Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
wallasz
wallasz 2017. 11. 04. 11:46
Előzmény: #83876  Törölt felhasználó
#83880
Teljesen igazad van Nantal, de azt hiszem, a mostani hónapok mások...Az est-et a piac hitelesnek tartotta? Nézd meg, milyet ment az árfolyama! És sorolhatnám (nem megbántva az est tulajokat). Most iszonyú forró pénz kering, akik majd belevesznek vszeg azt sem fogják tudni, mivel foglalkozik a rába...Nézzétek meg a többi topikot, opiban azt kérdezik, miért nem tud 15% fölötti áron napon belül venni...
farkasj41 2017. 11. 04. 11:45
Előzmény: #83876  Törölt felhasználó
#83879
az árf. mutatja, hogy a saját tőkét hogx veszik figyelembe, szinte sehogy. változás csak a nagy tulaj kiugrásával várható, remélhető, míg ez nem lesz a pici osztalék nem mozgatja az árfolyamot........a telek ügy is a nagy tulajtól függ, remény lehet esetleg, hogy a lőrinc belepiszkál....
wallasz
wallasz 2017. 11. 04. 11:42
Előzmény: #83874  farkasj41
#83878
Igen tudom, és tisztelet minden régi rábásnak. Értékalapon fektettek be és a rv egyelőre nem hálálta meg ezt. Viszont nézzétek meg a többi, eddig szenvedő/döglődő rv-t a parketten! Szinte (sőt talán) mindegyik szárnyra kapott már. Itt is az lesz, és a funda miatt sokkal kisebb az esélye a bezuhanásnak.
farkasj41 2017. 11. 04. 11:39
Előzmény: #83875  pancserlama.
#83877
intézményi befektetők......csak akkor lehet  ha viktor lecsökkenti ,vagy kiszáll.....................
Törölt felhasználó 2017. 11. 04. 11:38
Előzmény: #83874  farkasj41
#83876
...hmm...!
...jól gondolod, ám abban tévedsz, hogy a saját tőkét nem veszik figyelembe...!
...Sőt...! ...mióta tulajdonos társunknak 75 % körüli részaránya akad, azóta soha nem lépte túl az árfolyam az aktuális saját tőke értékét, vagy csak iciri-piciri mértékben, amely legfeljebb 0,5-1 év saját tőke emelkedési kockázatot bevállalva fordulhatott elő...! 
...ugyanis, ez az értékszint, - az a biztonsági határ -, amelyet a Tpt. biztosít, a befektetők számára.
...árfolyam prémiumra, - a Rábát, a piac nem tartja hitelesnek -, többek közt az osztalék politika nyilvánosságának a hiánya, valamint a számviteli politikából adódó, telekérték nyilvántartás anomáliái, valamint a nagy tulajdonos társunk - hiteles - szándékainak a hiánya okán...!     
pancserlama.
pancserlama. 2017. 11. 04. 11:04
Előzmény: #83872  Krumenaker
#83875
A tőzsde egy érdekes jószág Valóban a Rába értékei egyre nagyobb ollót képeznek az árfolyammal szemben.BVP, P/E ….De a tőzsde mint tudjuk érdekes egy jószág.A pintér korszaknak (stabilizáció) vége a növekedési pályára állás sikerül e vagy sem?Ez itt a kérdés.A piac egyelőre bizonytalan, intézményi befektetők veszik át a céget, de még nem ütős az arány.Kb. ha 10-15 % környékén lesznek akkor elszabadul a pokol.
Vagy elszáll vagy egy hatalmas zuhanással kivéreztetik a maradék kicsit és kezdődik a kitömés a szívatás....
farkasj41 2017. 11. 04. 10:55
Előzmény: #83867  wallasz
#83874
én régóta benne vagyok ,mondhatom sajnos ,látható ,hogy nem azt nézik,hogy saját tőke meg árfolyam stb...
Törölt felhasználó 2017. 11. 04. 10:49
Előzmény: #83871  pancserlama.
#83873
Fel mehet 1300 fölé. Minek kínlódni vele? 
Krumenaker 2017. 11. 04. 10:44
Előzmény: #83871  pancserlama.
#83872
A technikai kép is - ha hosszabb grafikont nézünk meg - felfelé mutat, és az alulértékeltsége is (fundamentálisan) emelkedést vetít előre. Mi itt a kérdés?
Csak akkor fog esni, ha valami nagyon brutális gazdasági világválság ömlik ránk a közeljövőben, aminek szintén van persze esélyes, de féléves távlatban 20 %-ra teszem csak.
A forró tőke viszont addig is (a brutális válságig) folyamatosan keresi a helyét, és törvényszerűen megtalál előbb-utóbb minden alulértékelt papírt. Tehát itt szerintem csak emelkedésre szabad játszani. Türelem.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 11. 04. 10:20
Előzmény: #83869  pancserlama.
#83871
2013 08 óta egy szűkülő háromszögben mozog a Rába árfolyam. Érdekes lehet az elkövetkezendő ½-1 év .Le vagy fel ez itt a kérdés.
pancserlama.
pancserlama. 2017. 11. 04. 10:18
Előzmény: #83869  pancserlama.
#83870
Béla 100 éves tapasztalata borús előjeleket lát.  http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/itt-a-csokkenes-berezeltek-a-lakasfejlesztok.4.266927.html Mint mama is mondta vala.Minden jó befektetés ami elég olcsó.Figyeld a kereslet kínálatot! 
pancserlama.
pancserlama. 2017. 11. 04. 10:14
#83869

Krumenaker 2017. 11. 04. 10:00
Előzmény: #83867  wallasz
#83868
Tartom én is pakkomat, és ha megindul, bővíteni fogom.
A tőzsdézést ilyen részvényekkel lehet megtanulni, mint amilyen pl. a Rába... Az Opus, Appeninn viselkedése extrém, és aki azt hiszi, hogy azok a mozgások a "normál" ügymenethez tartoznak, óriásit fog koppanni, ha elmúlik az eufória (persze nem mondom, hogy nem lehet és nem kell kihasználni az extrém mozgásokat - de nem lehet megtanulni belőlük szinte egyetlen aranyszabályt sem).
A Rábához türelem kell, és ez a legfontosabb itt a tőzsdén - már ha valaki években-évtizedekben tervezi a vagyona gyarapítását.
wallasz
wallasz 2017. 11. 04. 09:35
Előzmény: #83866  farkasj41
#83867
Vajon lesznek-e olyan befektetők, akik észbekapnak, hogy az opi sajáttőkéje hányszorosán forog, és ehhez képest a rába hol áll? Ettől függetlenül az utóbbi heteket én is opiban töltöttem fele tőkével, de csütörtökön már kiszálltam, sok lett nekem, ami ott megy. Rába pakkomból még sokáig nem eladó egy db sem, sőt az ML őrület csillapodása után bővítem.
farkasj41 2017. 11. 04. 09:23
Előzmény: #83864  lukskypoker
#83866
nov 15 sokan várják remélem kimozdul a játékteréből....valamerre....
Törölt felhasználó 2017. 11. 03. 21:51
Előzmény: #83864  lukskypoker
#83865
Na ne modja hogy az ómótól lett ilyen! 1427 ig meg se áll? :)
lukskypoker
lukskypoker 2017. 11. 03. 21:03
Előzmény: #83863  Törölt felhasználó
#83864
Prémium kategória. 
Nov 15. jelentés, várjuk szeretettel a tényszámokat. 
Mai záró 1273 HUF / 10 db....
Ennél többről egyelőre nem érdemes beszélni(sajnos).
Törölt felhasználó 2017. 11. 03. 20:50
Előzmény: #83862  ferike73
#83863
...hmm...!
"...Az Appeninn igazgatótanácsa nem javasolta a részvényesek számára, hogy elfogadják a nyilvános vételi ajánlatot, mondván, hogy a társaság érdeke, hogy a közkézen maradó részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztosított legyen a széles körű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte és a működés nyilvánossága.
Ennek tudatában nem meglepő módon a részvényesek részéről nem érkezett elfogadó nyilatkozat a határidő lejártáig..."
http://www.portfolio.hu/vallalatok/nem-fogadtak-el-meszarosek-ajanlatat-az-appeninn-papirokra.5.267011.html
...vajon, a Rába árfolyama is hasonlóan viszonyult volna, - anno -,  a menedzsment hasonló nyilatkozatára...?
ferike73
ferike73 2017. 11. 03. 16:08
#83862
A bét bohóca ez a papír.
Törölt felhasználó 2017. 11. 02. 12:34
Előzmény: törölt hozzászólás
#83861
Adót máshogy optimalizálnak. :)

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek