3+1-es kockázat jelenleg nem támogatja a felfelét.
1. Jelentősen túlvettek piacok kicsi a felfelében lévő nyereség potenciál.
2. Jelentősen javult a helyzet USA-ban foglalkoztatottság terén, úgy tűnik bőven van pénz a vállalatoknál kérdéses a FED létjogosultsága.
3. A megugró olajár libiai és egyéb közel-keleti konfliktusok tisztázódása még nem körvonalazódik.
+1: Infláció megugrása kamatemelések euban!
Nagyon kezd beszűkülni az árfolyam, amolyan háromszögelődés, bár lehet hivatalosan ez nem illik rá, de ezt törni fogja vagy erre vagy arra hamarosan, remélem lefelé, már minimális tere maradt.
Ja a daxról van szó természetesen :)
Törölt felhasználó2011. 03. 04. 15:07
húúúú, m30 -as chartot kicsit távolabbról nézve egy fülescsésze alakul, amit a forgalom is alátámaszt. És ami a további emelkedést is jelentheti, hogy az eddigi esés a korábbi (22000-től) emelekdés 61,8%-os fibójánál megállt. Hát, srácok, ha ez kitör ebből akkor lesz még 26k-körüli hátink is!
ja nem is várom, én hosszabb távra veszek inkább és az évest mindig összevetem az aktuális szituval, ezért bánt nagyon h nem vettem tcomot, a ricsi még kérdéses, viszont ha ricsivel okos vagyok akkor már 100.000-rel több lenne a számlámon, de tanulok mindenből:)
"számomra aktuális értékéhez éves mozgása alapján érdemes, megéri-e" nos, itt van a kutya elásva! te ÉVES mozgás alapján szeretnél pár napos időtávban nyerni.... ez így biztosan, legalább is nagyon valószínű, hogy nem fog működni :D ha éves idővallumot figyelsz akkor a befektetésed hosszának is ezzel összhangban kell lennie. Nekem pl a m30 chart jött be eddig, de nem is tartok egy pozit 2-3 napnál tovább, inkább még addig sem. ha meg éves: akkor a buy and hold stratégia a legkifizetődöbb, de akkor ne várd a csodát 2 nap mulva :D
köszi joe minden szavaddal egyetértek, nagyon jól látod:)
én nem ta alapján kereskedek, én forgalmat, mozgást max rsi-t nézek és h számomra aktuális értékéhez éves mozgása alapján érdemes, megéri-e megvenni egy papírt és 36400-on ricsit ez alapján venni kellett volna meg 515-ön tcomot is tehát nem tartottam be a kereskedési szabályaimat, ez bosszant, ügyesen, türelemmel kivártam a relatív aljakat, a dolog egyik részét megoldottam csak épp nem tudtam pénzé váltani, tehát az egész energia amit beletettem hiába való volt, de tanultam belőle, így nem is volt az:)
balu balu! miért nem keresel magadnak valamilyen stratégiát, amit tűzön vizen át követsz? Akkora pozit vegyél fel, hogy a stratégia által megkövetelt stopszint elérésekor a bukód ne rendítse meg a tőkédet. Magának az árnak a figyelése teljesen felesleges. Az a fontos, hogy bízz a stratégiádba, és ne hagyd magad kirázni a pozidból, csak, ha tényleg muszáj. A telko topikba folyamatosan írtam, belinkelt charttal együtt, h mi a várható irány, miért és mennyi a célár, 17Ft/db lett a nyereség-3ft/db a brokié. De hiába írunk be itt mindenféle jó/rfossz dolgot, elsősorban magadat kell le/meggyőznöd: miért, mikor, mekkora pozit nyitok, hol és miért zárok, hol a stoplossz!!! Ezt NEKED kell kitalálni, valamilyen stratégia alapján. A sikert sajnos nem adják ingyen, nekem is nagyon sokba került az eddig megszerzett "tudás?". És hiába adták a jobbnál jobb tanácsokat, mindig volt olyan kérdés amire nem kaptam választ másoktól, ezért kell MAGADNAK kifejlesztened a SAJÁT kereskedési rendszeredet. nagyon sok infót lehetett beszerezni innen vadász, cimbi sőt még kwi-től is, de a lényeg benned kell, hogy összeálljon.
sajna tudom miről beszélsz (buktam eleget!),
a kudarcok után az embernek elszáll az önbizalma és csak a tutira tenne, de mindig kivár és minden apro fel-le tépegetéstől megilyed!
Én 3 hetet voltam a dax shortban (már -50%ban) de kiültem és kiszálltam tőkével! azóta kicsit bátrabban veszegetek, de talán jobban megbecsükök minden kicsi nyerőt!!!
Bátorság és kitartás ebben a rizigós időben is!
nem én máshol nem kereskedek vagy itt vagy sehol, nyugton maradok ígérem:)de pl a telefont kihagyni szóval az akkora baki volt, mert mi van ha megveszem 515-ön és leteszik 500-ra mi? semmi, ugyanez tegnap ricsinél
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?