ezt már én is néztem, de nem igazán tudtam hova rakni... értelmezésem szerint a régi részvényeimet kifizettethetném a 180 napos átlagáron, ami nem is lenne olyan rossz üzlet.. írjon vki hogy jó-e a feltételezésem!!
Az EST MEDIA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1117
Budapest, Hauszmann Alajos u 3., Cg. 01-10-043483) az EST MEDIA
Nyrt. igazgatósági tagja, dr. Balázs Csaba 98 százalékos irányítása
alatt álló Canongate Investments Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű
Társaságtól (1118 Budapest, Somlói út 37/a., Cg. 01-09-922024) 2011.
június 15-én kézhez vett tájékoztatás alapján bejelenti az
alábbiakat.
A Canongate Investments Kft. tulajdonában lévő 210.000 darab EST
MEDIA Nyrt. törzsrészvényből 2011. június 15-én 201.548 darab
tőzsdén kívül, fedezeti ügylet keretében felhasználásra került 27,93
forintos részvényenkénti elszámolási átlagáron.
Erre figyelemmel a Canongate Investments Kft. tulajdonában álló
törzsrészvények mennyisége 210.000 darabról 8.452 darabra,
részesedése a Társaságban 0,31 százalékról 0,01 százalékra csökkent.
Budapest, 2011. június 15.
_________
És a IV: pont? Szét kell darabolni az ECO csomagot 9 darabokra, több számlára, és már meg is van a hozam! :-)
"Az a részvényes, akinek a tulajdonában a részvénycsere időpontjában annyi régi részvény van, amely nem tesz ki egy darab új részvényt (legfeljebb kilenc darab), és emiatt töredékrészvénye keletkezik, az új részvények jóváírásával egyidejűleg jóváírás útján megkapja a töredékrészvények ellenértékét is.
A régi részvény ellenértéke címén a részvényes a régi részvényekkel való tőzsdei kereskedés utolsó napjával (2011. június 20-val) záruló 180 tőzsdenapos forgalommal súlyozott tőzsdei átlagár egy részvényre eső összegét követelheti régi részvényenként."
A helyükben nem nézném végig, hogy a csomag egyre kevesebbet ér, inkább borítanám.
Ennek a csomagnak, kb. annyira örül az állam, mint a sínen fekvő ember, annak se őszinte a mosolya, főleg, ha jön a vonat.
azt azért remélem mindenki érzi, hogy jelen pillanatban uszkve 105millió Forintról beszélünk. Szerintem az állambácsinál senki nem fog a kardjába dőlni, ha mondjuk csak 70 ért tudnák ezt kiszórni. Valljuk be ez nem tétel az államnak. Annyi lehet kérdés, hogy akar e Sziget tulaj lenni, és akkor most van egy indok, amivel beszállhat.. Én ha állam lennék, látnék benne rációt. De szerintem nem akar. Kb. lesz.rja, hogy van 5% econet részvénye...
Ez igaz, de május végi értéken számolnak vele. Ha ennél olcsóbban adnak rajta túl, akkor nem kapják meg azt a pénzt amire számítanak. Ez alapján az így kapott részvények bázis ára az ő szempontjukból a máj. 31. érték. Én legalábbis így gondolnám. Ha nyernék egy autót biztos nem féláron adnám el, csak azért mert nekem nem került semmibe.
Ez igaz, de május végi értéken számolnak vele. Ha ennél olcsóbban adnak rajta túl, akkor nem kapják meg azt a pénzt amire számítanak. Ez alapján az így kapott részvények bázis ára az ő szempontjukból a máj. 31. érték. Én legalábbis így gondolnám. Ha nyernék egy autót biztos nem féláron adnám el, csak azért mert nekem nem került semmibe.
Nem a MNYP-ról van szó. Az állam most úgy kapta meg, hogy valamilyen értéken elszámoltak a MNYP-vel. Én ennél kevesebb értéket már bukónak gondolok. Ez az érték a május végi. A május végi részvényárak alapján kell a hozamokat is kifizetniük. Jó biztos nem az eco a felhúzó, de bármely részvényt amit eladnak a május végi árnál jobban kellene eladni, s akkor még nyernének is rajta. Július elejére államadósságot is akarnak csökkenteni, minden fillérre szükségük van, ha tartani akarják az ígéreteket.
És ami fontosabb nem is az enyémet! Az USA-ban a Citigroup-tól kezdve az AIG-ig mindenen nyert az állam! Magyarországon pont az Econet-en nem tudna? Emelkednie kellene!
Econet topik