Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 14:42
Előzmény: #41699  csendben
Mondoka szerint retorikai fogás a törvényesség. Nyilván a tolvaj az geci tolvaj, ott a törvény az szent, ha őt megmérgezik, akkor már retorikai fogás. Ujonc egyenesen azt írta le, hogy a bortulaj ugyan miért is próbálta volna a törvényes utat... Tényleg, miért is... Csak akkor ne várjuk el a törvényességet
másoktól (tolvaj) se.

Szerintem a törvény nem egy relatív valami, meg amit kényem kedvem szerint felfüggeszthetek, ha éppen az én érdekemmel egybe esik, akkor van, ha ellentétes, akkor nincs...

A tolvajt meg lehet mérgezni. A 2006-os törő-zúzó-gyújtogatókat már előállítani se lehetett... Hm, de érdekes. Az egyiknek akár az életével is fizetnie kell más értékének elvételéért, a másik hazafi, mert más értékét tönkretette. Érdekesek ezek a képlékeny és relatív törvények, amik egyesek fejében működnek. Megismétlem: itt sokan érzelmi oldalról és a szereplőket ítélik meg (tele prekoncepcióval és előítélettel), nem az adott tetteket.
csendben 2013. 11. 11. 14:25
Előzmény: #41698  mondoka
"retorikai meccs" ???!!!
A törvények betartása mióta retorikai kérdés?
mondoka 2013. 11. 11. 14:11
Előzmény: #41696  Törölt felhasználó
"Most akkor szerinted se számít..."

Az igazság szempontjából nemszámít, a dologról szerzett élő tapasztalat szempontjából pedig nagyonis számít!

Itt úgyérzem hogy egy retorikai meccs zajlik sajnos! Ha mással nem de ezzel hátha összezavarható vagyok én, vagy mások akik ezt olvassák.
Közben pedig ne történjen semmi, és ne legyen társadalmi nyomás a törvények átalakítására ! Hogy a törvények fenntarthassanak egy életképes társadalmat.
csendben 2013. 11. 11. 13:51
Előzmény: #41695  mondoka
Hol látsz kérdést? :-)
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 13:43
Előzmény: #41693  mondoka
"Én megmondom neked hol lakom, de mitszámít ez a lényeg szempontjából?"

Szerintem semmit. De ti jöttök folyton azzal, hogy ott kellene lakni és akkor mindjárt másképpen gondolkodnánk róla. Most akkor szerinted se számít...
mondoka 2013. 11. 11. 13:26
Előzmény: #41694  csendben
Jelenleg így áll ahogy írod!

De mi a kérdés? Szerintem az hogy rendjén vannak e a törvények vagy sem!
csendben 2013. 11. 11. 13:19
Előzmény: #41693  mondoka
"a lényeg ugyanaz lenne."

Igaz!:
- törvények be nem tartása büntetendő!

ill.:
- a törvények ismeretének hiánya,nem mentesít...
mondoka 2013. 11. 11. 13:15
Előzmény: #41692  Törölt felhasználó
Én megmondom neked hol lakom, de mitszámít ez a lényeg szempontjából?
Lakhatnék Győrben, Szegeden, vagy Jakartában, Telavívban, vagy egy texaszi farmon is... a lényeg ugyanaz lenne.

De én miskolci vagyok.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 13:09
Előzmény: #41689  mondoka
"Tessék szétnézni Észak- Borsodban !"

Te ott laksz?
mondoka 2013. 11. 11. 13:03
Előzmény: #41690  csendben
Nem ezt állítom! Sem a törvények, sem a végrehajtásuk nem jó , vagy nem a éri el a szükséges szintet.
csendben 2013. 11. 11. 13:01
Előzmény: #41689  mondoka
Most nem mást állítasz,mint azt, hogy a törvények jók,de a végrehajtás hiányossága indokot ad a jogtalanságra...
Ezt komolyan gondolod?
mondoka 2013. 11. 11. 12:58
Előzmény: #41684  Törölt felhasználó
"a törésvonal leginkább az indulati, érzelmi alapú hozzáállás és a racionális gondolkodás között húzódik meg."

Nem csak ott úzodnak meg a vonalak azt gondolom.
Magyarországnak vannak kistérségei ahonnan szinte kivonult a Magyar állam és a jog. Egy bizonyos ügyszint alatt mindenképp.
Ezekben a térségekben a civilizált élet lehetetlenné válik.
Erre, ennek megakadályozására, az ingatlanok, a termelés, az egzisztenciák megsemmisülésére ellehetetlenülésére értettem azt, -hogy mekkora társadalmi morális és gazdasági haszna van a bűnelkövetők likvidálásának.
Ugyanis a törvényeknek nem holmi maszlagokat, hanem a társadalmi jót kellene követniük! És ha kellően nagy a baj , a társadalom teljes felszámolódása ilyen , akkor a törvénykezésnek megfelelő szigorral kell fellépnie a civilizált élet megvédése érdekében! A középkor elején sem véletlenül voltak drasztikus törvények! Mivel a rendet csak úgy , olyan válaszokkal lehetett fenntartani. De mi volt a fontosabb? A fontosabb a társadalom működésének megvédése volt! Helyesen és életképes módon! Úgy látszik most valakik a társadalom pusztulását szeretnék, hisz a megfelelő válaszokat nem adják meg! Még nyilvánvaló végveszély esetén sem! Tessék szétnézni Észak- Borsodban !
csendben 2013. 11. 11. 12:54
Előzmény: #41687  Törölt felhasználó
"Ő mérgezni akart bosszúból. Ölni valószínűleg nem, erről én is azt gondolom, hogy igaz."

Egy szóval sem állítottam mást.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 12:47
Előzmény: #41686  csendben
Bizony. Ez is súlyosbító körülmény. A borosgazda pontosan tisztában volt azzal, hogy a fagyálló halálos és mennyire az. (az, hogy a fagyálló halálos is lehet, az köztudomású is).

Ő mérgezni akart bosszúból. Ölni valószínűleg nem, erről én is azt gondolom, hogy igaz.
csendben 2013. 11. 11. 12:39
Előzmény: #41683  Törölt felhasználó
Ebben az a csavar,hogy aki mezőgazdasági termeléssel foglalkozik -akár háztáji tevékenység formájában- az ismeri a méregkezelés szabályait! Ha máshonnan nem,akkor a vegyszerboltból...
Így nem sok helye van a mellébeszélésnek!
(de azért próbálkozunk...)
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 12:38
Előzmény: #41683  Törölt felhasználó
Egyébként saját véleményem szerint, (miután a rendőrséget megkerestem) a boros üvegeket/hordókat fel kellett volna címkézni, hogy "fagyálló".
Ha a tolvaj elviszi, megihatja a bort.

Következő alkalommal lehet bele tényleg fagyállót tenni.

Nagyapám szerette volna megvédeni a cseresznyét az unokáknak, a fa könnyen megközelíthető volt, gyakran rájártak valakik.

Mikor beérett, lefújta rézgáliccal, riasztó élénk kék színe van. Senki hozzá nem nyúlt.
Üzenetet hagyott az unokáknak, szedjétek nyugodtan, csak jó alaposan mossátok meg, vízzel lejön...
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 12:34
Előzmény: #41664  mondoka
Ez egy jó észrevétel:

"Milyen érdekes, hogy ebben az ügyben is ugyanazok a törésvonalak a fórumozók között, mint bármi más főleg politikai kérdésekben."

De elég egyszerű a magyarázata. Mert a törésvonal leginkább az indulati, érzelmi alapú hozzáállás és a racionális gondolkodás között húzódik meg.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 12:31
Előzmény: #41680  Törölt felhasználó
"Veszélyes anyag tárolása

A hatályos jogszabály, a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény azt írja hogy:

A veszélyes anyagot, illetve a veszélyes keveréket az eredeti csomagolóeszközből tárolás, illetve továbbadás, forgalmazás céljából más, az azonosítást szolgáló feliratozás (címkézés) nélküli csomagolóeszközbe áttenni nem lehet.

A törvény szerint ezt „a nem foglalkozásszerűen végzett, magáncélú tevékenység során is megfelelően alkalmazni kell”."
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 12:30
Előzmény: #41678  mondoka
"Elveszett talán a hit a törvényes útban!"

Ezt értem. És nyilván így is van. És persze, tenni kell ellene. De ez sem ment fel a törvények betartása alól...

És ismételten kiemelem: a borosgazda meg sem próbálta a törvényes utat. Ez egy nagyon súlyos körülmény, rögtön a halálos mérget választotta. Számomra nagyjából ezen a ponton dől el, hogy erkölcsileg is bűnös. Egyszerűen mert nem igaz, hogy megtett minden törvényes lehetőséget a lopás ellen. Nem, nem tett meg mindent, nagyjából semmit nem tett érte törvényesen.
csendben 2013. 11. 11. 12:29
Előzmény: #41678  mondoka
Ilyen jellegű panasszal -gondolom!- Pintér az "illetékes elvtárs"...
De ennek semmi köze az önbíráskodáshoz,vagy más egészségének,életének veszélyeztetéséhez!
Jól is néznék ki,ha minden károsult magának szolgáltatna igazságot (a saját "jogrendszere" szerint!)...
Innen már csak egy lépés az anarchia.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek