Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kissherceg 2008. 09. 23. 00:16
Törölt hozzászólás
#960
pampa 2008. 09. 21. 17:55
Előzmény: #958  Törölt felhasználó
#959
Nincs is azzal gond,az a normális.
Meg természetesen mindenkinek annyi ahányat fel tud nevelni tisztességesen.

Csak a cikkben az volt a különleges,hogy pont az egy gyerekes családfőt szólaltatták meg,mintha ez lenne az átlag.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 17:27
Előzmény: #957  pampa
#958
Ez igaz lehet,,,,,,,,
nekem is kettő van .)))
pampa 2008. 09. 21. 17:24
Előzmény: #955  pampa
#957
Már csak az kéne, az az egy gyerekem van csak – mondja egy hevesi fiatalember. -

1000 családból egy talán ahol ez a helyzet.
Törölt felhasználó 2008. 09. 21. 16:48
Előzmény: #955  pampa
#956
Hát besz...k :

"- Azért vagyunk itt, hogy az egyre erősödő szélsőségek ellen fellépjünk. A jövőnkért, a gyerekeinkért – magyarázza, majd hozzáfűzi: nem durvulhatnak el a dolgok, bár egyre inkább sodródunk afelé. Lassan már az iskolába is alig merem elengedni a gyerekemet."

Hol él ez? Magyarországon? Ez biztos?
pampa 2008. 09. 21. 16:08
Előzmény: #954  mondoka
#955
"Mi is magyarok vagyunk, mi is ide tartozunk!"
NOL • Lopes Elvira • 2008. szeptember 21.



Roma demonstráció az Olimpiai parkban
Kép: Kováts Dániel
Több, mint ezer roma demonstrált szombaton a budapesti Olimpiai parkban. A résztvevők szerint többen is lehettek volna, de sokan egyszerűen féltek eljönni. „A zsidókat már kiirtották, most mi jövünk!"

A budapesti Szabadság tér környékén szombaton mindenütt csak rendőröket látni, a környező utcákat lezárták. A Kossuth téren nyugodt a helyzet, az Olimpiai park felé haladva már-már elfelejtem, hogy a tüntetések napja van. A park bejáratánál hemzsegnek a rendőrök, a területet kordonnal zárták körbe. Itt tüntetnek a romák.

Kevesen vagyunk, pár százan. Mintha egy iskolai évnyitón lennénk: hosszú, tömött sorokba rendeződtek az emberek. Az egymás mellett futó sorok első tagjai egy-egy táblát tartanak a magasban: Hőgyész, Baranya, ki honnan jött. A hangulat feszült, mindenki próbál akklimatizálódni a nem mindennapi helyzethez. Az idő múlásával egyre csak jönnek az emberek, mint kiderült, a program azért csúszik vagy egy órát, hogy a vidékről érkezőket bevárják. Mire elkezdődik a program, már több, mint ezren vagyunk.

"Nyílt provokáció a magyarság ellen"

- Három busszal jöttünk vagy százan Bács-Kiskunból – mondja egy harmincas nő. Elárulja, nem volt vita: eljönnek és kész. - Mink is ugyanolyan egyenrangú emberek vagyunk, mint mások. Ezt értsék már meg! - mondja harcosan. - Elég volt az elnyomatásból! - szól közbe egy fiatalabb lány, majd így folytatja: ugyanúgy tiszteljenek minket is, mint másokat. Ne különböztessenek meg a színünk miatt. - Nem a színünk, a fajtánk miatt - korrigálja barátnője.

Sokan persze otthon maradtak: ki ezért, ki azért. Van, aki nem érzi úgy, hogy egy pesti tüntetés bármin is változtatna, van, aki pedig egyenesen félt eljönni. Ki tudja, mi történik itt. Volt olyan is, aki a buszon gondolta meg magát és nem szállt le róla. Egy kisgyermekes asszony például, aki csak annyit mondott: gondolnom kell a családomra...

„Megértem őket is: ki tudja, még a Dunában köt ki valaki...”



Képgaléria: Roma tüntetés

Amikor a Bács-Kiskun megyei helyzetről kérdezek, csak úgy ömlik belőlük a szó. - Az iskolában, a munkahelyen... előítélet mindenütt. Kiebrudalják a gyereket, megbuktatják, mert nem bírják a pofáját - mondja egy családos anya. Az eddig hallgatag tizenéves fiú is megszólal: ha eltűnik valami, azonnal ránk mutogatnak. Nem engednek be a diszkóba. Megmondják az arcunkba: színes bőrűeknek nincs itt helyük. Az anyukámat meg nem veszik fel sehova dolgozni. Meglátják, s máris betelt az állás – sorolja. - Nekem nem cigányos a nevem – szól közbe egy huszonéves lány. - Engem behívnak a beszélgetésre, de amint meglátnak, hirtelen nincs munka.

„Akinek pedig cigányos a neve és a bőre is sötét, annak annyi.”

Azt mondják, a fővárosban a legrosszabb a helyzet. Itt már nagyon elfajultak a dolgok. - De már nálunk is kezdődik... Ha ez így folytatódik, baj lesz belőle. Nem egy házat, családot rombolt már szét a gárda - mondják egymás szavába vágva.

„A zsidókat már kiirtották, most mi jövünk!"

Véget ért a program az Olimpiai parkban, elhagyjuk a helyszínt. A tömeg a Széchenyi rakparton halad tovább. Lovasrendőrök és kommandósok sorakoznak a park bejáratánál: pár fiatal integet, a többség lefagy a látványtól. Barátok, nagycsaládok, egy faluból jövők együtt vonulnak.

"A jobboldal egésze, az nem ilyen"

Fiatal fiú mellé sodródom. Dabasról érkezett a barátaival. A helikoptereknek korábban mosolyogva integető fiú elkomorodik, amint beszélgetni kezdünk. - Elegünk van már nagyon! – szögezi le. Elegünk van a fajgyűlöletből, egyszerűen mindenhol ott van: az óvodában, az iskolában, a munkában – sorolja. Mit szeretnénk?- teszi fel a kérdést. A válasz egyszerű: nyugalmat akarunk végre. Szeretnénk tanulni, munkába járni és békében élni – foglalja össze ittlétének okát.

Véleménye szerint a szegénység a legfőbb probléma, és persze a fajgyűlölet. - Ez így együtt, ebben a formában már elviselhetetlen – summáz a fiú. Mint mondja, náluk is járt már a gárda. - Ők voltak vagy százan, mi meg csak tizenöten – emlékszik vissza.

„Ezt már nem lehet hagyni. Nem akarunk erőszakot, de ha a kormány nem véd meg minket, akkor megvédjük mi magunkat.”

- Meg kell mutatnunk, hogy összetartunk! - ismételgeti egy középkorú férfi. - Mi is magyarok vagyunk, mi is ide tartozunk. Nekem is az van a személyimben, hogy magyar vagyok – horkan fel. - Ha elvágom a kezem, nekem is fáj. Nekem is piros vér folyik az ereimben – folytatja a férfi, aki a rokonaival érkezett Érdről. Felesége ingatja a fejét: azt szeretném, ha a gyerekeinknek jobb jövőjük lenne. Nyugodtan járhassanak iskolába, ne szegregálják mindig őket.

"Ki vagyunk túrva a társadalomból!"

Fiatalok, idősebbek egyaránt demonstrálnak. A gyerekeket azonban csak nagyon kevesen hozták magukkal. - Már csak az kéne, az az egy gyerekem van csak – mondja egy hevesi fiatalember. - Azért vagyunk itt, hogy az egyre erősödő szélsőségek ellen fellépjünk. A jövőnkért, a gyerekeinkért – magyarázza, majd hozzáfűzi: nem durvulhatnak el a dolgok, bár egyre inkább sodródunk afelé. Lassan már az iskolába is alig merem elengedni a gyerekemet.

„Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy bárki is féljen ebben az országban. Lássák csak, hogy itt is van összetartás. Az erőszakot meg kell előzni, de ha kell, megvédjük magunkat.
mondoka 2008. 09. 21. 14:04
Előzmény: #953  Törölt felhasználó
#954
link

No comment . Kb...
Törölt felhasználó 2008. 09. 20. 19:30
Előzmény: #952  Törölt felhasználó
#953
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 19:53
Előzmény: #951  Törölt felhasználó
#952
A Hir tv-ben volt egy film a gázolásos esetekről-összefoglalóan...............meg kell nézni...............a véleményem megváltozott!!!!

Ennek a rétegnek-90%- munka és kényszertáborokban a helyük.....szolgálva a magyarságot-ha ők már nem is tekintik magukat annak--kenyér és víz!!!!-maximum.

Eddig is minden legális kiskaput kikerestem---ezek a senkik tőlem 10 fillért nem kapnak a megélhetésükre!
Nem azért dolgozom , hogy a köd terjengjen.

A szívem és a lelkem--white power--holnap Pestre vinne......de a józanságom nem enged szerencsére!!!
Törölt felhasználó 2008. 09. 19. 19:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#951
Egy kis történelem :
link

Mellesleg, nagyon emlékeztetnek ezek a fiatalok a kései SA tagokra - és beállítottságukra ...
kissherceg 2008. 09. 19. 18:51
Törölt hozzászólás
#950
Törölt felhasználó 2008. 09. 18. 16:57
Előzmény: #948  Goldsegel
#949
"Az utolsó adásvételi szerződést is aláírták a váraljai Pérót felszámoló programban. A nyomornegyed lakóinak Tevelre költözése ellen közben tiltakozást kezdeményezett a roma kisebbségi önkormányzat elnöke."

"Nagy Zsolt, a település roma kisebbségi önkormányzatának elnöke aláírásokat gyűjt - mint mondta, a lakosság megbízásából - amivel azt akarják elérni, hogy a család ne költözhessen a faluba."
link
Goldsegel 2008. 09. 17. 14:59
Előzmény: #947  Törölt felhasználó
#948
Ez egy csodálatos dolog, meg az is amikor a vasúti kocsi tetején odakozmálnak.
Törölt felhasználó 2008. 09. 17. 14:41
Előzmény: #946  Törölt felhasználó
#947
Törölt felhasználó 2008. 09. 17. 14:40
Előzmény: #945  pampa
#946
pampa 2008. 09. 17. 13:37
Előzmény: #944  Törölt felhasználó
#945
Hát,...azt bizonyították....

2008. 09. 17.
„A romák bizonyították, hogy jóravaló, tisztességes állampolgárként kívánnak élni” + videó

Az előítéletek megszüntetése érdekében mindenekelőtt a többségi társadalomnak kell cselekednie, a romák az elmúlt évszázadokban számtalanszor bebizonyították, hogy jóravaló, tisztességes magyar állampolgárként kívánnak élni - fejtette ki A.Z. Ábra stúdiójában a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke annak kapcsán, hogy Brüsszelben kedden Roma Csúcsot tartottak.

Horváth Aladár úgy látja, hogy az etnikai előítéletek a rendszerváltás óta nőttek, miután a cigányság jelentős része kirekesztetté vált, kiszorult a magyar társadalomból. Közölte: ma már Európa is felismerte, hogy nem csak a kisebbségek, hanem a többség számára is komoly veszélyeket hordoz magában a rasszizmus és a szélsőjobboldal megerősödése, és hathatós lépéseket kell tenni a cigányság felzárkóztatása érdekében.
Törölt felhasználó 2008. 09. 15. 22:46
Előzmény: #943  Törölt felhasználó
#944
Törölt felhasználó 2008. 09. 15. 21:33
Előzmény: #942  Törölt felhasználó
#943
1901 -tól semmi újat nem tudtatok megfogalmazni ?
:(
Törölt felhasználó 2008. 09. 15. 20:58
#942
..Gold, pont erre gondoltam pár napja én is...és hasonlóan le kell szabályozni az örökbe adott, vett gyerekek számát is, mert már erről is hallottam, hogy beadja az egyik család a gyereket, a másik meg kiveszi és kapja érte a lóvét, a gyerek meg a szüleinél marad, mint előtte...de a hivatal megvan győződve, hogy új szülöknél van és jogosan van kiutalva a lóvé...
Törölt felhasználó 2008. 09. 15. 20:47
Előzmény: #940  BudFox
#941
erre mondtam itt-
"a cigányság megtanít a rasszizmusra....."

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek