Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ts3 2013. 03. 24. 13:11
Előzmény: #38456  _pampa
#38460
"Ebben inkább az a tragikus, hogy a saját országában a hatóság "cinkosa" abban, hogy megússz a felelősségre vonást a két gyermek haláláért. "

Ez igaz az írekre és az azeriekre, de a te csőrödet valamiért csak az írek b@sztatják, az azeriek nem.

"Az EU hozott egy ajánlást az "embertelen" büntetés elkerülése érdekében."
"Amennyiben minden együtt van ki kell adni az elítéltet. "

Ebben a két mondatban is van egy kis ellentmondás.
Az ajánlás nem kötelező, tehát nem lett volna kötelező kiadni a baltást, mivel mindenki tudta, hogy nemzeti hősként várják odahaza és nem megy a sittre.
Törölt felhasználó 2013. 03. 24. 13:03
Előzmény: #38456  _pampa
#38459
A magyarok jogszerűen kiadtak egy baltás gyilkost - bár mindenki tudta, hogy utána szabadon engedik, a kormánytagok is - ez ügyben tudtommal az EU nem kívánt a jogi helyzetbe belenyúlni, véleményét kritikáját osztotta meg ezzel kapcsolatban.

Az írek jogszerűen nem adtak ki egy gázolót, nem vitatták a bűnösségét, sem a magyar bíróság döntését, egyszerűen az ír alkotmány és jog szerint, már nem lehet őt kiadni, az EU közbenjárt Magyarország érdekében, és minden rendelkezésre álló jogi lehetőséget kimerített.

Többek között módosították az ír alkotmányt, hogy ezentúl hasonló joghézag miatt ne jöhessen létre problémás jogi eset.

Igazad van, teljesen más a két eset, mind az EU lépései szempontjából, mind az erkölcsi háttér szempontjából.

Pedig milyen sok kritikát olvastunk tőled a baltás gyilkos ügyében...

Most Viktokrácia van nálunk, hadban állunk mindenkivel, leugatunk mindenkit. Vannak következményei...

Legalább eredményei is lennének.
_pampa 2013. 03. 24. 11:38
Előzmény: #38457  Törölt felhasználó
#38458
Arra hivatkoznak, hogy NEM SZÖKÖTT EL.
Ez a jogi értelmezés ami körül forgott az ügy.Amikor elment "aláírta", hogy nem vonja ki magát az igazságszolgáltatás alól.
Ez az ügy ÍRORSZÁG ÉS AZ EU SZÉGYENE.
A magyar hatóság a jogszabályok szerint jár el,Írország pedig kihasználta ezt a jogi kiskaput, hogy megmentsen a büntetéstől valakit aki elvette két gyermek életét.

Ezért szégyenkezzenek ők!

Érdeklődve várom a Rezesova tárgyalását.
Törölt felhasználó 2013. 03. 24. 11:25
Előzmény: #38456  _pampa
#38457
Drága Magyar jogászok : "Valószínűleg a hatályos jog szerint jártak el "

Ezzel szemben a tetves írek :
"Ebben inkább az a tragikus, hogy a saját országában a hatóság "cinkosa" abban, hogy megússz a felelősségre vonást a két gyermek haláláért. "

Ezek után megállapítod:
"Sajnos itt is eléggé nyilvánvaló a kettős mérce alkalmazása."

Nem kéne Nektek legalább néha néha gondolkoznotok?

_pampa 2013. 03. 24. 11:11
Előzmény: #38455  Törölt felhasználó
#38456
Valószínűleg a hatályos jog szerint jártak el Jöttek az ügyvédek és tették a dolgukat.
Ebben inkább az a tragikus, hogy a saját országában a hatóság "cinkosa" abban, hogy megússz a felelősségre vonást a két gyermek haláláért.
Sajnos itt is eléggé nyilvánvaló a kettős mérce alkalmazása. Tenne ilyet Magyarország...kapnánk az EU-tól...

És ha már szóba jött a baltás esete.
Az EU hozott egy ajánlást az "embertelen" büntetés elkerülése érdekében. Ez alapján ki kell adni azon elítélteket akiknél kérik az ügyvédek,hogy odahaza tölthessék le a büntetésükből hátralévő időt.Így lehetőség nyílik a családja számára a látogatás és az elítélt számára, hogy egyszerűbben visszailleszkedjen a társadalomba.
A kérő országnak ehhez nyilatkoznia kell, hogy nem növeli a büntetés idejét, nem változtatja meg,stb.
Amennyiben minden együtt van ki kell adni az elítéltet.
Ez alapján adtak ki kb 20 embert és közöttük a baltást is.
Mint utóbb kiderült az azeriek megszegték a ígéretüket...és ezért a magyarok a hibásak....
Az Ír gázoló esete teljesen más nem lehet a kettőt összehasonlítani.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 03. 24. 09:23
Előzmény: #38451  _pampa
#38455
Ebben az a szomorú, hogy ilyen sületlenségekkel többen egyetértenek.
Nem zavar, hogy az idióta Magyar hatóságok hibáztak, amikor anno kiengedték az Írt az országból?
ts3 2013. 03. 23. 20:09
Előzmény: #38442  szivacs
#38454
"Természetesen mindenki számára világos, hogy melyik kertésztől származik a idézet és a "genetikusan alattvaló" minősítés.
bigyula számára sem okozott gondot, hogy belinkelje hiszen ő sem "genetikusan alattvaló": "

Mivel korábbi kommentekben Kertész Imréről volt szó, és a te hozzászólásodban hirtelen feltűnt a következő: "bigyula genetikusan alattvaló" - egyetértesz kertésszel? "
Ebből nehéz azt a következtetést levonni, hogy nem keverted össze a két Kertészt.

"Sajnálatos, bár nem okoz nagy meglepetést, hogy magához a rasszista kijelentéshez nem fűztetek hozzá érdemi minősítést, hanem megkísérlitek a lényeget nem meglátni. Persze ez a mód is minősíti azt, aki ezt használja megoldásnak."

Mit rugózol egy olyan félresikerült, mondaton, amit már a szerzője is visszavont?
"Kertész Ákos a Klubrádióban elhangzó nyilatkozatában ez szerepel: "Az Amerikai Népszavához írt publicisztikámban szereplő mondatot: "A magyar genetikusan alattvaló" - ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások. Ezzel az ügyet lezártam."

Orbán,2007,Tusnádfürdő:
"Nekünk egy nemzeti baloldalra is szükségünk van Magyarországon. Sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különböző - genetikainak talán túlzás lenne mondani -, inkább fogalmazzunk úgy, hogy történeti meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek."

Ha Kertész Ákos úgy írta volna szöveget, mint Orbán, az jobban tetszene?
"A magyar genetikusan alattvaló, talán túlzás lenne mondani"
ts3 2013. 03. 23. 19:46
Előzmény: #38451  _pampa
#38453
"Mert az teljesen elfogadhatatla, hogy valaki aki felelős két kisgyermek haláláért jogi csűrés csavarás miatt megússza a büntetést! "

Mint ahogy az is elfogadhatatlan, hogy a baltás gyilkos is megússza a hátralévő büntetését.

Mi a garancia arra, hogy Piktor, a baltáshoz hasonlóan, nem adná ki Tobint az íreknek?
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 14:46
Előzmény: #38450  Törölt felhasználó
#38452
Te nem abban az iskolában ölte meg az MSZP-s képviselő a b.őrrel az igazgatót, meg egy tanárt, amikor sikkasztásért fel akarta jelenteni?
_pampa 2013. 03. 23. 14:01
#38451
"Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két kisgyereket. A magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházra ítélte. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság 2012 júniusában végleg elutasította"

Likvidálni kell. Amennyiben ezt elvetik meg kell szervezni az elrablását és Magyarországra szállítani.És mindezektől függetlenül nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene. Amennyiben elhagyja Írországot fogják el és adják át a magyar hatóságnak.
Mert az teljesen elfogadhatatla, hogy valaki aki felelős két kisgyermek haláláért jogi csűrés csavarás miatt megússza a büntetést!
szvsz
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 13:23
Előzmény: #38449  Törölt felhasználó
#38450
A közoktatási rendszer átalakulása nehéz helyzetbe hozta az alapítványi fenntartású, rászoruló gyerekekkel foglalkozó Burattino Iskolát. A szakmai teljesítményüket mindenki elismeri, mégis az anyagi bizonytalanság veszélyezteti a csepeli iskolát.

link
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 12:21
Előzmény: #38448  _pampa
#38449
Ja, az "objektív hírforrás"? :DDD

Amúgy ismerek olyat, aki gyerekekkel ment ki és 3 hónap alatt lazán összespórolt kint 1 millió forintot és nem haltak éhen.
Na, most ebből lazán ki lehet fizetni egy évi ottani, meg itteni tandíjat is. :)
Sőt még nem láttam olyat, aki Kanadáról panaszkodott volna... még az sem, akit hazatoloncoltak. (Inkább olyan panaszok voltak, hogy a fűre nagyon vigyáznak, hirtelen jön a meleg meg a hideg és ha hideg van, akkor hideg van, meg ilyenek... de pénzre senki, pedig ezek nem a pénzszakmában dolgoztak. :DD)
(Persze biztos van olyan, akinek nem jött be, de annak itthon sem jön be, az tuti.)
_pampa 2013. 03. 23. 12:11
Előzmény: #38447  Törölt felhasználó
#38448
Nem maradt le semmi. Ebben ennyi volt.
link
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 11:52
Előzmény: #38446  _pampa
#38447
Még szerencsa, hogy néhány apróság lemaradt a postodból:
- a tüntetés oka az, hogy az éves tandíjat a kormány nagyjából a havi átlagbér szintjére (75%-kal) tervezi emelni 5 év alatt
- a tüntetők petárdákat dobáltak a rendőrségre, előző nap kirakatokat törtek be, gépkocsikat rongáltak meg, ezért a rendőrség intézkedett a károkozás ellen

Összehasonlítva:
- nálunk a tárgyévben a teljes költséget kívánja elvileg kifizettetni a kormány, mely a havi átlagbér többszöröse is lehet
- nálunk nem törtek, zúztak. Állítólag egy darab üveg betört, mert valamelyik diákot nekilökték (azaz testi sértést követtek el tüntetőkkel szemben). Külön érdekesség, hogy annó a jelenlegi "kormány mellett" tüntetők viszont törtek zúztak.
_pampa 2013. 03. 23. 11:12
#38446
Még szerencse, hogy idehaza "diktatúra" van mert demokrácia esetén nagyon ráfáztak volna az egyetemet elfoglaló és más módon tüntető diákok...

"Engedély nélküli diáktüntetés Montrealban

A kanadai rendőrség pénzbüntetéssel sújtott péntek este Montrealban mintegy kétszáz egyetemi hallgatót engedély nélküli tüntetésért. A demonstrációkat két diákszervezet hirdette meg a tavalyi tüntetéssorozat csúcspontjának első évfordulóján.

A belvárosban tüntetőket a rohamrendőrség körbevette, igazoltatták őket, pénzbüntetést szabtak ki rájuk, majd szabadon engedték őket - közölte egy rendőrségi szóvivő. Incidens és őrizetbe vétel nem történt.

A diákok az ellen tüntettek, hogy a tartományi kormány idén 3 százalékkal megemelte a tandíjat a tavalyihoz képest. A diákszervezetek egy része teljes tandíjmentességet követel. Tavaly március 22-én több tízezer diák tüntetett a magas tandíj ellen."
mondoka 2013. 03. 23. 09:47
Előzmény: #38442  szivacs
#38445
A Kertészek is rasszisták! Elég csak logikailag vizsgálni megnyilvánulásaikat.
Ez a fajta fortyogó zsigeri gyűlölet ami ezekben nem csitul, -ráadásul teljesen idegen a magyar lélek mentalitásától, amely csak egy-egy égbekiáltó igazságtalanságtól lángol fel és aztán hamar lelohad.

Ne a fétisizált, egyoldalú propagandáktól átszőtt XX. századi történelmet nézzük! Azok a logikák és azok a meccsek már le vannak játszva. Nézzük csak a jelent! A múlt nélkül! A múlt csak egy halálosnak szánt fegyver a sok közül a jelenkor privilégizált , kritikafelettáló rasszistái kezében!
mondoka 2013. 03. 23. 09:36
Előzmény: #38443  Törölt felhasználó
#38444
Egyszerre vagyunk szabadságszerető, izgága forradalmi lélek, -meg szolgalelkű alattvaló ??

Az vagyunk a szócsövek végén amivel épp ellenünk akarnak operálni...
Törölt felhasználó 2013. 03. 23. 07:57
Előzmény: #38442  szivacs
#38443
"A magyar genetikusan alattvaló"
Ez megengedhetetlen, ráadásul nem igaz.

Más kérdés, hogy történelmi múltunk nem lehetett megfelelő alapja egy acélos jellem kialakulásának.

Viszont a továbbá leírtakban - nyilván leszámítva a helyenkénti túlzó egy kalap alá vevést- sajnos, igen sok igazság van.
Nyilván bűntelen és hibátlan nép sehol a világon nincs, viszont az mi önkritika hiányunk, szembenézés helyetti kussolásunk, vagy másokra hárításunk , valószínű az átlagosnál markánsabb tulajdonságunk.
szivacs
szivacs 2013. 03. 22. 23:50
Előzmény: #38441  ts3
#38442
Természetesen mindenki számára világos, hogy melyik kertésztől származik a idézet és a "genetikusan alattvaló" minősítés.
bigyula számára sem okozott gondot, hogy belinkelje hiszen ő sem "genetikusan alattvaló":

" „A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29."

Sajnálatos, bár nem okoz nagy meglepetést, hogy magához a rasszista kijelentéshez nem fűztetek hozzá érdemi minősítést, hanem megkísérlitek a lényeget nem meglátni. Persze ez a mód is minősíti azt, aki ezt használja megoldásnak.
ts3 2013. 03. 22. 21:28
Előzmény: #38419  szivacs
#38441
"KERTÉSZ IMRE MIKOR ADJA VISSZA A KOSSUTH DÍJAT?"

Miért kellene visszaadnia? Kérte tőle, aki adta? Én nem tudok róla.
bigyula

"bigyula genetikusan alattvaló" - egyetértesz kertésszel?
szivacs

Ezt a mondatot tényleg benézted.
Összekeverted Imrét Ákossal?

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek