November 21-ig érvényben van a korábban kiadott mentesség, addig pedig valószínűleg elintézik a hosszabbítást. A kormány nem szarakodik, az ország érdeke.
"Közben jöttek olyan hírek,h Magyarországon megint felfele indulhat a dízel ára. Tehát bármi benne van, ha a nyakvonal nem sérül, trendszerű kitörés: ÉSZAK." ezzel a résszel egyetértek, a többi sületlenség
Én alapvetően nem várom sehova, nem érdekel különösebben merre visz az út.Ha az olajat kérdezed tőlem őszintén, felfele várom. Akkor a MOL is repül. De elég 1 béke párti megszólalás és minden beszakad, és ez a múlt szele, ha béke jön, akkor az olajcégek aznap -10%, legalább. Szóval ez a MOL 1h: https://postimg.cc/qtJW9ZVX Bejelöltem a piros éket, amit mondtam,h nálad az a kék boxban van, én mindig az aktuális alj pontokat figyelem, ez a vékony emelkedő piros vonalka. (vastag narancs egyben, a zászló alja) Általában a big picture az előző kitörési pontot nem szakad elbukni, ezért vergődik itt 5060-5100 körül osztalékvágás előtti 5100 körüli dupla tető megfelel egy bal vállnak, jobb váll 5240-5100 ék fej 5400. De lehetne akár ez a dupla kék vonalka is a nyakvonal, ha itt töri, akkor kb. 300-at zuttyan A képen egy elméleti narancs zászlót mutogatok, ami inkább ék, mint zászló, és lehet,h a narancs vonal túlságosan magasra nyúlt az osztalék vágás előtti rallyval, inkább 5340-re tenném a tetejét, akkor kb. szintén 300-at eshetne 5000-300 = 4700, hasonlóan a fej vállhoz. Közben jöttek olyan hírek,h Magyarországon megint felfele indulhat a dízel ára. Tehát bármi benne van, ha a nyakvonal nem sérül, trendszerű kitörés: ÉSZAK.
Hosszabb távon ha ismét dollár erő jön, Ft gyengüléssel egybekötve. USD HUF halad tovább 300>318>> 340-350, a befektetők egy része pont ezért távozik most. És majd visszajön, ha már elég gyenge a forintunk. lásd 400-450 USD HUF, akkor minden rv ingyen volt, most 317 körül VIP kiszálló van. De ez megint csak az én véleményem.
A többség tudja mi fán terem az osztalékvágás, OTPnél biztosan. Az első 1-2 nap visszaerőlködés, talán még 0-ba is visszajön, na a MOL nem jött vissza 0-ba. Ezt sem árt figyelembe venni.
Azt jelenti, hogy az olajár esésre rezisztens most a MOL. Az egész BÉT-et adták tegnap, a legjobb magyarázat eddig az OTP topicban panna-cotta véleménye az MNB kamatdöntéssel és a Ft gyengüléssel kapcsolatban. De ez szerintem nem lesz tartós, mivel a kamatcsökkentési sorozat leállítása kicsit hosszabb távon Ft erőt/stabilizációt jelent.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.