Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 22. 05:45
Előzmény: #65239  pancserlama.
Jó reggelt !
Az OTP magávalrántja a Rábát is ?
pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 21. 17:06
Előzmény: #65238  Törölt felhasználó
Minden annyit ér amennyiért ellehet adni !
("Mama")

Lásd Rába is !
Szerintem mostani gazdasági hzetben egyben 6 Mrd, jó ár érte
Törölt felhasználó 2013. 07. 20. 21:55
Előzmény: #65237  pancserlama.
...ez az érték 6 mrdFt-os forgalmi értéknél jön ki...!
...ami 43 ha-nál 13.953 Ft/m2 fajlagos forgalmi értéket ad...!

...és ezt az értéket, - Győr belvárosi, Duna parti ingatlanra -, - Te -, mint részvényes (mint eladó!), elfogadhatónak gondolod...?

...mert én, mint részvényes, "marhára" nem...!
...és akkor, borzalmasan finom voltam, mert én, az eladási "átlag árat", 300 eFt/m2 értéken látom reálisnak, - csöpögtetve, projektenként, vagy 20 év alatt "belakva" (eladva!) ezt a területet -, ismerve a terület potenciális lehetőségeit, rövid és hosszútávon...!

...de már kifejtettem kommentben részletesen is, - ha elfelejtetted -, vissza keresheted...!

pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 20. 17:13
Előzmény: #65235  Törölt felhasználó
Városrét + 400 Ft/ db

Törölt felhasználó 2013. 07. 20. 17:12
Előzmény: #65232  Törölt felhasználó
...:-)))...!

...háááááát, az enyém sem sáros még, de az lehet...!

...ám, - én arra írtam ezt -, hogy akik nem vásárolnak magasabb értékeken, azoké lehet "sáros"...!

...szerintem sem jön ismét össze a 2/3-ad, ám hogy hogyan is sül el a "puska", az még nagyon "odébb van"...!
Törölt felhasználó 2013. 07. 20. 17:03
Előzmény: #65234  pancserlama.
...hmm...!

...a pillanatnyi gyártmány és piaci érték alapján ezt igencsak jól "hasalod"...!

...ám a "városréttel" együtt, már más "káposzta" értéket igényel...!
...hogy szerény is maradjak...!

pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 20. 12:33
Előzmény: #65233  pancserlama.
Összességében 1500-2000 közt volna a fair árfolyama a Rábának
Ennek egyszer vissza kell köszönnie!
pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 20. 12:24
Előzmény: #65231  Törölt felhasználó
Miért vezetnék ki?
Szerintem túl van ez aggodva.
Bank papírok pedig valszeg esni fognak, letűnőben a csillaguk.
Láttunk már ilyet.
Szerintem a részvényekben valamilyen mértékű rotáció várható
Pár évig mindenkép a reálgazdaság lesz a fókuszban.
Rába ebből kamatozik?
Semmi nem biztos
DE a piacon egyre kevesebb a kipróbált részvény!
Ha belegondolsz, és a s.tőkét veszed indikátornak Rábában akkor is biztató a kép.
Várhatóén pár évig 2-300ft./db növekedik.
Évi ~250 árfolyam növekedés egyelőre biztató, nem?
Tartaléknak még mindig ott vannak az egyszeri…….telek,pályázatok stb
Összességében jól járt, aki anno adta az államnak és későbbiekben újra visszavette!
(Utóbbiban a korcsma hibázott de már megemésztette..)
Törölt felhasználó 2013. 07. 20. 11:01
Előzmény: #65231  Törölt felhasználó
Meg kell, hogy cáfoljalak, mivel nekem nincs tele a gatyám. (Sőt!)
Abban viszont egyetértünk, hogy soha vissza nem térő alkalom a közgyűlés arra, hogy olyan nyilatkozatok és bejelentések lássanak hivatalosan napvilágot, ami kimozdítja a papír piacát a tetszhalott státuszból. És vélhetően abban is hogy "létszükségletük" ezt jól kihasználni.
Ha most sem tesznek semmit, akkor itt már csak a következő kormány fog. Azt meg ugye senki nem tudja, hogy ki és merre fogja vezetni. Ami biztos, hogy 50%+ kormányváltást akar. A kétharmad megy a lecsóba, és ez magával ránthatja az összes kétes ügyletben érintettet. Innen már senki nem fogja magát még jobban összesározni, hogy valami arrogáns tudatlant kimentsen.
Törölt felhasználó 2013. 07. 20. 10:23
Előzmény: #65230  cree1
...köszi a tájékoztatást...!

...elviekben, kifejezetten hasznos is lehet ez a "váltás", hiszen ingatlan ügyekben "járatos" személy is tevékenykedhet az igazgatóságban...!

...na de, az eddigi kormányzati "mutyik" (föld, trafik, stb.) után, - a hülyéken kívül -, nemigen találnál a részvényesek között olyanokat, "akiknek nincs tele a gatyájuk"...!
...merthogy, csak akad a Rába tulajdonában, - egy-két -, jobb sorsra is érdemes ingatlan is...!

...figyeld meg, az OTP "mélyrepülésekor", SEM "UGRIK" a Rába árfolyama, a "kivezetési érték", mínusz a "ráció" értéke fölé...!
...pedig, "piszkosul" keresik, hová is "menekíthetik" a befektetéseiket, a delikvensek...!
...a tegnapi nap forgalma, abszolút igazolja ezt a "teóriát"...!

...én azt gondolom, hogy a közgyülis "székfoglalóikban", módjukban állna, valami "irányzékot" is "jelezni"...!

...én segítenék nekik, de ha a szándék sincs meg, csak a "gatya telik meg jobban"...!

cree1 2013. 07. 19. 21:02
Előzmény: #65225  Törölt felhasználó
Ebben mia furcs?
Évente 2-10 Mrd értékben ad az állam önkormányzati tulajdonba ingó es ingatlan vagyont, elvileg olyat, amit maga nem tudna hasznosítani, vagy a becsertek közelében értékesíteni.
Az eljárás ilyen esetekben az, hogy Parlament az eves koltsegvetesben elfogad egy keretetaz önkormányzat megkeres valakit, az szól az MNV nek, aki az előző két argumentumot ellenőrzi, es a listatt az IG negyedévente jóváhagyja, az NFM kormanyeloterjesztest készít, es ha az egyedi ügyletek ezen a szűrőn is átmentek, akkor köthető meg a szerződés az állam nevében az MNV által az önkormányzattal.
Ennyi :)
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 20:12
Előzmény: #65228  Törölt felhasználó
...na, a link lemaradt:

link
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 19:49
Előzmény: #65216  Törölt felhasználó
...hmm...!

...háááááát, ami a hibrid futóművet illeti...

...???
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 19:42
Előzmény: #65213  pancserlama.
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 19:37
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 18:58
...hmm...!

link
pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 19. 17:10
Előzmény: #65223  pancserlama.
Rövidesen megcáfolják felpattan es ujra beszakad !
link
pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 19. 14:14
Előzmény: #65222  Törölt felhasználó
Én az hiszem benyeletik velük.
Az évek óta felhalmozott tőkéből visszaosztanak a panel proliknak.
Viszont ennek az lesz a vége, hogy leépítés várható a bankoknál….így aztán a Rábánál olcsó lesz a munkaerő ))
Törölt felhasználó 2013. 07. 19. 14:05
Előzmény: #65221  pancserlama.
volt már ilyen
adófizetők pénzén mentik a bankokat

de ez már régóta ismert volt
hatalmas hitelbombán ültek
csak tologatták ide vagy oda
előbb utóbb úgyis borult volna

pancserlama.
pancserlama. 2013. 07. 19. 14:04
Előzmény: #65215  pancserlama.
Fixre hiszem, hogy a tendencia ez
Nagyon nem lepődnék meg ha állam bevásárolná magát az OTP be
De összességében reálgazdaság a jövő.
Kikényszerítik a kedvező hitelezést a bankoktól
Csökkeni fog a hitelintézetek profija…stb
Most „döngölik be” az árat (lásd anno a Rába )

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek