Erősen gondolkozok rajta, hogy megtartsam-e az OTP-t hétvégére, vagy zárjak mindent. Esetleg ha Greenspam-nak igaza van és ez a MOL alja,akkor lehet, hogy még most kéne MOL-t longolni. A karácsonyfa alá szép kis hozam jöhetne. Vagy esetleg már Mikulásra....?
gomboc2: én egyébként ritkán használok közvetlen állampapír vételt, inkább a befektetési alap. Abból is a Budapest Kötvény, mert megfigyeltem, hogy annak hosszú lejáratú inkább a portfóliója. Az utóbbi jó egy év folyamatos vásárlásainak köszönhetően most már lassan veri a bankbetéteket és a pénzpiaci alapokat is elég szépen. Szerintem még nincs vége. Tavaly nyáron jól léptem ki a kötvényjellegű megtakarításaimból egészen közel a csúcshoz. a pénzpiacit meg már sokkal korábban hízlalni kezdtem.
de vettem 11800 on ;( nem birtam magammal... egy kezdö pozit...a Mol volt amivel absz nem szamoltam korabban volt OTP, FHB, RICSI, EGIS minden...meg mindig kicsit furan mozog de lassan itt vege lehet sokaknak 16000 es targetje van ra...otp-t is a 6300 as elemzesek huzzak....
90% 2009/c és 10% 2008/b-m van. a 2009/c-t nyár elején vettem, elég érzékenyen érintett a járai féle +300bp-os móka de mostanra lassan nyerőbe fordul. a 2008/b-t kb másfél éve vettem.
teljesen egyetertek veled...long term still a huge buy...akinek viszont esetleg rövid tavra kell a penze annak nem ajanlatos a hosszu oldal..de amugy igen!
gomboc2: Mikor és milyen hozamokkal vetted a papírokat? átlagos futamidő idő kb.?
Törölt felhasználó2004. 11. 19. 15:36
Előzmény:
törölt hozzászólás
Lehoka: Valóban, lehet, hogy nem lesz igazam. de talán egyet értesz te is a hosszú távú kamatcsökkenési tendencia folytatódásával. De azt hiszem az is túlzás, hogy már megint forint elleni támadással riogatják az embereket a médiák. Ha a jegybank nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát (na itt vannak azért kételyeim), akkor megpróbálja lejjebb vinni a kamatokat, de nem erőteljesen, csak az elvárt mértékig. A forint nem fog azonnal esni rövid tánvon, de talán később már enyhül valamelyest a nyomás.
TIPPSAROK