Károgni lehet, hogy te szoktál, én nem. A Sziget - mint ahogy azt szintén írtam - amúgy se túl nagy tétel az Econál se pozitív, se negatív irányban (pláne, hogy csak 26% az övék).
Kata, nagyon aranyos, hogy győzködsz a Szigetről, engem nem kell meggyőzni:) Én sokszor voltam kint, mint résztvevő is szeretem a rendezvényt és mint állampolgár is azt gondolom, hogy jó az országnak egy ilyen nagyhírű fesztivál.
Én egyszerűen leírtam, hogy a majdnem biztosra vehető politikai fordulat bizony nehéz, vagy legalábbis nehezebb helyzetbe hozhatja a Szigetet 2010-től. (ne felejtsük el: korábban kapott állami támogatást, 2007-8-ban nem kért, idén kért, de nem kapott, viszont idén megemelték a zajterhelés szintjét átmenetileg és az esti időbeli korlátozás kezdőidejét is kitolták 1 órával - ezeket a kedvezményeket aligha fogja megkapni).
Majd jön, de többet már nem írok mert lesnek az oroszok.Ja még csak annyit az üzemlátogatásról, hogy a Kata még mindig nagyon csinos. Dehogy milyen lehetett a 70-es 80-as években?A TU 134-es Malév pilóták 9000-ről mikor meglátták 50méterre süllyesztették a gépet.Nyugi mindenkinek jó kezekben vannak a részvények.
pedig a sziget mint fogalom megkerülhetetlen, az eco része
hírünket viszi a világban, hátha ráharap valami nagykutya, és jó befektetési lehetőséget lát benne (akár a helyszíntől függetlenül is)
ellenzői - mint mindennek - okkal-ok nélkül mindig lesznek, és a politikusok sem bírnak soha nyugton maradni, nekik feltétlenül állást kell foglalni valamely oldal ellen, vagy mellett
egyébként nekem semmi bajom a szigettel, jöjjenek össze a fiatalok, tombolják ki magukat, ismerkedjenek, szövődjenek barátságok, szerelmek, stb. nem árt az
gondold el, az a sok csonka családban felnőtt fiatal, akikre a rohanó, elfoglalt szülőknek sose volt idejük igazán törődni velük...:))))
Ne keverjük a dolgokat. Én nem foglaltam állást sem a Sziget zajártalmának kérdésében, sem politikai kérdésben. A Szigetről, mint rendezvény működéséről, nyereségéről, jövőjéről van itt szó, mivel az Eco leánya. A jövőjével kapcsolatban pedig nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a 2010-re gyakorlatilag biztosra mondható nagyon jelentős politikai fordulatnak milyen várható következményei lesznek. Értékítéletet nem fogalmaztam meg ezzel kapcsolatban, most sem mondom, hogy ez jó, vagy rossz. A politikai fordulat tény, és ismerjük a különböző csoportok Szigethez való hozzáállását is, így ezt be kell építsük a várakozásokba.
Tegnapi üzenetem lényege: aki Ecot vesz bármi más miatt vegye, de ne a Sziget miatt. Ezt tartom továbbra is.
ááá, ilyen alapon betilthatnák a mi lakótelepünkön zajló szeptember közepi szokásos 3 napos banzájt is, az ablakunktól 50 méterre zajlik, este 10-11-ig
mégis kimennek a kisgyerekekkel a családok, és élvezik, senki sincs felháborodva
de én igen, mert az azt követő tüzijátéktól a kutyám egyenesen frászt kap, tényleg , tüntetni fogok ellene....:)))
A Jobbik lehet, hogy bulizni szeret, de a Szigetet nem kifejezetten kedvelik:
"A Jobbik Óbudai Alapszervezete mély felháborodással értesült róla, hogy Székely Tamás egészségügyi miniszter és Szabó Imre környezet- és vízügyi miniszter közös rendeletével az óbudai lakosság nyugalmának megzavarására – ezen belül is a Sziget fesztivál hangerejének drasztikus megemelésére – adott írásos engedélyt. A hirdetmény ugyanis szó szerint az állami pénzből amúgy indokolatlanul támogatott rendezvény szervezőinek kedvez, éppen hogy csak nem nevesítik benne a kedvezményezettet. Ennek értelmében a Sziget nappal és éjszaka is hangosabb lehet, mint valaha, továbbá az éjszaka kezdetét is „átállították”, egy órával későbbre, pusztán azért, hogy kiszolgálják a multikulturális, az egészséges magyarságtudatra nézve igen káros fesztivált.
Felháborítónak tartjuk, hogy az Óbudán élők pihenéshez való jogát a Sziget fesztivál rendezői semmibe veszik, a lakók csendigényét pénzügyi kérdések mögé sorolják. Mindenki képzeletére bízzuk, hogy ha a zene kilométerekkel távolabb is tisztán kivehető, akkor milyen sokkoló élményben lehet részük azoknak a lakóknak, akik a pár száz méterre lévő panelházakban élnek. Elfogadhatatlannak tartjuk a politikai és anyagi megrendelésre történő rendeletmódosítást, ezért minden jogi eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy felléphessünk a lakosok nyugalmát drasztikus módón sértő Sziget fesztivállal szemben.
...
Jobbik Óbudai Alapszervezet"
Econet topik