a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Na és akkor a reakció a 53-ról 70-re növekedéshez? Persze a privatizációt még nem is számolva?
Kedves fretek, pénznyelő csatlakozhattok a kommenthez ti is.
Pl. leírjátok, hogy "ekkora böszmeséget még ország nem csinált".
Valszeg csak arról van szó, hogy én egy MNB tanulmányból vettem az adatokat, Ők meg előszeretettel korrigálják a számokat a kormányzat rejtett tételeivel és a nyugdíjrendszer tételeivel.
Nem találtam annó más konzisztensen egymásra épülő adatokat, ezért nem használtam a KSH-t.
Cimbi?
Nem vagy te nekem cimbi,
legfeljebb egy himbi-limbi...
Neked már az orvos is késő. Pap kéne.
Ami meg pénznyelőt illeti. Igen, ő különbözik tőlem. Sokkal "politikusabb" alkat. Akárcsak tőzsdenyúl. Hajlandóak újra és újra számolni 10-ig vagy akár 20-ig is, lenyelik a sértéseidet és megmaradnak civilizált embernek. Ezzel szemben én már régen rájöttem, hogy felesleges magam visszafogni, ha veled már rég nem lehet civilizált módon vitatkozni. Iigy marad az anyázás. Hát akkor rajta!
drop
1. megkérnélek, hogy ne hazudj olyat a számba amit nem mondtam. Nem Mikola miatt szavaztam az szdsz-re, hanem miatta (és sömjén miatt) mentem el szavazni. A kettő nem ugyanaz és már többször leírtam.
2. szakember vagyok, mert közgazda vagyok és bár a munkám nem a makróhoz köt de értek hozzá és szoktam vele hobbiból foglalkozni (főleg olvasni)
3. kérlek idézd azt a hozzászólásomat ahol én a koalát mosdattam. Nem fogsz ilyet találni.
4. soha sem állítottam magamról, hogy független vagyok. Sőt. Igaz ma egyre inkább az vagyok, mert nem tetszik amit csinálnak, sajna ellenkező irányba nem tetszik, mint az itt kritizáló jobboldalinak mondott szociknak.
Kiegészítésképp, mivel nekem ma már teljes mértékben meggyőződésem, hogy Mo-nak ma egy olyan típusú konzervatív gazdaságpolitikára van szüksége, ahol egyszerre csökkentik a szociális támogatásokat és az adókat nem sok közöm lehet a szocikhoz. Az ilyen gazdaságpolitikát manapság neoliberálisnak szokták a világban nevezni, de akik bevezetik általában abszolút antiliberálisok abortusz, homokosság, stb. ügyekben. (Ez utóbbit csak azért írtam mert láthatóan keverednek a fogalmak)
"Pénznyelő ha már Yesterdayt szóba hoztad : elmondta a véleményét. És több a tartása asszem mint nekem. Azóta szóba sem áll veletek."
Ezek hány genarációt kikoptatnak még innen...
Konki inkább néked kéne egy orvos :)))
Mondom, pénznyelő profi. Ez neked nem megy annyira cimbi. Mindegy. Erőltesd.
Kanyisz kit érdekel a "Horn féle privi?" még ha igaz is. Téged roppantul. Hogy ki beszél itt erről rajtad kívül, gőzöm sincs. Másról beszélsz folyamatosan. De taníts, mert nem értem. Ha a "privi" (hívjuk így ez olyan aranyos), elég a kamatokra, akkor nem nőhet a nettó adósságállomány. Vagy ennyire nem értek a számtanhoz? Segíts barátom.
Pénznyelő ha már Yesterdayt szóba hoztad : elmondta a véleményét. És több a tartása asszem mint nekem. Azóta szóba sem áll veletek.
Engedd meg, hogy a számomra legfontosabb adattal kiegészítsem a tieidet.
A 2002-es átadáskor a GDP arányos államadósság 53%. Ez teljesen hihető a te adatsorod alapján is. Ma 70% körül van. Az Orbán kormányalatt a privi bevétel kevesebb vot, mint csak tavaly a privi bevétel. Ezeket pedig adósságcsökkentésre kellett forditaniuk.
Hogy erre eddig nem jöttem rá... Magyarországot ellepték az arabok. Osama és barátai. Aztán ellepték a különböző fórumokat, ahol igyekeznek ősellenségüket, a zsidókat feketiieni. Nekem dlph már régen gyanus volt: egyrészt, hogy miből él, ha nem dolgozik. Másrészt a nicknév sem utalt igazi magyar emberre. A lére meg megvan a pénz az olajdollárokból. Ez teljesen nyilvánvaló lett volna eddig is, csak a rengeteg lé, amit a propagandára költenek, hogy elhitessék magukról, hogy ők az igazi magyarok, az megtéveszti a jóhiszemű fórumozókat. Aztán ezek a furcsa nicknevek; yesterday, cetas, drop, ma-ga, saru, linkelek stb.
Emberek! Vigyázat! Az AlKaida már a spájzban van.
Még szerencse, hogy a kormány éber és már jóelőre megvette az izraeli? viizágyúkat. Ha ez a terrorista csapat netán arra vetemedne, hogy támadást intézzen szép hazánk, Magyarország alkotmányos rendje, valamit pártunk és kormányunk ellen, akkor kiiméletlenül lecsapnak.
Viizágyúkat az arab terroristák ellen!!!!
De ez kevés. Nincs kegyelem!!
Halál a hódiitókra! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
Kanyisz vedd ki a zabszemet a seggedből. Csak nyugi. Szépen beszélgetünk......
Miféle számok ezek? Honnan vetted ezeket?
Arra az egyszerű problémára igyekszel most (kissé idegesnek tűnsz) egy oszlop számot adni,hogy az államadósság ATH-n, közben lassan elfogy az eladnivaló?
Tényleg nincs iq-m. Segíts cimbi. Vigyél az erdőbe :)
Lentebb DLPH-nak bemásoltam elsődlegesen mely adatokat kell nézni.
A Horn féle privi az adósságállományban látszik, a későbbi események, mivel nincs meg 2005-2006 adat nem látszik. Magyarul a Horn féle privi kielégiti azt a kivánalmat, hogy "Vagyis vagy az adósságot vagy az évi hiányt csökkentenie kellene."
Mellesleg a hiányt nem csökkenti csak az adósságot. Ma már azért, mert az EU metodika ezt nem engedi, korábban meg a Bokros-Surányi páros által elfogadtatott azon szabály miatt, hogy a privit közvetlenül adósságcsökkentésre kell használni.
"Az országrablásuk bevétele( privatizáció mi?) a kamatterhekre sem elég. Miről beszélnek ezek?"
Erre mondtam, hogy nem igaz itt vannak a számok lehet számolni, és látható, hogy a Horn idejü privi hatása totál tisztán látszik az adatokban.
Számolj szedd össze, azt a kis IQ-t és Te is rájössz, hogy marhaság amit állítasz.
(nem másolom ismételten az összes adatot, mert az 80-as IQ alatt láthetóan megzavarja a buksidat)
Az adatokból még nagyon sok minden látható, ami az itteni topikokban elhangzó állításokat, sőt a hülye szagértők állitásit is megtorpedózza, de nem kivánok bele menni, majd ha provokálsz.
Egyébként is közröhej a szöveged, mert ezek a viták általában nem úgy kezdődnek, hogy én, vagy pénznyelő, vagy bárki más azt mondaná, hogy milyen f@sza gyerekek a mostaniak, hanem úgy, hogy valaki azt mondja, hogy milyen f@szák az előzőek. Erre szokott elhangzani, hogy l@ószart.
És láss csodát, tényleg l@szart. (legalábbis a matek szabályai szerint)
DLPH, igazad van.
pénznyelő, aki egyébként nem törzsszavzójuk saját bevallása szerint, védi őket körömszakadtáig.
kanyisz, aki csak Mikola miatt szavazott az SZDSZ-re (akik egy épkézláb EÜ minisztert nem tudnak kiállítani azóta sem) vágja itt a gazdasági adatokat, mintha szakember lenne. Persze a saját szájíze szerint a koalát mosdatva.
Pénznyelő. Az utolsó hsz-emre nem bírsz mást kitalálni, átmész diagnosztikusba :))
De azért előtte szépen elmélkedsz a jómodorról. Ez kedves.Jó jó. Majd illedelmes birka leszek én is. :D
Vazze az még nem jutott eszedbe például, hogy miközben a tőzsdei "sorokmögélátás" elkötelezett híveként tálalod magad, a politikában a szimpla első sík szimpla elfogadása a normális szerinted?
Hemzsegtek az ellentmondásoktól, fura véletlenektől (Konki megérkezett véletlenül épp jókor) :DDDD
Átlátszó az egész mint az üveg. De nyomjátok fiúk.
"Ja, hogy neked a Linkelek féle "mindenért a zsidók hibásak" a konkrétum?"
Kedves pénznyelő, mint alant kifejtettem konkretizáljuk melyik zsidó miért felelős. Nem általánosságokban, konkrétumokkal. Derítsük fel mekkora a zsidó média, gazdasági, politikaui befolyás. Hogy konkrétan NÉVvel lehessen szidni vkit, ne általánosságban.
kanyisz visszaolvastalak.
Nem lehet megmagyárázni, hogy nagyobb privatizációs bevétellel, csökkenő kamatteher mellett (a számaid alapján), hogyan sikerült ezt az ikerdeficitet produkálni. A privatizációs bevétel bárhogy számolod a bevételi oldalon van, vagyis +-t jelent, bárhogyan is trükközöl vele. Vagyis vagy az adósságot vagy az évi hiányt csökkentenie kellene. Vagy -ami valójában történik- elkúrják valamire.
Mi lesz veled Magyarország?