Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 02. 08. 08:44

Csak Csajok  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:20
Előzmény: #8297  kata311
#8300
Merc is sárga barack magot írt ,és az a mérgező.
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:19
Előzmény: #8295  sly36
#8299
Jaj végülis csak ciánt tartalmaz, az meg smafu ,hisz már a húsis, májis dioxinos.
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:18
Előzmény: #8295  sly36
#8298
sly a rák lassú betegség ...na nem akarlak megijeszteni :)
kata311
kata311 2008. 12. 11. 09:18
Előzmény: #8294  Törölt felhasználó
#8297
akkor most már azt is tudod, hogy nem ám az őszibarack magjáról van szó...:))
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:17
Előzmény: #8294  Törölt felhasználó
#8296
most akkor méreg ? vagy hosszú élet ?
ritka...
sly36
sly36 2008. 12. 11. 09:16
Előzmény: #8294  Törölt felhasználó
#8295
Szerintem sem méreg, én már rengeteget ettem, pirítva, sózva nagyon finom, abbahagyhatatlan és még nem haltam bele. :-))))))
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:13
Előzmény: #8293  Törölt felhasználó
#8294
Tessék méreg link , de legalább finom, bár én még nem ettem , de nem is szeretnék. : )
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:11
Előzmény: #8292  Törölt felhasználó
#8293
bár nagyonn finom :)
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:10
Előzmény: #8291  Törölt felhasználó
#8292
Ugye hogy ugye , mondom én hogy nem kell bele barack mag.
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:07
Előzmény: #8289  Törölt felhasználó
#8291
én úgy tudom,hogy a barackmag mérgező....
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:07
Előzmény: #8289  Törölt felhasználó
#8290
Sejtetem, hogy nem krumpli pucoloval. : )
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:05
Előzmény: #8288  Törölt felhasználó
#8289
Kalapáccsal ...
:)
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:03
Előzmény: #8287  kata311
#8288
Hmm a kemény barack magot meg lehet pucolni? Mindig tanulok valamit.
kata311
kata311 2008. 12. 11. 09:02
Előzmény: #8286  Törölt felhasználó
#8287
megpucolva, krizi, csak a belseje...............:)))
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 09:01
Előzmény: #8285  kata311
#8286
Reggelt , hát lehet hogy nem értek hozzá , de a sárgabarack mag, az mi fenének kell bele?
kata311
kata311 2008. 12. 11. 08:35
Előzmény: #8283  Törölt felhasználó
#8285
kis kieg. a tiramisuhoz:
azt olvastam, hogy amikor a felvert tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét, a robotgép enyhe fokozatával tegyük, nehogy elfolyósodjon
egyébként majd kipróbálom ezzel az előre beáztatott magokkal is, biztos finom lehet
(én durvára tört dióval szórtam meg)
Törölt felhasználó 2008. 12. 11. 07:25
Törölt hozzászólás
#8284
Törölt felhasználó 2008. 12. 10. 23:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#8283
Egy kicsit szájbarágósan írom, GYK, hogy bárki meg tudja csinálni.

Vásárlás és hozzávalók( 8 személyre):

A lényeg a jó minőségű és megfelelő alapanyag beszerzése.
4 tojás frissen
3 tasak Bourbon Vaníiliás cukor (Dr.Oetker)
3x250g olasz Mascarpone sajt (mehet a hűtő leghidegebb részébe)
400g babapiskóta (olasz, vagy Manner)
amaretti puszedli (nehezen beszerezhető), (de kihagyható).
7 evőkanál nádcukor (kristályos)
presszó kávé (4-5dl)
holland kakaópor (a végén a tetejére hintjük, én szűrön keresztül szoktam). Nesquick, stb. nem jó.
2 evőkanál méz
1 vanília rúd
pár szem mandula
pár szem sárgabarack mag
pár szem mazsola
valami szesz (Amaretto likőr kéne eredetileg, vagy: rum, whisky, vodka)

Linkek az Amarettohoz, és az amarettihez:

link

link

link

(Kevesebb fő esetén, elég 2*250g mascarpone, 3 tojás, stb...)

Előkészület.

Ha nincs Amaretto likőröd, áztass be kb. 2 deci vodkába, vagy rumba vaníliarudat, mandulát, sárgabarackmagot, mazsolát, stb. ízlés szerint több napra. Az összetevőket vágd fel, főleg a vaníliartudat hosszában, mielőtt beleteszed a vodkába. Én kis olivás keskeny üvegbe szoktam rakni. (igazából mindig van itthon ilyen keverék, a hűtőben elfér.) Amúgy jó a whisky, rum, konyak, metaxa stb is...

Főzz le erős kávét, kb. fél litert (ezt csak több fázisban lehet), hogy ne érjen meglepetés menetközben, hogy felszívta a babapiskóta az összeset. Én mindig ezzel szívom meg, hogy kevés kávét főzök.
A kávét a mézzel édesítem, és beleöntöm a rum felét (1dl), vagy az elkészített szeszes italt, vagy az amaretóth. Ezt berakom a hűtőbe, vagy a mélyhűtőbe, ha kevés időm van. Csak meg ne fagyjon... Nehéz a babapiskótát belemártani a fagyott feketelevesbe.

A tojásokat alapossan meg kell mosni, pl. ecettel, vagy gyümölcsmosóval. Szalmonellás Tiramisu, nem dob fel igazán senkit.

Krém:
A tojásokat jól elválasztani a héjától, a sárgáját meg a fehérjétől. :-) Minél alaposabb a szétválasztás, annál jobb lesz a hab.
A sárgáját kezd el, habverővel felverni. Hozzáadod az össz. vaníliás cukrot, és 5 evőkanál nádcukrot. Ezt keményre (tejföl állagúra) vered. Ez elég lassú.
Ha ez kész, akkor vedd ki a maszkarpónékat a hűtőből, és borítsd bele a habba, öntsd rá, a maradék szeszt, majd folytasd a keverést a robotgéppel, hogy szépen elkeveredjenek.

Utána jöhet a tojásfehérje felverése, 2 evőkanál cukorral. Jó keményre kell ezt is verni.

(GYK: két külön edénybe történik a két dolog)

Piskóták:
Most jöhetnek a babapiskóták, egy tepsibe, vagy nagy üvegedénybe: Ezt úgy csináld, hogy kell egy kis lapos tálka, amibe beleöntesz kávét, ebbe mártogatod a babapiskótákat. Ezt egyesével, vagy kettesével kell csinálni. Egy piskótát max. 2 mp-re kell csak bemártani. Ne ázzon szét az a lényeg, de azért szívjon is fel a kávéból. Ez már művészet. :-) Ezek mehetnek szorosan a tepsi aljába. Ha van Amaretti kekszed is, az mehet a piskóta hézagok kitöltésére ill. elszórtan a krémbe pár darab, szintén kávéba áztatottan.

Krém 2.felvonás:
Most jön a neheze, ez egy kulcslépés: a felvert krémet és habot össze kell keverni, de nagyon óvatosan, egy nagy fakanállal. Nem kell homogénre keverni. Minél kevesebbet kevered, annál kevésbé fog összeesni a krém. Ha ez kész, mehet egy réteg a babapiskótákra.

Befejezés:
Ha ez kész, jöhet a következő sor babapiskóta kávéba mártogatása, és a krém tetejére helyezése.

Utána jöhet a következő réteg krém.

Végül lehet szórni a kakaóport lehetőleg teaszűrőn át, a tetejére.

Ezután mehet a hűtőbe az egész, legalább 2 órára, de legjobb ha 6 órát áll és hül.

Jó étvágyat! :-)

Én így csináltam.
sly36
sly36 2008. 12. 10. 16:34
Előzmény: #8281  kata311
#8282
Kb én is hasonlóan, de egybefőzöm,1/3 rész víz, 2/3 rész bor, bele fahéj, néhány szegfűszeg, citromhéj, 3-4 percig főzni, a végén cukrot bele.
kata311
kata311 2008. 12. 10. 16:28
Előzmény: #8280  kata311
#8281
ja és a főzővízbe tehetsz egy kis gyümölcsteát is....

Topik gazda

famo
1 1 1

aktív fórumozók