Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:58
Előzmény: #4536  Törölt felhasználó
"ha a cigányokat akarná valaki vagonokba rakni, a magyar társadalom ugyanilyen részvétlen lenne. MIÉRT?"

Ha ez igaz (én nem hiszem), akkor a rövid válasz: mert szemét nép a magyar.

Ha hagyod részvétlenül bevagonírozni más embereket (speciel honfitársaidat), akkor szemét vagy. Ilyen egyszerű.

Amúgy én inkább alszom, nem ittam elég sört :))
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:56
Előzmény: #4529  Törölt felhasználó
"Erről írtam korábban, hogy ami nem tetsző téma, arról nem szeretnétek írni..."
Nekem minden téma tetszik, írtam is róla, te nem olvasod. Így tényleg nehéz beszélgetni. Remélem azért most, hogy újra leírtam, segítettem. A köszönetet majd várom azért. Jó éjt:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:56
Előzmény: #4535  Törölt felhasználó
Engem idézel pénznyelő? Az nem kevés.....?
Ügyes ez a fiú :DD
Mondj is már valamit testvér. Ne engem idézgess !
De a témához ha lehet, ne személyeskedj, azt én is tudok, nem csak te.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:55
Előzmény: #4499  Törölt felhasználó
drop!

Mondjuk Tyris pontosabb KSH számaiból kiindúlva 52-ről (2001 vége) 66-ra.

A magyarázat, kb. az, hogy különböző rövidebb és hosszabb távú intézkedésekkel elköltötték nyugdíjra, béremelésre, egészségügyre, autópályára, lakástámogatásra, stb.

Közösen. A gazdasági döntések jelentős része ugyanis évekre, évtizedekre kihat.
Így pl.: az az örűltség, hogy 13. havi nyugdíjat fizetnek még 2050-ben is hatni fog, ha csak valaki nem lesz olyan bátor, hogy visszavonja.

Akár tetszik, akár nem, az adatokból úgy látom, hogy 2001-2002-t kell megviszgálni (persze 2005-2006 adatait nem ismerem, csak adósság ügyileg, lehet azt is érdemes lenne), hogy igazi válaszokhoz juss. Ekkor borult ugyanis az elsődleges egyenleg. És bár a választások után pont ugyanannyit javult, mint a 98-as után, már nem tudott pozitívba váltani. Tehát ekkor történt az a struktúrális váltás ami a mai napig hat.

Ez egyébként nem mentesít semmit az azóta történtekből, mert egy felelős kormányzatnak már jóval előbb lépnie kellett volna a fordításhoz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:54
Előzmény: #4522  Törölt felhasználó
kedves fretek, Szolzsenyicintől csak a szerkesztési elveket venném át (ez most kicsit nagyképű...)

Bibó megállapítása: ezek mindig mélyen elgondolkodtatóak, MIÉRT volt részvétlen a magyar társadalom? Szerintem ma hasonló helyzetben, ha a cigányokat akarná valaki vagonokba rakni, a magyar társadalom ugyanilyen részvétlen lenne. MIÉRT?

jó pihenést neked is
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:52
Előzmény: #4532  Törölt felhasználó
Drop, nem volt pedig régen, pont két napja, látszik, hogy tényleg nem olvasol. Nem is kell kikeresned, csak ma, csak neked megteszem ezt, csak aztán ne felejtsd el megköszönni. Várni fogom.

Link:

link

Tartalom:

- Let pontjai:
"Az utóbbi évek 8 legsúlyosabb gazdaságpolitikai hibája válasz erre 09.14
Az utóbbi évek 8 legsúlyosabb gazdaságpolitikai hibája

1. Az új lakástámogatási rendszer bevezetése a Fidesz-kormány részéről, amely még az idén is 220 milliárd forintba kerül.

2. A közalkalmazottak Medgyessy-kormány által végrehajtott 50 százalékos béremelése csupán 2002-ben 90 milliárd forintot emésztett fel.

3. Ugyanezen kabinet egységesen 19 ezer forintos egyszeri „kiegészítést” fizetett a nyugdíjasoknak, ami 60 milliárd forintot vitt el.

4. A minimálbér adómentessé tételével a Medgyessy-kormány 2002-ben nettó 160 milliárddal rontotta a büdzsé pozícióját.

5. A 13. havi nyugdíj bevezetése (szintén az előző MSZP-vezette kormány részéről) 2006-ban 150 milliárdot vitt el, az idén pedig 188 milliárd forintos kiadással jár.

6. A Gyurcsány-kormány 25-ről 20 százalékra csökkentette az áfát, ami 2006-ban 166 milliárd forinttal apasztotta a költségvetési bevételeket.

7. Az MNB és a Pénzügyminisztérium 2003. június 4-én 2,26 százalékkal leértékelte a forintot (eltolta a magyar fizetőeszköz árfolyamsávját), mire a forint zuhanórepülésbe kezdett.

8. Az államháztartás átláthatóságát és így hitelességét súlyosan rontotta a kreatív könyvelés, a költségvetési kifizetések időbeli tologatása, valamint az állami beruházások finanszírozásában a PPP konstrukciók átgondolatlan bevezetése.

LET"

- kiegészítésem:
"Re: Az utóbbi évek 8 legsúlyosabb gazdaságpolitikai hibája Előzmény válasz erre 09.14
Kihagytad:
- a 2001-2002-es Orbán béremelést (köztisztviselőknél közel 50%-os, ez is jó sokba került + bérfeszültséget okozott);
- a minimálbér megduplázását;
- valamint a gázártámogatás rendszerét;

A többi oké, bár ha már a jegybank is szóba került, akkor oda is + egy hiba:
- a túlzottan beerősített Ft + magas kamatok (2001-2003)

penznyelo"

Ezután még egy napot vitáztunk néhány pontról. Jó lenne, ha olvasnád is a topicot.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:52
Előzmény: #4533  Törölt felhasználó
Reggel is meg délután is beleolvasgattam írásaitokba ...
Most már - asszem a hatodik sör után - kezdek jól szórakozni .
Felnőtt emberek, komoly összegek dobálói ...
Hajrá fiuk !
Sztálin pipája kihűlt ...
:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:46
Előzmény: #4527  Törölt felhasználó
DLPH, hogy téged idézzelek: ez gyenge és kevés. Írj jobbat:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:45
Előzmény: #4529  Törölt felhasználó
Kedves Drop
"Elfelejtettetek magyarázatot adni, hogyan nőtt a hiány 53-ról 70%-ra. A rengeteg privatizációs bevétel mellett."
Jó pár oldallal lejjebb (azért szólok, mert a jelek szerint olvasni nem szoktál) van egy jó kis összefoglaló, amit LET indított, majd én kiegészítettem. Ott pontokba szedve le van írva a válasz. Lapozz vissza.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:42
Előzmény: #4525  Törölt felhasználó
Pénznyelőt idézve: látom ezen a hétvégén is jól szórakoztatok, amíg én inkább pihentem.

Drága Dlph, yesterday kultúrálatlansága olyan fokú volt, hogy van egy mondat, amit azóta is tárgyalási alapnak tekintek, ha összefutnánk. Nem ollózom ide.

Ne vond kétségbe a kultúrálatlanságot, ha találkozol vele. Tudod, a fű kék.
Bár azt nem hiszem egy pillanatig sem, hogy ő belátta volna.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:41
Előzmény: #4528  Törölt felhasználó
"2007.09.04. 15:16 BobojszaB
Avagy Bobolcsai bácsi 1. törvénye

Soha ne hallgass olyanra és ne legyen véleménye mérvadó számodra:

1 aki a tőzsdei vagyonszerzés abc-jéről oktat.
2 közben hosszú évek alatt nem tudott anyagilag függetlenné válni.
3 közben alkalmazotti bérre szorul"
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:41
Előzmény: #4528  Törölt felhasználó
kedves kanyisz, fretek, pénznyelő.
Elfelejtettetek magyarázatot adni, hogyan nőtt a hiány 53-ról 70%-ra. A rengeteg privatizációs bevétel mellett.
Erről írtam korábban, hogy ami nem tetsző téma, arról nem szeretnétek írni...
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:37
Előzmény: #4523  Törölt felhasználó
na jó. még egy utolsó hsz, aztán megpróbálok kussolni és aludni (holnap meló)

Linkelek,

nem ismerem a pontos statisztikákat, de elhiszem Neked, hogy a cigányság a bűnözésben felülreprezentált számarányt tekintve, elkövetési értéket figyelembe véve pedig nyilván alul. (néhány százalékpontot gondolom magyaráz az a körülmény is, hogy nem Bánáti szokta őket védeni)

Szóval: igazad van valószínűleg.

Gondolkodtál-e már azon, hogy ennek mi az oka? Segítek: jelentős részben a szabad iskolaválasztás.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:36
Előzmény: #4525  Törölt felhasználó
Pénznyelő utolsó hsz-ed nagyon konkis.
Ő is szokta ezt csinálni. Megfogja az állítást, csinál rajt egy hátraarcot, és előző hsz-ekre irányítva a figyelmet előadja , mint arra vonatkozót aki írta ezt.

Valami konsturktív a témához? Vagy ennyi volt? Beszólni, aztán panaszkodni ha nekem is beszólnak?
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:34
Előzmény: #4524  Törölt felhasználó
szerintem meg olvasátok el a Háború és Béke cimú könyvet! :)))
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:34
Előzmény: #4514  Törölt felhasználó
Pénznyelő Yesterday távolmaradása tényleg téged minősít. Ebben igazad van. Csak épp a másik irányba. De sokáig tartott kitalálni a frappáns választ erre :))
Belátta volna, miszerint ő kultúrálatlan?
Na fárassz testvérem. Elege lett belőletek. Joggal. De most írj valami frappánsat erre is. Dolgozz.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:30
Előzmény: #4521  Törölt felhasználó
"Szerintem óvatosan mások alábecsülésével."
DLPH egyetértek, végre egy jót is írtál. Most olvasd végig ennek szellemében néhány saját hozzászólásod. Nem kell sokat keresgélni, pl. a legutóbbit.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:29
Előzmény: #4519  Törölt felhasználó
Ez csak egy keret, amit meg lehet/kell? tölteni konkrétumokkal. Konkrétumok akor lesznek belőle, ha még néhányan rácuppannak a témára és nem csak a médiabéli zsidó felülreprezentáltságot tudjuk nevekkel, adatokkal BIZONYÍTANI, hanem az alant vázoltakat is.

Miért nem jelent meg eddig ilyen összefoglaló munka?

Zöldszeműek :-))))))))))))))))))))), ez kb olyan, mint mikor a cigánybűnözést próbálja letagadni a média... (De ha kívánod kifejtem)
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:26
Előzmény: #4516  Törölt felhasználó
kedves Linkelek,

nem kérdeztél, de történetesen olvastam a Gulagot. A sztálini rémtettek dokumentációja, ha jól emlékszem, nem arra irányult, hogy az örmények viselt dolgait csokorba szedje. Tehát a tervezett műved és Szolzsenyicin dokumentumregénye között párhumzamot keresni igen nagy absztakciót kíván.
Gondolom emlékszel a kínzók fontos konklúziójára, amelyre hosszas kísérletezést követően jöttek rá: a legtutibb módszer az alvásmegvonás. megyek is.

addig is figyelmedbe ajánlom Bibó megállapítását: a II. Világháború idején a zsidók iránti részvétlenségben Magyarország messze kitűnt (még akik segítettek, azok sem azért tették, mert zsidó volt az áldozat, hanem mert egyéb személyes reláció volt közöttük. ami valljuk meg, nem az igazi.)

jó pihenést!
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 22:25
Előzmény: #4512  Törölt felhasználó
Na jó Kanyisz . Látom beleestél abba a csapdába, hogy tényleg hülyének nézel.
Mint ahogy másokat is előszeretettel

A Horn privi? Koma, akkor vezették be az áfát.
Bruttósítás. Ne szórakozz. Azt az érvágást, amit akkor a lakoságon elvégeztek, még a költségvetés is megérezte. Na nem sokáig.

Látszik hogy közgazdász vagy, a logika elkerül. Nem te tehetsz róla. Az a fránya logika az oka.
Mi az a GDP? Ne gyere nekem a GDP arányos államadóssággal, mert az egy rakás humbug. Ti libertariánus közgazdászok szajkózzátok ezt a marhaságot, mint valamilyen fokmérő relatívumot.
Ne fárassz öregem.Az a sok multinacionális külföldi társaság a GDP-be ugyan bekerül, de az adóbevételeket már messze nem boldogítja oly mértékben. Például.

Hogy is van ez? Te vagy itt a közgazdász....látom aki nem az, mindjárt madár is. Szerintem óvatosan mások alábecsülésével.

Tök mindegy a kamat? Ez meg miféle aberrált logika? Már hogy lenne mindegy?
A GDP miatt mi? Nekünk tartozók? Kik azok? És tényleg az mennyi?

Kanyisz testvérem az internet zavaros világában ! Egy kicsit gondolkodj.
Utóiratod gázos nem?

"Nem az a baj, hogy a kamatot nem fedezte a privatizáció, mert erre nincs is szükség, "

Vazze, mi van? :DDD Mert 3 órája még nekem estél emiatt, ugyanis ezt állítottam, ettől robbant fel ez a téma, ebbe kötöttél bele, aztán jött konki meg a tobbi segítséged, az egész vita itt kezdődött.
Hogy mertem maszopszadesz piárosoknak leírni, hogy a te "privid" nem fedezi még a kamatokat sem.

Tehát most már tényleg nem fedezi. Most ott tartunk, hogy ugyan nem fedezi, de az nem is baj.

Taníts tovább. Ne add fel. Jól adod. :DDD

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek