Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
A vidéki udvaron meg kamillát telepítek vissza. Volt is a mami idejében, szomszédnál most is van. . Gödöllői kasély kertben máig megtalálható több helyen a kakukkfű a pázsitban. Gyerekkoromban szedtük rendszeresen de azóta is kipusztíthatatlan bizonyos részeken. Az angolok ugye ültetnek kakukkfű pázsitot is. Valószínű annó itt is lehetett.
A fehér akác gyorsan nő, igénytelen. Finom az illata. A patakparton végig az van nálunk. Maguktól nőttek. A tölgy lassan nő, addig ezekkel tudsz ligetesíteni. Füge! Nincs ellensége(még) nálunk. Télen nem árnyékol.
Drága megboldogult férjem aszondta mikor beköltöztünk, hogy nálunk ősgyep van, A szomszédba meg vetett. Ezért náluk pázsit van, nálunk meg nő benne kutyatej, boglárka, ibolya és néhány egyéb gyom is. De ez nagyon jó, hagyjuk így! Nos...., utóbb kiderült, egyszerre lett vetve a szomszédéval, csak ők hamarább költöztek és folyamatosan gyomlálták :)))) . Jó lesz az! Ősgyep ;-)
Nekem most a gyep pofas, jol megvannak a faval, maradjon is igy… Hosszu evekkel ezelott sok mindent eltaunltam a nagyszuloktol - gombas betegsegek, faoltas, permetezes - de ezek az uj betegseget sok esetben mar-mar kezelhetetlenek.
A cseresznye egyébként kb 30 éves és az elmúlt pár évet leszámítva mindig jól termett. Olvastam, hogy megjelent egy új monília faj, valszeg az lehet a ludas. Az őszi-tavaszi bordói lés permetezés mellett muszáj lesz a virágzáskor valamilyen felszívódó gombaölő szerrel is megpermetezni, mert a monília akkor támad...
Nekem pár éve nem terem a cseresznye és a meggy sem, csak alig pár szemet. Eddig nem értem rá tüzetesen megfigyelni, viszont idén igen és ki is derült, hogy virágmoníliás mindkettő...alaposabban és más szerrel fogom megpermetezni...a tölgyre fordítva a szót, én a molyhos tölgyet ajánlom. Nem nő olyan magasra, mint a kocsányos meg a többi, így kertbe is simán ültethető, emelett pedig a szárazságot is jól bírja...
én úgy vagyok mint stolz a kjaszival, már csak egy maradt, monilia már benne 10 éve, igyekszem védeni, de lehet stolz nyomán kiveszem francba. itt nálunk pilisben tölgy az őshonos lehet azokat veszek, gyepet meguntam. lesz fű. meguntam a kertet is, minden elpusztul.
erre csak az önellátás tud felkészíteni, de a társadalmi szálak széttépését, a szoc háló mint olyan eliminálódását, a katalklizmát ezzel sem tudod elkerülni. sajnos.
elhunyt a avatarom színésze :( továbbiakban is folyatatom most a korrekcióban a usd/eur váltást, legalább 50%-ra el akarok jutni, a maradék 50% marad dkjban, pmapban.
Még a végén Izlandra kell mennünk elviselhető időért. Viccet félretéve, itthon is folyamatosan érzékelhető a változás. És mi még kedvezőbb helyzetben vagyunk, mint nagyon sok hely. A következő évtizedeket a megmaradt területek és erőforrások megszerzése és elfoglalása fogja jellemezni.
"2030-RA KÉTMILLIÁRD EMBER ÉLHET OLYAN HELYEN, AHOL AZ ÉVES ÁTLAGHŐMÉRSÉKLET MEGHALADJA A 29 FOKOT." Pf cikk..... Ez ugye azt jelenti 7 azaz HÉT év múlva, minden földön élő negyedik ember kb élhetetlen körülmények közé kerül. Micsoda óriási népvándorlást, gazdasági változást fog ez okozni! Próbálok felkészülni mentálisan, ám azt hiszem erre nem lehet igazán.
Én holnap tervezek palántázni, mert már kinőtték az ablakot. Paradicsom, cseresznye paprika, kecskeszarv és táltos...ha a nyár is ilyen csapadékos lesz, akkor az nagyon jó lesz a paprikának...
Figyelj, ha így van, akkor haladéktalanul cselekedni kell. Steril eszközzel ki kell kaparni a mézgásodást és utána sebkezelő krémmel le kell kezelni a területet. Ez bármelyik gazdaboltban beszerezhető, sőt ha elmondod nekik, hogy mi a gond még lehet tudnak is tanácsot adni. Sokan sok problémával megfordulnak ott, biztos volt másnak is ilyen gondja...
Van OTP 9700-rol, VW 119 - rol osztalekkal, kicsi eurusd long es sok-sok rovid DKJ 14% korul. Mezgasodas: Eszembe jutottal ma reggel, sajnos egyre melyebbek es csunyabbak azok a repedesek, szerintem komoly baj van…ne legyen igazam.
Lehet igazad van. Ha lesz majd bevétem, terveztem h váltok eurót, svájci frankot. . Jah..., minden nő, de leginkább a gaz :) Nem kaptam itt vidéken olcsó mulcsot, így azt eszeltem ki, kartonnal fogok takarni.Legalább a járó utakat, sorok közt. Sajnos későn szóltam az ácsnak, elégette a fűrészport/forgácsot. De ad majd ingyen ha lesz, mert az neki szemét. Pedig ajánlottam, fizetek is érte. Önfentartó kert lenne a cél. Magaságyás, az első feltöltés alatt van. Derék kímélő kertet tervezek!
Backtest és ami mögötte van