Feláltunk a 300-as Fotexx csíkhoz és nincsen itt JP??? Ez hogy lehet? :)
Törölt felhasználó2005. 02. 01. 09:12
Richter hossz - DT, ha volna pénzem :(
Törölt felhasználó2005. 02. 01. 09:11
Most már nem olyan szép ez a fotexx... Mintha mesterségesen tartanák itt. Eddig nem volt olyan, hogy egy cég 3-4 ajánlattal tartsa a piacot. Ez olyan etetés szagú. Bár ez így nem stimmel, met azért ezen a szinten is vásároltak szép mennyiségeket tegnap. Igaz az sem a jó régi 100-200k-s csíkok ölelésében történt...
Kedves Puleo nem akarok tapintatlan lenni, de nem sok egy kicsit, hogy minden nap phyli nap van? Kíváncsi vagyok, hogy mikor szedi ki azt az ált 200-300ezer darabos ellenállást 74-75-ről, ha egyáltalán valaha kiszedi...
ma phylaxia nap lesz,fotex kifutott,új speki papir lett,vétel beadva
Törölt felhasználó2005. 01. 31. 18:01
Zborde! Én is fanatikus Mol hívő vagyok! Ez a mai hír először engem is sokként ért, de belegondolva nem is olyan rossz közlemény volt ez! A Jukoszos ügy egy kicsit húzós, de még itt sincs gond! Majd akkor fájna a fejünk, ha behajthatatlan köv. lenne! Meg az Exxon csúcs negyedéves eredménye is borzolta a kedélyeket, ezt a Molnál is elképzelhetőnek tartom, van is benne fantázia, és így már magyarázható is a céltartalék majd!
Szerintem se megy a Rába, most valamiért felhúzták, aztán majd visszazuhan... Majd ha 1.300 körül lesz, akkor talán majd megfontolom... Addig meg maradok az otp-ben, meg remélem a FLAX-ban... Az ELMÜből meg múlt héten kiugrottam...Őrület! Miért nem az ÉMÁSZ mászik fel...
Feleslegesen csűrjük csavarjuk a dolgokat. A lényegben egyetértünk: amíg a $-ban nem látni egyértelműen fordulós jeleket, addig a Rába nem tud igazán eredményes lenni.
penznyelo, azért mellékeltem az én állításomra nézve negatív részleteket is, hogy ne mondja rám senki, hogy egyoldalú (pozitív) képet akarok festeni. Teljesen egyetérünk a dollár gyengéldés negatív hatásában a rábára. Viszont: 1.) "A végrehajtott intézkedéseknek következtében a fent nevezett két tényező negatív hatása azonban már nem rontotta tovább a Futómű Kft, így a Rába csoport bruttó fedezetét sem. " ez kimaradt ! 2.) Fontos rész: túlfedezettség!!, tehát több, mint elegendő. Ebből zárt, de nem mindet. Nos ez az én olvasatomban továbbra is azt jelenti, hogy árfolyamnyereséget ért el és nem kurva veszteséges, hanem kicsit nyereséges. Igaz jobb lenne, ha üzemi eredményen javítanának, de valahol el kell kezdeni ... :)
Nem akarlak cseszegetni, de ami az idézetből kiolvasható, az pont az ellenkezője. 1. "A vállalatot továbbra is negatívan érintette az USA dollár jelentős, az elmúlt éves átlaghoz (-8,4%) viszonyított gyengülése." A $ esése mint tudjuk nem ált meg Q3-ban, Q4-ben rosszabb volt a helyzet... Tehát az alaptevékenység eredményessége tovább romlott. 2. "Ennek eredményeképpen hedge pozícióiban túlfedezettség keletkezett, amit a Rába 2004. II. negyedévében megszüntetett. A harmadik negyedévben is folytatódott a pozíciók zárása, ami után a társaság 2,47 milliárd forintot meghaladó árfolyamnyereséget realizált." Ez azt jelenti, hogy a Q2, Q3 azért lett viszonylag jó, mert túlfedezte magát a Rába, ami egyet jelent azzal, hogy deviza spekulált. De nem is ez a lényeg, hanem, ami utána jön, hogy ezt megszüntette, sőt az idézet szerint a fedezeti pozicióit is csökkentette. A $ viszont Q4-ben tovább esett... . 1. és 2. alapján az derül ki, hogy a Rába működési eredményét továbbra is rontja a gyengülő $, miközben a korábbi devizaspekulációja feladásával (ami egyébként helyes), a fedezeti poziciók csökkentésével a pénzügyi eredménye is rosszabb. Ettől még 2005 hozhat neki javulást, nem azt mondom, de hogy a Q4 nem fog pozitív meglepit okozni, az tuti.
Nos sorban: Átolvastam mégegyszer a Q3-at: "... A vállalatot továbbra is negatívan érintette az USA dollár jelentős, az elmúlt éves átlaghoz (-8,4%) viszonyított gyengülése. A keresztárfolyamok változása kapcsán kieső árbevétel és fedezettömeg az első kilenc hónapban közelít a 700 millió forinthoz. A végrehajtott intézkedéseknek következtében a fent nevezett két tényező negatív hatása azonban már nem rontotta tovább a Futómű Kft, így a Rába csoport bruttó fedezetét sem. ..." "... A Rába Rt. felhívja a tisztelt befektetők figyelmét, hogy fő magyar alapanyag beszállítójának BNA (korábban DAM) felszámolása és a megnövelt katonai megrendelések importtartalma következtében a Rába csoport deviza-kitettségi pozíciója jelentősen megváltozott. Ennek eredményeképpen hedge-pozícióiban túlfedezettség keletkezett, amit a Rába 2004. II. negyedévében megszüntetett. A harmadik negyedévben is folytatódott a pozíciók zárása, ami után a társaság 2,47 milliárd forintot meghaladó árfolyamnyereséget realizált. ..." Egyébként újra átolvasva is az a véleményem, ami eddig, ha a futóműrészleg veszteségét minimális nyereségbe sikerül fordírani, akkor az árfolyam elszáll. MOL árfolyam: Fanatikus MOL hívő vagyok, nem is erről szólt az előző beírásom, hanem arról, hogy a MOL itt agonizál 11400-12500 között jellemzően 12250-en és nem történik semmi. Aztán kijön egy roszz hír és elkezdik venni. ???
Richter eladás OTP vétel Frissítette négy meghatározó közép-kelet-európai hitelintézetre vonatkozó várakozását a Deutsche Bank - tudósított a Reuters meg nem nevezett piaci forrásokra hivatkozva. Az OTP Bank részvényeit változatlanul vételre ajánlja a befektetési bank. A célárfolyam 6,907 Ft, amely közel 14%-os árfolyam emelkedési potenciált jelent.
Kivételesen egyetértek pénznyelo-vel a rábával kapcsolatban, legyen végre a termelés nyereséges (állami és orosz megrendelés lehetne a kulcsa - persze, ha fizetnek is -...), ne az ingatlan és deviza ügyletek legyenek, amelyek pluszba állítják az eredményt.
TIPPSAROK