Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:58
Előzmény: #4456  Törölt felhasználó
Ha kiragadom az hiányt, akkor a tisztán FIDESZ évek 99,00,01 számai a legalacsonyabbak a számsorban (egy évet leszámítva). Na most ezt nem tudom, hogyan lehet másképpen látni, de mindegy.
Viszont egyetértünk, hogy Hornék is jó irányba vitték.
Egyet még ne felejts el hozzászámolni. A hatalmas privatizációs bevételeket 94-98 és 2002-2006 között, ami a FIDESZ alatt minimális volt. Ezt kifelejtetted az adatsorból.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:58
Előzmény: #4456  Törölt felhasználó
Üzenem Fleto benyalóinak, hogy a legnagyobb gondunk a fasizmus, s az antiszemitizmus.
Minden kormányzati teendőnek ez ellen kell irányulnia. A kormánynak ez ellen kelle teljes mellszélességgel kiállnia.
Mindenekelőtt!
Mert a problémákat súlyuknál fogva kell kezelni!
Ugye, Magyarország!
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:56
Előzmény: #4443  Törölt felhasználó
Kedves pénznyelő !

Nem úgy van az.....:)) Te is tudod. Hogy régen szabadon beszélhettetek , nem zavart senki?
Elhiszem. Hát ennek vége. És nem te vagy a hibás, hanem gazdáid. Van az országrombolásnak, a gyarmatosításnak és az idiota dilettantizmusnak, de legfőképp a kapzsiságnak egy olyan szintje, mely alatt exponenciálisan nőni fog , és már most is nő az ellenállások száma és erőssége. Egyre nagyobb falakba fogtok ütközni. Minél lejjeb megy az árfolyam, innen már egyre masszívabb falakba fog ütközni.

Hogy te 9 éve miért fórumozol.... nos, ez nagyon szépen hangzott. Én meg nem ma jöttem le a falvédőről. Már most unom. 1 év után. Nagyon időrabló, és nagyon kevés értelemmel kecsegtető jobbára felesleges időtöltés ez.

Mondtam, profi vagy. Azokat a hsz-eimet, melyek lényegre világítanának, rendre reakció nélkül hagyjátok. Tudod mióta tőzsdézem. Mindegy, nagyon régóta. Az mértékegysége valaminek. Hogy te 9 éve ide írogatsz? Komolyan gondolod, hogy elhiszem azt, hogy semmi érdeked nem fűzódik ehhez a roppant offenzív poltikai fórumozásodhoz 9 éve? Nem tollas a hátam.
És elég öreg vagyok ahhoz, hogy tudjak dolgokat. Hidd el. Csak nem képzeled, hogy engem megetethesz pusztán elméleti síkon bármiről ami képtelenség?

Hogy te vagy, azt nem vontam kétségbe. Nagyon is létezel.Arról beszéltem csak, hogy MINEK vagy.....nem ugyanaz.

"Aki azt gondolja, amit te, annak felesleges itt lennie,"
Hát kedves kis barátom, tudom. Ezzel is tisztában vagyok. A fiatalság roppant önbizalomdús, kevesebb élettapasztalattal. Aztán több élettapasztalathoz párosul az évek során a csökkenő , hajdan volt alaptalan fenenagy önbizalom.
A fenti kis óhajod, ugye be teccik látni, majdhogynem nonszensz. Max a vágyaidban.
De az árfolyam nem mindíg arra megy amerre szeretnéd. Önálló élete van.
Ahogy ennek a fórumnak is. Csak nem képzeled, hogy szépen majd előírod, hogy én hova írhatok, mit, és mikor?

9 éve fórumozol. És? Én meg már több mint 40 éve létezem a földön. De ez még hagyján.
Arra mit lépsz majd, ha egyre több olyan mint én (fórumozás nélkül is tökéletesen, sőt jobban eléldegélő, nem a te korosztályod, kellően tapasztalt és immár a végletekig feszített húr elpattanása okán politikai véleményét fórumokon is közzétevő) személyekbe fogsz botlani pld itt?

Elzavarod azt a korosztályt innen, mert te már 9 éve ide firkálsz, amelyik kisdiákkora óta ( a 80-as évek elejétől) a maga módján küzdött az orosz megszállás és ideológiai nyomor ellen hazánkban, és most aktivizálja magát az újabb kizsákmányolókkal szemben?

Ellenük is majd (engem hagyjunk most ki ebből a halmazból), beveted a jól bevált pr trükkjeidet? Vagy egyszerűen leszögezed, én már 9 éve firkálok, úgyhogy kuss ????

:DDD ez nem a vége valaminek, ez a kezdet.... de ahogy gondolod. Higgy amit akarsz.

Tőzsdetársam, ippen most zártad shorjaidat? És innen óvatos longokat nyitsz?
Egy tényleges részvénnyel ebben a helyzetben sosem tennéd meg. Sőt. De ezt leírni nagyon frappáns volt. És meggyőző is. Csak épp engem nem győztél meg.

Semmiről.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:52
Előzmény: #4455  Törölt felhasználó
Igen ez alapján szavaztam, el se akartam menni. De kénytelen voltam, mert úgy gondoltam ekkora b@rmok nem kerülhetnek az ország élére. De ezt is csak azért gondoltam, mert megszólaltak, csöndben maradtak volna jobban jártak volna.
Neked a másik oldal b@rmai a nagyobb gond, nekem Ők és amit képviselnek/tek.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:48
Előzmény: #4453  Törölt felhasználó
drop
A számadatokból az jön le, hogy a 95 óta jó irányú folyamatokat, melynek irányán 98 és 2000 között nem változtattak (szerencsére) 2001, től sikerült rossz irányba megváltoztatni úgy, hogy 2002-től már az abszolút adatokban is erőteljesen látszik.
Azt, hogy 2002-ért ki a felelős rád bízom. Ha Te tudod a tutit légy vele boldog.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:43
Előzmény: #4449  Törölt felhasználó
"Mikola és Semjén vett rá"
Ha ez alapján szavaztál, akkor gratulálok neked.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:43
Előzmény: #4451  Törölt felhasználó
Csak akkor fognak rávenni, ha vagy a versengő egészségbiztosítás (és nem az mszp-s úgy csinálunk mintha tennénk valamit regionális biztosító), vagy az egykulcsos szja megvalósul, vagy kilépnek a koalából.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:41
Előzmény: #4448  Törölt felhasználó
kanyisz, gondolom világos, hogy elírtam az államadósságot és nem keverem a 70%-ot a 7%-kal, ennyire hülyének ne nézz, még ha magas lovon is ülsz, vagyis szertenél ülni.

A számaidból az jön le, hogy egy jó irányba indult folyamatot sikerült 2002-től rossz irányba fordítaniuk a szociknak. De nagyon rossz irányba.

A 2005-ös és 2006-os adat lemaradt.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:40
Előzmény: #4450  Törölt felhasználó
egy korábbi MNB anyagból vannak az adatok, akkor még nem volt 05, 06.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:38
Előzmény: #4449  Törölt felhasználó
2010-ben meg horvátági és kókadt fog rávenni. Bár nem biztos.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:37
Előzmény: #4448  Törölt felhasználó
Kár hogy 05, 06-ok hiányoznak. Az még tanulságos lenne.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:35
Előzmény: #4436  Törölt felhasználó
még egy drop
nem kommentálom, meg se nézem, nem is érdekel különösebben.

Nem rá szavaztam, hanem az szdsz-re, és arra is csak Mikola és Semjén vett rá, hogy szavazzak egyáltalán.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 16:26
Előzmény: #4446  Törölt felhasználó
drop, mielőtt a billentyűt elkezded püfölni legalább a legalapvetőbb fogalmakkal kerülj tisztába. Az 53% és 70% nem hiány, hanem adósságállomány.

A fogalmi hibán kívül van még egy tévhit is, az ez:
"Amikor Orbánék faragták le az államháztartási hiányt"

A szöveget cáfolják a GDP arányos adatok (ezeket már többször bemásoltam, legutóbb két napja):
hiány
94 9,7
95 7,9
96 4,3
97 7,1
98 7,9
99 5,5
00 3
01 4,3
02 9,2
03 7,1
04 6,4

kamat
94
95 9,1
96 8,2
97 9,7
98 7,9
99 7,3
00 5,5
01 4,8
02 4,1
03 4,3
04 4,5

elsődleges
egyenleg
94
95 1,2
96 3,9
97 2,6
98 0
99 1,8
00 2,5
01 0,5
02 -5,1
03 -2,8
04 -1,9

adósság
94 90
95 88
96 75
97 66
98 64
99 63
00 57
01 55
02 58
03 60
04 61

Nem kivánom magyarázni, ha érted érted, ha nem nem. Ha kiváncsi vagy pártsemleges értelmezésre szívesen rendelkezésre állok (persze ez a pártsemlegesség nem azt jelenti, hogy az egyiket szídom a másikat dicsérem).

Nagyon egyébként ma már nincs jelentősége, hogy mit csináltak Orbánék, eltelt 5 év, értelmetlen erre hivatkozni. Csak ne állítson nekem senki hazugságot a múltról.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 14:24
kedves pénznyelő! önérzetes fölháborodásod lehet jogos, mert a sértéseket eltűrnie senkinek sem kell. de azt tudnod kell, hogy a sértések, mégha neked is címzik őket, valójában az általad képviselt álláspontnak szólnak. ennek a tudása legalább annyira fontos a fórumozáshoz, ahol csak nickekkel találkozól, nem élő emberekkel, mint a nyelv ismerete, amin írsz. tehát az elvont nick: egy elvont álláspont -itt semmi gyakorlati valóság nincs jelen. a sértés nem az élő embernek szól, hanem az álláspontnak. a nick mögött rejtőző személyről az is elgondolható, hogy több néven bejelentkezik, hogy ez vagy az a nick valakinek a széthasadt személyiségdarabkája, szóval bármi feltehető a nickről, ad abszurdum még az is, hogy nincs!
természetesen az általad leírt vitakultúra vagy stílus nekem sokkal jobban tetszik, mint az anyázós, de el kell fogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák.
az itteni kibeszélgetéseknek pedig semmi más értelmük nincs, mint a kocsmázásnak. szórakozás, dumcsi, felelőtlenség, hőbörgés, fogadkozások, asztalcsapkodás - majd záróra után irány az ágy. (remélve, hogy reggel fölmennek az árak vagy bezuhan minden a vágyink szerint)
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 14:05
pénznyelő, már az első vitánknál is igazat adtam neked bizonyos dolgokban. Abban, ahova te mindenképpen ki akartál lyukadni és nem volt jelentősége az ország állapotához képest. Utána berekesztetted a vitát, eljutottál ahhoz a dologhoz, ahová akartál. Utána írtam is, felesleges veled vitázni. Pár napja írtam csak újra, amikor valakive újra lefolytattad azt a vitát, mint velem és őt is pontosan sikerült ugyanoda vezetned, mint engem. A mérhetetlenül nagy ikerdeficitünkből oda, hogy 2002-ben Orbán volt az egész elindítója. Amikor Orbánék faragták le az államháztartási hiányt 53%-ra. Ezt persze elfelejtetted megemlíteni. Most 70%-nál tartunk. 9 év alatt volt időd kitanulni, hogyan manipulálj embereket.
Rájöttem, hogy egy ember ezt szórakozásból nem csinálhatja, ugyanazokba a vitákba vég nélkül (te írtad, 9 éve) résztvenni baromi unalmas lehet. Ezért írtam újra neked és a hasonszőrű freteknek is, mert visszataszító, hogy próbálod manipulálni az itt írókat.
Azt pedig, hogy megsértődsz, konkrét dolgokra nem válaszolsz, sorozatban csinálod. Az előbb belinkelt koi video is annyira ciki, hogy próbálod elterelni a szót. Csak arról akarsz beszélni, amiről te akarsz.

Amit rólam írtál az utolsó hozzászólásodban az nem igaz. Nem voltam se tahó, se primitív. Te zárkózol el mindig a neked nem tetsző viták elől.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:41
Előzmény: #4442  Törölt felhasználó
"Én meg üzenema Ferinek:..............hogy ne búsulj pajtás ,a kecskét rögtön el fogod felejteni, ha megismerkedsz a tehénnel!
ég és föld, és és föld! "
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:38
a link pont erröl szólt!
a vitárol!
gyurcsány hogy akar vitatkozni mikor a szavahihetősége egyenlő a nullával?
na és akik gyurcsány mögé felsorakoznak azokkal hogy lehet vitatkozni mikor alapvetö dolgot nem ismerik el azt amit a link is tartalmaz?
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:33
Előzmény: #4418  Törölt felhasználó
"A 9 éve fórumozok nem mértékegysége semminek. Aminek mértékegysége, azt nem írnám most le, újabb alapot nem akarok adni maszopszadeszes kollégáknak a munkára."

Kedves DLPH, már hogyne lenne a fentinek jelentőssége. Én évek óta írogatok ide, egy fórumra, ahová eredetileg azért jöttem, mert azt gondoltam, hogy egy olyan hely, ahol értelmes emberek értelmesen megvitatnak ezt-azt, tőzsdét, gazdaságot és hát óhatatlanul politikát is. Ez működött. Évekig. Aztán nagyjából egy-másfél éve sorra jelennek meg az új nickek. Akár te is, Yesterday is, Drop meg pl. még csak 1-2 hónapos. És személyeskedve, gyakran döbbenetesen lekezelően, ijesztő indulattal leszövegelnek mindenkit, aki nem ért velük teljesen egyet. Én örülök, ha megjelenik itt új név. Tök jó, én tényleg kiváncsi is vagyok mások véleményére. VÉLEMÉNYÉRE. Nem a hőbörgésére, primkóságára, tahóságára, indulatos lekezelésére. Az nem érdekel. Szóval:
1. Tartsuk már egymást annyira tiszteletben, hogy nem úgy beszélünk a másikkal, mintha a seggünkből húztuk volna elő. Akinek ez nem megy, annak nem kell erőltetni, de akkor találjon magának más tombolóhelyet. Ez nem az.
2. Mérhetetlen sértőnek gondolom, hogy sok év jelenlét után néhányan önmagában azt vonják kétségbe, hogy én én vagyok, hogy én a saját véleményemet írom le. Egy vitapartner véleményének ilyen alapjaiban való megkérdőjelezése szerintem a legsértőbb dolog egy vitában. Persze lehet, hogy feleslegesen magyarázok nektek ilyeneket, nem baj, csak nehogy már nekem kelljen rosszul éreznem magamat amiatt, mert nem követem azt a stílust, másik véleményéhez való hozzáállást, stb. amit pl. te is. Aki azt gondolja, amit te, annak felesleges itt lennie, lásd 1. pont. Én maradok.
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:21
Előzmény: #4441  Törölt felhasználó
na megyek forma 1 et nézni!
mondjuk az se kutya ,az biztos!

ja még valami!
tegnap néztem a discoveryt!
a boeing meg az airbus csatája volt!
azt mondja a faszi!
gyárat nem jó odavinni ,mert a kínaiak rögtön lemásolják!
aztán mondta az illetékes Kínai miniszter hogy öket nem zavarja Kínában a boeing meg az airbus versenye ,a megrendelésekért,mert tervezik hogy ők is utasszállitorepülőgép gyártásába kezdenek nemsokára! :)))

ja mondom igy könnyü!waze!
Törölt felhasználó 2007. 09. 16. 13:14
Előzmény: #4440  Törölt felhasználó
ez a lényeg!!!
ez egy ördögi kör!
az adóbefizetés és a visszakapot pénz az államtól plussz a kire szavazok kérdés!

akkor szavazok rá ha nekem többet ad vissza, de kevesebbet kell befizesek!
jó gondolat!talán itt kezdödik a baj! :))
aztám már csak a célszemélyt kell megjelölni
a médiával ,és közben lehet pénzt lopni!
persze magyar felfogás szerint tiszteséges ember nincs csak korupt!
na igy várják a magyarok a magyát határ felé közeledő tökét is!
nézd meg Kínát!
nyomorognak, de dübörög a gazdaság!:)

link

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek