most építették, állatok meg mindig leszenk akiknek gyógyszer kell...
Törölt felhasználó2007. 10. 17. 08:52
Sziasztok! Egy kis nézni való a www.dunatv.hu-n!
A műsoroknál kiválasztjátok a Gazdakört, majd ott az október 15.-i, hétfői adást. A műsor kb. felétől az üzemátadásnál készített néhány perc.
Sauberus, mindenki így hitte. Persze utólag visszagondolva nyilvánvaló, hogy túl szép lett volna a 25 forintis papírokat 45-50forinton eladni.. és én sajnálom, hogy ez annak idején nem jutott eszembe.
Az ellenségeskedésről az igazgatóságon belül még azt tudtam meg BM-től, hogy ő ugy nézi a phylt, mint tulajdonos. Sok pénze van benne és akkor fog pénzt keresni, hogy ha az árfolyam emelkedik.
Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a cég nyereséget termeljen.
Már amikor megválasztották elmondta, hogy neki a részvény áremelkedése a fontos, s mindent megfog tenni ennek érdekében. A cég gazdálkodásának nyereségessé kell vállnia.
Javitani kell a részvényesekkel a kapcsolattartást, rendszeresen kell tájékoztatni a befektetőket a társaság életéről.
Ezt én azt hiszem mindenki tapasztalhatta is az elmult fél évben. (BM-et márciusban választották be az igazgatóságba)
Ez a fajta hozzáállás az elmult évek állóvizéhez hozzászokot igazgatóság nem minden tagjának tetszett. Itt kezdődött a nézeteltérés, de BM azt mondta őt ez nem érdekelte, mert neki nem az igazgatóságnak kell elszámolnia munkájával,hanem a közgyüllésnek.
Nem ebből, volt a 100 milla kp-s emelés, hanem ezen felül.
Az egyrésze szálitói tartozások voltak, a másik része volt Páhi és Palota Gumi.
ellenőrizheted a phyl oldalán a 05.30. igazgatósági határozatoknál.
Májusban 983.202.200.-Ft emelés volt, ebből 100 M-ért volt készpénzes jegyzés, ami 4.000.000 db papírt jelent. A maradék papír az apport ellenértéke volt, kérdés, hogyha mindet bevezetik a tőzsdére, akkor mi a tulajdonosok célja vele...
Szerintem ez a cég hülyének nézi a befektetőit. Hát azért dobtunk össze közel 1 miliárd forintot, hogy még arra se legyenek képesek, hogy az elcs**szett tőkeemelésükről tájékoztassanak?
Remélem a PSZÁF résen van!
Törölt felhasználó2007. 10. 17. 08:03
Kétszer is beszéltem Bábolnán BM-el. Elég korán ott voltam és Ő is ott volt egy másik igazgatósági taggal. Nagyon jó kedvüek voltak s elmondták, hogy minden szép és jó. Megoldódik jövőre az állatgyógyászat vesztesége és olyan reformok meglépésére kerül sor mely biztositja, hogy 2008-ban a phyl nem lehet veszteséges.
Kérdeztem tőle,hogy milyen a hangulat. Azt mondta,hogy kemény csaták folytak, de sikerült mindenkit meggyőzni,hogy nem mehetnek az elmult évek során megszokott uton tovább, mert azzal nem tudnak előbbre jutni. Kellenek a változások, s ezt mindenki belátta.
Azt is elmondta,hogy azért különböztek össze az igagatóságon belül, mert nem támogatta a Páhi, Gumi kft törzstőkeemelést, s erről két tagot sikerült is meggyőznie az igazgatóságból, de leszavazták őket.
Ő a készépénzes emelést támogatta volna, hogy a phyl vissza tudja fizetni a hiteleit.
Stabilizáják a céget, termeljen nyereséget, s majd utánna jöhet az akvizició.
Azt is elmondta, hogy nagy fejlődést lát a cégben. S a változásokkal stabilan nyereségessé válik a társaság, s egy két éven belül az osztalék fizetés is elképzelhető.
Elmondta, még hogy a többit majd TP ugyis elmondja.
Később mégegyszer beszéltem vele. Nagyon ideges volt, s azt mondta, hogy igy nem lehet dolgozni! De hiába kérdeztem, mást nem mondott.
A vacsorán pedig már nem is láttam!
TP pedig nem mondott semmit!.
Lesújtó véleményt alkotott a magyar mikro papírokról Elek Péter, a Budapest Alapkezelő portfóliómenedzsere. Elmondása szerint a Humet, econet, Phylaxia, Genesis, és társaik egyáltalán nem szerepelnek a napirenden befektetési döntéseinek meghozatalakor, mivel úgy látja, hogy a hiteles információ gyakorlatilag hozzáférhetetlen ezekről a cégekről. A szakértő kifejtette: korábban találkozott már kisebb cégek vezetőségével, de azok rendszerint olyannyira felkészületlennek mutatkoztak, hogy nem mert vásárolni a részvényekből.
végigböngésztem újra és úgy döntöttem nyugodt maradok....))
ha igaz az hogy bucimaci többségre tör akkor a sok parás miért dobál.? eladók ki árfolyam fel...:)
amúgy mint írtam egy asztal két gép két ember és öntögetem oda-vissza....közben meg gyűjtök...ennyire eccerű a recept, de aki pánikol nem lát két centinél tovább.....
itt olyan nagyarányú fejlesztés van kilátásban hogy nacsak!..
az viszont tény hogy az ifók áramlása a cég részéről...hát úgymond hagy némi kívánnivalót maga után / diplomatikusan megfogalmazva..:) /
Törölt felhasználó2007. 10. 17. 07:45
Jó reggelt mindenkinek!
Mániám, hogy mikor vezetik be már a részvényeinket a tőzsdére, s meddig kell még nézni, hogy esik az ár és nem tudok hozzányulni a 25-ért jegyzett részvényeimért!
Tegnap este még felhivtam a phylt, s lesulytó elszólásnak lehettem fültanuja.
MÉG A MÁJUS 30-I TÖRZSTŐKEEMELÉS RÉSZVÉNYEI SINCSENNEK BEVEZETVE A TŐZSDÉRE (több, mint 43 millió darab), S MIT AKAROK ÉN A JULIUSI-AUGUSZTUSI TÖRZSTŐKEEMELÉSTŐL.
Nos ha tényleg igy van akkor nem 34 milla, hanem akár több mint a duplája is tőzsdére kerül az elkövetkezendő időben. (illetve kerülhet, mert nem biztos,hogy mindenki el akarja adni, sőt biztos,hogy nem mindet akarják eladni!!!!!!!!!)
De a nyomás fokozódik, ami nem az árfolyamemelkedés irányába mutat.
Más számitás szerint, ha a májusi tőkeemelés még nincs a tőzsdén, (azóta eltelt 5 hónap), akkor a mi kp-es emelésünk sem igen kerül időn a bét-re!!!!
Nagyon örülnék, ha hivnátok a phylt. és rákérdeznétek, ti is, s vagy erősitsétek meg a fenti infót, vagy cáfoljátok nem szeretnék senkit esetleg félreinformálni.
Tehát a kérdés lehet e már kereskedni a május 30-i törzstőkeemelés során kibocsájtott részvényekkel??????????
Erősödő Phylaxia