Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Balin2020
Balin2020 ma, 09:04
Előzmény: #406453  Balin2020
r4856
Balin2020
Balin2020 ma, 09:03
Előzmény: #406452  farkasfu
Nekem tetszik, köszönöm!
Szerintem nem lesz mély korrekció. Mert azzal a vélekedéssel nem értek egyet, hogy ha magasra megy egy hullám, akkor mélyebb lesz. Semmi sem ilyen egyszerű!
Balin2020
Balin2020 ma, 09:00
ny4880
farkasfu
farkasfu ma, 08:56
Előzmény: #406417  Balin2020
Valahogy el kellene jutni, ebben igazad van.
 Felteszek egy vázlatot, hogy világos legyen. Van egy alap séma, norma a szabályokkal, hogy melyik szakasz merre hova és mettől meddig. Ezzel tervezünk, már aki figyelembe veszi, vagy tudja! Minden szabálynak van, úgymond kivétele, ha...! Ezek a kivételek miatt vannak, lehetnek az eltérések és a bizalomvesztés az Elliott hullámelmélettel kapcsolatban! De azt is tudomásul kell venni, hogy ez tőzsde. jöhetnek a trend közben hírek, események, amik eltéríthetik, vagy megerősíthetek a trendet, extrém tartományba is! Ráadásul sokan szeretnek a tetején a ködben venni, ami még nyújtja a trendet!  

Ezért van az nálam a pingvin és előtte a támasz, vagy felfelé az ellenállás 61.8% feltüntetve, hogy mindig a következő szintet figyeljük elsősorban. Utána jöhet a részleges célár 100-120%, vagy a soron következő. A fő szabály, hogy felső madárnál, már nem veszünk, alsónál nem adunk! (kivéve a korrekció, konszolidációt követően, ez gondolom egyértelmű) Ezt a nagyon amatőröknek találtam ki, akik nem tudják felismerni a trendeket és csak alap esetben igaz. Ugyanis amikor felvázolva kerül egy trend, akkor több pingvin/célár is látható és nem mindenki tudja melyik hova tartozik. 

Na de ebbe nem akarok megint belevágni, hogy lépésről lépésre részletezzem. 
Látom a tegnapi chartot már le is tiltották innen, vagy nem tudom mi történt, talán a sok kattintás verte ki a biztosítékot! Remélem nem végleges a hiba. 
 A szerveren mükszik pedig.  

Szóval ide teszem a trend vázlatát, hogy én mire jutottam vele. Az 5440 egy célár, de a 3. szakasznak csak a minimum pontja! Minden ilyen szakaszban, alap esetben, kell lenni 5 kisebb szakasznak, 3 fel, 2 korrekció, ahogy a kékkel berajzoltam. Így történt a nagy piros első szakaszban is az indulásnál.

Most a kék 1. csináljuk. A többinél még semmi sem biztos...
Az 5 szakasz helyett előfordulhat. hogy 3 lesz és ismétlődnek. stb., ezért vannak az eltérések és egy hír/funda miatt megnyúlnak ezek a szakaszok (az említett kivételekhez tartozik). 

Most az a kérdés, hogy a mostani kék 1. szakasznak hol lesz a korrekciója és az meddig fog tartani. hmm
  Ha túl mélyre megy, akkor a trend fordul, vagy újra indulhat. Ezért kell lépésről lépésre haladni a szinteken és nem a trend tetejét nézni egyből. Az még úgyis változhat, de így épül fel. 
 Az előtte lévő szakaszok tényleges fordulási helyzetével kell majd korrigálni a tervet, folyamatosan!!! 
Ezzel be is fejeztem!
https://ibb.co/7xdvnvfb
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR ma, 08:53
Előzmény: #406442  klikk
szül. Kosztolányi Endre..
klikk
klikk ma, 08:51
Delfoi jóslat:"Kroiszosz lüd király jóslata, miszerint ha háborút indít, egy nagy birodalom fog bukni "
 ( be is következett, de ami bukott az a saját birodalma volt )
Mongi ma, 08:48
Előzmény: #406448  JokerWizard
Tegnap csináltam egy ilyen számítást különböző kimenetelekre a MI segítségével. Ott is az jött ki, hogy nem érdemes az osztalékra várjak, ha bizonyos feltételek teljesülnek. A kiszálló csak egy szám volt, majd a helyzet adja magát.
JokerWizard
JokerWizard ma, 08:43
Előzmény: #406440  Mongi
Amúgy ha 5k a kiszálló (és szerintem sokan így vannak vele), akkor az erős ellenállás lesz... Az eladásokat érdemes az ellenállás  alá betenni, mert pont emiatt nem is ér el azt... Az már hogy 4900 vagy 5000 nem nagy "különbség" árban, viszont elég nagy kockázat van az árszint között... Azt osztalékra meg azért nem érdemes jácc'ani , mert azt már beárazta a piac... osztalék után pont annyival esik a részvény amennyi az osztalék..  Akkor már inkább a részvényérákban érdemes lekaszálni, mint várni több hónapot...   Jobb ma 300 forint mint októberben... + azzal a kockázattal hogy tartani kell a részvényt... 
Balin2020
Balin2020 ma, 08:36
TS44 felkészül!
Korlátár: 5000,41 Ft
JokerWizard
JokerWizard ma, 08:34
Előzmény: #406436  Jagd
A héten is simán lehetett shortolni... Nyitón feltolják... Aztán nap közben lecsorog... Az "akasztott" ember gyertya alsó kanócáig... -14 órára meg is van a short zárás... Aztán 15-16 közül ha megjelenik (az egyetlen) vevő + zárás az csak a bika trend...  
Jagd ma, 08:08
Előzmény: #406444  csuloktata
Mégpedig ?Mire gondolsz?Ne tartsd magadba.
csuloktata ma, 08:03
Ezt rosszul gondolod. Van ennek egy feltétele, ami még nem történt meg.
Jagd ma, 07:52
Előzmény: #406442  klikk
Kisérő fázisban van a Mol.Igazán még ezután fognak rohamozni a vevők a várt bejelentések után. Olyan ez is már mint 1 víz alá lenyomott labda .Minél később jõn annál magasabb lesz az árfolyam .Ha ma jön mondjuk az osztiról vagy a Nishről egy pozitív bejelentés akkor 5300 ig fog  szaladni az rv innen.
klikk
klikk ma, 07:36
Előzmény: #406440  Mongi
André Kosztolányi (született Kosztolányi András) szerint a tőzsdei sikerhez és a spekulációhoz mindössze négy dologra van szükség: pénzre, gondolatokra (fantáziára), türelemre és szerencsére. Bár a köztudatban leginkább az a híres mondása él, hogy a tőzsdén a két legfontosabb tényező a fantázia és a türelem, a teljes képlethez ő maga mindig a következőt vette alapul: 4T = tőke + titok (ötlet) + türelem + talmi szerencse (a német Geld, Gedanken, Geduld, Glück után). [1, 2, 3]Kosztolányi nem a bonyolult matematikai képletekben vagy a múltbeli grafikonok elemzésében hitt, hanem a tömegpszichológia megértésében. [1, 2]➡️ A tőzsdézés alapkövei Kosztolányi szerint
  • Pénz (Tőke): Csak olyan összeggel szabad tőzsdézni, amelynek elvesztése nem borítja fel a mindennapi életedet vagy a családi költségvetést. Akinek nincs szabad tőkéje, annak kifejezetten tilos spekulálnia.
  • Gondolatok (Fantázia): A piac soha nem a múltból, hanem a jövőből él. Olyan trendeket és jövőbeli folyamatokat kell meglátni (például a mai világban a mesterséges intelligenciát vagy a zöld energiát), amelyeket a tömeg még nem árazott be. [1, 2]
  • Türelem: Kosztolányi szerint a tőzsdén a pénzt nem a fejeddel, hanem a fenekeddel keresed (azaz a kivárással). A spekulánsnak meg kell bírnia ülni a pozícióban, és nem szabad pánikba esnie az átmeneti árfolyamcsökkenéseknél. [1, 2]
  • Szerencse: Bármilyen zseniális is az ötlet, a kiszámíthatatlan külső események (háborúk, politikai döntések, természeti katasztrófák) felülírhatják a logikát. Szerencse nélkül a tőzsdén senki sem boldogulhat hosszú távon.
💡 A "Kosztolányi-tojás" (A tőzsdei ciklusok elmélete)Kosztolányi egyik legpraktikusabb öröksége a piaci ciklusok leírása. Szerinte a piac mindig két típusú szereplő között mozog: a "remegő kezűek" (gyenge spekulánsok, akik pánikolnak) és a "keményfejűek" (nyugodt, megfontolt befektetők). A ciklus három fázisból áll: [1]
  • Korrekciós fázis (Felhalmozás): Az árak alacsonyak, a remegő kezűek már mindent eladtak. A keményfejűek elkezdenek olcsón vásárolni.
  • Kísérő fázis: Az árak emelkednek a jó hírek hatására, a szélesebb közönség is belép a piacra.
  • Túlzásos fázis (Disztribúció): Eufória uralkodik, mindenki vásárol (még a taxisofőr is tőzsdei tippeket ad). A keményfejűek ekkor csendben kiszállnak és eladnak a remegő kezűeknek, akik a csúcson vásárolnak be – közvetlenül a lufi kidurranása előtt.
  • klikk
    klikk ma, 07:32
    Előzmény: #406439  klikk
    EBMOLTS44HUF295--0 / 010.98M5 150.4114
    5 000.4114
    18.05
    Mongi ma, 07:31
    Előzmény: #406438  JokerWizard
    Nekem nincs sok MOL részvényem. 1000. De ma már nem vennék hozzá. 5k-n van kiszállóm. A korrekciónak érkeznie kell, abban is egyetértek, hogy ha tolódik nagyobb lesz. Ha a világban nem Trumpok meg Putyinok tolnák fullba a kretént és az olajár nem lenne 90USD akkor már véleményem szerint elindult volna a korrekció.
    klikk
    klikk ma, 07:30

JokerWizard
    JokerWizard ma, 07:23
    Előzmény: #406422  Balin2020
    Fura, de ezek az árbán is pont az van, hogy a végén lefelé nyíl van 4500 alá... Akkor kinek  segít ezzel az ábra?
    Mongi ma, 07:13
    320-335 
    Jagd ma, 07:11
    Jó reggelt!Mai napra már várok osztira bejelentést.Így hát megteszem voksomat annak mértékére 322 ft.Most ti jösztök!Nisshel kapcsolatosan tegnap vártam a bejelentést de ma is jó lesz dél körül .Kezdő shortosoknak ajánlom kerüljétek a Molt mert itt gyorsan kaphattok 1 gyertyát!
    Beze
    Beze szerda, 23:22
    Előzmény: #406433  Beze
    De látszik a lényeg így is, már a te csatornád is majdnem maxon van. Már a korrekciót is berajzoltad. Világos a forgatókönyv. Az hogy 10-20-50 forintot emelkedik még az meg lutri. Longot az vesz itt akinek elment az esze.
    Beze
    Beze szerda, 23:16
    Előzmény: #406433  Beze
    Ha meg alul leszeded a szaggatott vonalaid látszik hogy RSi divergencia van. Bele tudok kötni én is ha akarok.
    Beze
    Beze szerda, 23:13
    Előzmény: #406422  Balin2020
    Figyelj már rőtszakáll az milyen csatorna ahol egy pontod van alul, fent meg 2? 
    Beze
    Beze szerda, 23:12
    Előzmény: #406431  Beze
    Szóval full longos a fórum. És én se shortolom 2 hete, a múlt héten kezdtem itt ügyködni. Mindenki azt várja mikor lesz 5000, hát nem lesz pont ezért. :) OTP-t is mindenki várta hogy kiüti a shortot és 50000 lesz, aztán azóta is vergődik 
    Beze
    Beze szerda, 23:08
    Előzmény: #406407  tmike
    Joker mindenhol shortol, én vagyok az egyedüli aki még igen. Úgy, hogy sose szoktam kábé. 
    specutrader szerda, 22:31
    Előzmény: #406429  tmike
    Amikor 30-40 ft elmozduláson keresel millió körül vagy afelett, akkor azért lehajolsz a 300 ft körüli- feletti osztiért is, már csak azért is, mert ugyebár még nem tudjuk az időpontot. (de ezt csak az látja, akinek van ennyi tőkéje) . 
    tmike szerda, 22:08
    Előzmény: #406427  JokerWizard
    Pont mint záróban aki majd  1,5 mrd-ért vett 4880-ért. A hülyéje:) 
    tmike szerda, 22:06
    Aki a mol shorton keresett az elmúlt másfél hónapban annak kijár a tisztelet. aki ezen keresett gratula és őszintén nem sajnálom tőle. A két vezető beosztású eladott kb 28k darabot. Szerintem lehet nyaralásra kellett,de az is lehet sokat olvasták a shortos hsz-eket.
    JokerWizard
    JokerWizard szerda, 22:03
    Előzmény: #406423  Balin2020
    Hát igen... Egy kis tőke az jól jönne... De igazából már te se veszed... Nincs fogalom... Aki meg van az már inkább elad.. Te is csak a 5000-et várod... 4900 nem már te se fogsz kockáztatni 100 forintot... 
    JokerWizard
    JokerWizard szerda, 21:58
    Előzmény: #406423  Balin2020
    https://www.erstemarket.hu/tartalom/240142/mol-az-ofac-meghosszabbitotta-a-nis-targyalasokra-vonatkozo-engedelyet-20260803
    Bocs de akkor miért is kell hosszabbítani az USA-ba? 
    MOL: az OFAC meghosszabbította a NIS-tárgyalásokra vonatkozó engedélyét
    specutrader szerda, 21:54
    Előzmény: #406403  Balin2020
    Nem kéne elrontani a conspiracy theory-val az értékes hozzászólásaid (az elemzéseknek is fontos szerepe van, már amikor igaz ez), ez nem a chemtrail meg a laposföldhívők csoportja. Egyébként meg kikérem magamnak, szerintem nekem egésszen egyedi stílusom van, ilyen volt itt a fórumban? (lehetetlen, nem emlékszem erre) 
    JokerWizard
    JokerWizard szerda, 21:53
    Előzmény: #406420  maxhell
    Akkor lehet hogy az enyém a "különvélemény... " ... Amúgy meg mindig a papír "szavaz"... Akinek részvénye van (vagy long cerzije napon túl) az arra is szavaz... 
    Amit érdemes megkérdezni a "longosoktól" is hogy Ő venne-e ilyen áron még többet? "Hold and BUY" már szerintem ott is kisebb rész...Rövid időn belül nem lesz újabb impulzus hullám ... Ez volt az, aminek a tetején vagyunk.. Inkább az "elmaradt" korrekciók várhatók... bármilyen kisebb negatív hírre... 
    Balin2020
    Balin2020 szerda, 21:51
    Előzmény: #406421  JokerWizard
    Leírtam már párszor. Januárban mikor a NIS-en kívül kb. semmi más pozitív hír nem volt az RSI 87,5-ig elment, NAPOS CHARTON!!! 
    Azóta a NIS velünk van és jött egy sor ütös hír. 😁
    A 87,5 már precedens értékű, azt el kellene érni valahogy! Addig már senki sem hiszi el, hogy túlvett!!!
    Segítsetek! Olyan szép felrántásokat csináltatok már eddig is, kicsit több tőkével, és nagyobb tökösséggel  talán sikerülhet! 😉
    Balin2020
    Balin2020 szerda, 21:46
    Előzmény: #406399  Beze
    Csak segíteni szeretnék! 😉
    https://invst.ly/1jdr3k
    JokerWizard
    JokerWizard szerda, 21:43
    Előzmény: #406420  maxhell
    Bármikor kitörhet az 77.8as RSI vulkán. Pont a tetején ül az árfolyam. A jó hírek már mind be vannak árazva, elég egy kis mikorszkópikus "földengés" (olajrárengés)  és ami eddig + hírként be volt árazva hirtelen átbillen negatívba... Lassan a Q2 is egyre messzebb van.. És a háború se fog örökké tartani.. Amit eddig a RSI magas volta indokolt megváltozott helyzetben pont ez lesz amit elindíthatja a korrekciót... Ráadásul  minél magasabban volt annál mélyebb lesz a korrekció.. Ahogy telik a idő a magassággal egyre valószínűbb a hosszabb korrekció, illetve a  "beszakadás" is..  ilyen a Túlfűtött RSI... Az aki ma még zárón vette rájön hogy holnap  nyitón eladja, ha az olaj éjjel esik ... Ahogy a MOL 2 vezetője, akik eladták tegnap.. 

friss hírek További hírek