Sziasztok! Szerintet ek áttöri a 24000-et? Mi várható középtávon. A mai együtmûködéssel kapcsolatos hír ugyan nem számszerûsíthetõ eredményben, de talán áttolja a 24k-n.
Kedves Berings: Az Erste szerintem arra gondolt, hogy stabil forintárfolyam mellett folyik majd tovább a kamatok csökkenése. Ez most a legvalószínűbb forgatókönyv. A kötvényeket pedig át fogják váltani euróra. Nem gondolhatod komolyan, hogy majd mindent visszaváltanak!!! Mivel az eurózónához való csatlakozásnak feltétele a kamatok konvergenciája, ezért ennél csak jóval alacsonyabb kamatszinttel léphetünk majd be. A kötvények árfolyamába beépül majd a csökkenő kamatok hatása, úgyhogy csak az átváltáson nem nyersz semmit. Az unióban sem egyenlő minden kötvény kamatozása, kisebb eltérések természetesen fennmaradhatnak.
Először is, az alábbi link alatt megtalálható az Erste Bank ausztriai kirendeltségének egy új (múlt héten, tehát a kamatvágást éppen megelőző kibocsátású) befektetési alapja. Sajnos angol leírást nem találtam róla, így meg kell elégednetek a némettel. Pénzpiaci befektetés, méghozzá a forintárfolyam ingadozásának kiküszöbölése nélkül. Szerintem két lehetőség van: 1. Valamit tudhatnak, és arra számítanak, hogy a kamatláb hosszabb távon magas marad, így stabil marad a forintárfolyam és így csekély az árfolyamveszeteség 2 . Nagyon elkésett az időzítésük(forintba fektetni szerintem 260-265-ös árfolyamán még igazán megérte, de 245-nél nem igazán) Szerintem az elsőre spekulálnak, abban bíznak, hogy a költségvetés hiánya nagy marad, és így a jegybank hosszú távon sem mer túl alacsony kamatot, ami stabil forintot eredményez. Vélemények? http://a t.sparinvest.com/new s/fonds/20041111/def ault.asp Másodszor: van közötettek, aki pontosan tudja, mi fog történni a forintban kiadott értékpaírokkal (államkötvények), ha Mo.-n is bevezetésre kerül az euró? Az (akkor már fix) forint-euró árfolyamon átváltják euró alapú kötvényekre (persze így a magas kamatok maradnak és ha az átváltási árfolyam jó, akkor szép hozamot lehet elérni euróban) vagy esetleg az állam visszavásárolja őket (kötelezhet, hogy idő előtt visszaváltsam?). Érdemes 2012 után lejáró kötvényeket venni egyáltalán (ha abból indulunk ki, hogy 2010-ben már euró lesz)?
Gyülekeznek a vevők...a vételi oldal kezd élénkülni..apránként teszik be az ajánlatokat,ne legyen feltünő...a Volvo szputnyik nemsokára elindul... (Kissé illikvid,ezért nagy a kockázat) db: Vételi ár: db: Elad ár: 1 210.000 1 2.000.000
Bár nem vagyok családos, de érdekelne, hogy mennyi az ára gyerekkel együtt? Egy gyerekkel, vagy többel is lehet rendelni? Esetleg lehet-e határidőre is venni? Mondjuk 2005 szeptemberi lejáratra /az kb.9 hónap/ egy fiú gyermekkel 1,8 M/ft, egy éves opcióval egy leány ikerpárra. :)
Gyerekek! Autót cserélek és a jelenleg használt autómat elég vacak áron akarják beszámítani. Bár ez a fórum nem erre való, de azért kihasználom: Nem érdekel valakit egy nagyon fasza családi autó? VOLVO V40 2.0, 6 éves. 175e km van benne és minden extra ami csak létezik. Nagyon jutányos, baráti ár (alku nélkül): 2 millió Ft. Családosoknak, gyerekkel külön ajánlom! Ennyi pénzért csak hulladékokat lehet kapni. Ha valakit esetleg érdekel, vagy ismertek valakit akit érdekelhet, az írjon nekem: gyconsulting@vnet.hu
Zolkó, Lau helyett válaszolok (nincs rá szüksége, de azért is:): "Nem értem szkepticizmusod a Synergon iránt és optimizmusod a Fotex mellett. Hacsak az nem, hogy Te Fotex-ben míg én Synergonban ülök jelenleg." Pedig egyszerű: Fotexet veszik. Látni. Megy. Synergont nem. Szintén látni. És innentől mindegy is, hogy mi van mögötte. Amúgy 345 óta nyomod itt kőkeményen, ami nem lenne gond, ha csak azt írod, hogy neked van, szeretnéd ha felmenne. De ilyeneket írsz: "Figyeljétek a Synergont! Valami mindenképpen készülődik, egyre több helyről hallom". És ezt ne tedd, márcsak saját hitelességed szempontjából se:)
Zolko, nem a pozidat akartam b*szogatni, csak az égvilágon semmi jelét nem látom, hogy történne vele valami. :) Ez a hiper giga miniatűr forgalma meg, amivel visszatartják az eséstől, semmiről sem győz meg. Viszont mivel shortom nincs benne, tervem nincs vele, csakis a legjobbakat kívánom hozzá. Az econettel meg holnap kaszálunk, csak hogy legyen valami közös buli is, ha már a rábát ilyen meggondolatlanul eldobtad :)
Greenspam, grat a Ricsihez, jobban jártam volna én is vele, mint a MOL-OTP párossal... Én 5405-ön zártam az 5480-as OTP-t, mert persze megint nem tettem be stoppot... Kiírom a homlokomra. Holnap szerintem Ricsi korrigálhat, 1200 pont két nap alatt...? Meg talán a rövidtávú range teteje környékén van, a 24000-t nem tudom, átviszi-e. OTP short sem lenne rossz, csak az a baj, hogy ha mai zárónál lejebb nyit, akkor az meg már kb. a sáv alja, 5300 megfoghatja. Ha az alá is benéz, akkor meg 51-esel is kezdődhet nagyon hamar. MOL eltemetve? Meg se mozdul...
Zolko, lehet, hogy egy hónapja szajkózod, de én azt látom, hogy az utóbbi egy hónapban semmi jelentős pozitív irányt nem vett fel...Majd 275-nél elgondolkozom...
Lau! Nem értem szkepticizmusod a Synergon iránt és optimizmusod a Fotex mellett. Hacsak az nem, hogy Te Fotex-ben míg én Synergonban ülök jelenleg. A Fotex-et én is komálom, bár rohadtul nincsen semmi info arról, hogy mi állhat az emelkedés hátterében. Mindenesetre legalább 50-60 millió ft forgalma van, ami azért valami. A Synergon első 3/4 éve a terveknek megfelelően sikerült, az év egészét tekintve nyereséges lesz a társaság. Valaki viszont szépen halkan veszi!!!! És ez a lényeg. Nem vetted észre, hogy már lassan 1 hete VALAKI szépen vigyázza, hogy napi 2-3 forinttal (csak!!!) magasabban zárjon mint az előző napon? A robbanás a levegőben van. Mindezek ellenére én nem akarlak meggyőzni arról, hogy vegyél. Csak leírom a tippsarokba a tippemet. Én ma is vettem Synergon és zárás előtt pár perccel Econetet is. Holnap meglátjuk.
dailylow+2-n vettem vissza a bux shortot, záróban eurex trader koromból van az a beidegződés, hogy adatos/kamatos napokra alapból nem trédelünk rá de a mait nem bántam meg
TIPPSAROK