csak a kiinduló szint nem mindegy :-(
22000-33000
15000-22500
10000-15000
5000-7500
Olyan nagyot merünk álmoni hogy a magasugrással a pincében végezzük! :((
Amik nem lényegesek. A bux külön életet él.
2010. áprilisában nagy volt az öröm, hogy 2/3-ot kapott a Fidesz-Kdnp társulat. Gondolom nagyon boldogok azon külföldiek, akik véletlenül tettek a portfoliojukba pl. 7000 Ft feletti otp-t.
Rengeteg jó befektetési lehetőség van a nagyvilágban. Miért pont az eső és illikvid buxon vegyenek? Ha Kelet-Európa, akkor legyel piacon kell vásárolni. Dél-Amerikában meg ott van Argentina.
Az elmúlt 5 hónap teljesítménye buxra, és argentin tőzsdére: link
bux esett 4%-ot. Argentin tőzsde emelkedett 49%-ot!!
most csak abba gondoljatok bele h minden éves csúcson kint, ha itthon csak közepesen mennének a dolgok, semmi extra mi lenne itt 8000 oti 25.000 mol, stb, mindenkinek jobb lenne, de a longosoknak biztos:)bár az is durva amit amik csinálnak, felszálltak a titanicra és mennek amíg a jéghegy engedi, de legalább mi is mehetnénk velük és ezt is nézni kell mikor esetleg arról gondolkodunk h virtuálisan kisebb-nagyobb szerencsével mennyit kerestünk v kereshettünk volna az idén, én például sokkal többet mert alapvetően longos vagyok
most csak abba gondoljatok bele h minden éves csúcson kint, ha itthon csak közepesen mennének a dolgok, semmi extra mi lenne itt 8000 oti 25.000 mol, stb, mindenkinek jobb lenne, de a longosoknak biztos:)bár az is durva amit amik csinálnak, felszálltak a titanicra és mennek amíg a jéghegy engedi, de legalább mi is mehetnénk velük és ezt is nézni kell mikor esetleg arról gondolkodunk h virtuálisan kisebb-nagyobb szerencsével mennyit kerestünk v kereshettünk volna az idén, én például sokkal többet mert alapvetően longos vagyok
Ezzel teljesen tisztában vagyok. De a forint mozoghat euróhoz képest is ez a mozgás is befolyásolja! :)
Tehát Forint=Euró=Frank + jegybanki alapkamatok!
Az a helyzet, hogy a CHFHUF erősödése az EURCHF árfolyma miatt történik főként. Tegnap írtam, hogy Svájci Nemzeti Bank már egy ideje tojik gyengíteni a saját devizájukat. Azóta csak erősödik a CHF euro ellenében. Így is bőven jól élnek a sváciak, pedig nekik is van exportjuk (bank, óra, bicska, stb.).
Nincs direktben chfhuf árfolyam, hanem közbe van az euro, és duplán szívnak a chf hitelesek...
huhh...az csunya világ volt....akkoriban csak longban gondolkodtam.... emlékszem reggel elindult az árfolyam fölfelé, meghúzták majd 5-7%-al aztán úgy beöntötték, hogy felfüggesztés lett belőle.... húúú de sokat buktam :o) (de tanultam is)
Szerintem most a 220-as frank tette fel az I-re a pontot!
Ugyan is vannak olyan alapok amik nem engedhetik meg, hogy ilyen szintű deviza kockázat mellett otit tartsanak!
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?