krizinger: most komolyan, nem tudsz olvasni? A Hunzák (amúgy a hunok leszármazottjai) 100 év feletti életkort érnek meg sokszor, és alapélelmiszerük a sárgabarack minden formája. Nincs náluk rák. Egyébként érdekes nép, érdemes utána olvasni. Gyönyörű "országuk" van.
Gondolod hogy bárki belehal egy normális Tiramisuba.
A B17 vitamin, közismertebb nevén Hunza Barack, elismert a rákgyógyításban.
Igen, egy cián vegyület
is van benne. A reneszánsz Itáliában pont emiatt ettek rendszeresen mandulát, sárgabarackmagot, és a cián egyéb formáit, mert hozzászoktatták a szervezetüket a ciánhoz, elkerülve ezzel, egy későbbi cián mérgezést, ami igen gyakori volt akkoriban.
Persze nem tanácsos sok sárgabarackmag belet megenni egyszerre. 100g-tól nekem is fájt a fejem, de nem haltam bele... Többször nem eszek annyit. Viszont azt vallom, a rákot nem gyógyítani kell, hanem megelőzni.
Ja, és hogy minek a Tiramisuba sárgabarackmagbél? Ennek egy alapvető oka van. A Tiramisu egy sárgabarackmag és mandula ízű sütemény. Ezért kell bele az Amaretto.
Magyarán, amelyik Tiramisuban nincs sárgabarackmag, az csak egy hamisítvány. Persze Magyarországon sajna megszokott, hogy jó a sz@r is. Már bocsánat. Lehet Campingkrémsatal is próbálkozni Mascarpone helyett... Tipikus.
Csak Csajok