Rekord marzs a finomítókban, csúcsárfolyam közelében a MolA Mol-részvények idén 53 százalékot hoztak a befektetőknek, ebben azonban még benne van a már megszavazott, de még nem kifizetett osztalék is. Az olajtársaság papírja a történelmi maximum (4500 forint) közvetlen közelében kereskedik. A vállalat pénteken számolt be egy 720 millió dolláros ügyletről, amellyel egy ciprusi tengeri gázmezőbe vásárolta be magát. A Mol kutatás-termelés szegmensében ez a legjelentősebb üzleti tranzakció a 2019-es, azerbajdzsáni ACG mezős – 9,57 százalékos – részesedésszerzés óta.A Moltól a csalódást keltő első negyedév után most jelentős javulás várható. Egyrészt a második negyedévben a rövid ideig tartó visszaesések mellett magas volt a földgáz és a nyersolaj átlagára, emiatt erős számok várhatók a kutatás-termelés üzletágtól. A feldolgozás-kereskedelem szegmens is jelentősen javulhatott az első negyedévhez képest, mert:
az orosz olajimport április végén újraindult
a finomítói marzsok jelentősen nőttek, miután az üzemanyagok jóval nagyobb mértékben drágultak a nyersolajnál – ennek hátteréről itt írtunk
A fogyasztói szolgáltatások szegmensben viszont eredménycsökkenés várható, elsősorban a negyedév során még érvényben lévő üzemanyagár sapka miatt.Az előjelek összességében mégis kedvezőek, pénteken jelentett a hasonló iparági környezetben működő rivális OMV, a várakozásokat jelentősen meghaladó eredményekről.
A MOL árfolyamot is a hóvégi árfolyam felhúzás miatt emelkedett az amúgy is túl fűtött RSI ellenére... Window dressing : az a pénzügyi gyakorlat, amikor befektetési alapok vagy kereskedők szándékosan mozgatják egy eszköz árát a hónap vagy az év utolsó napján. Ezzel szebbnek mutatják a portfóliójukat a jelentésekben. Holnap már nem fog folytatódni mivel ez már nem számít bele a befeketési brókerek "bónuszába"... Holnap már megint az olajár lesz a megtározó...
Azt gondolom a vezetés és az eddigi üzletek elég erős garancia arra hogy ez valószínűleg jó business a MOL számára. Amúgy tudod az árat ,tudod hogy mit vettek,hol vették kb mennyi gáz lehet a mezőben. Sőt még a fizetés ütemezése is olvasható. A cikkekben alacsony kockázatúnak minősítik az üzletet. Azt honnan tudod hogy a NIS üzlet mennyi lesz? És azt ha a NIS üzlet megköttetik ,ki tudja milyen fizetési feltételek lesznek érvényesek? Nem igazán értem miért fontos az hogy kik és mikor tárgyalnak le egy üzletetet. Nem tudom ,de én elégedett vagyok a kommunikációval. Az hogy a NIS húzodik szerintem nem a MOL miatt van. Szerintem meg lesz az előbb utóbb csak idő kérdése.
Azt gondolom a vezetés és az eddigi üzletek elég erős garancia arra hogy ez valószínűleg jó business a MOL számára. Amúgy tudod az árat ,tudod hogy mit vettek,hol vették kb mennyi gáz lehet a mezőben. Sőt még a fizetés ütemezése is olvasható. A cikkekben alacsony kockázatúnak minősítik az üzletet. Azt honnan tudod hogy a NIS üzlet mennyi lesz? És azt ha a NIS üzlet megköttetik ,ki tudja milyen fizetési feltételek lesznek érvényesek? Nem igazán értem miért fontos az hogy kik és mikor tárgyalnak le egy üzletetet. Nem tudom ,de én elégedett vagyok a kommunikációval. Az hogy a NIS húzodik szerintem nem a MOL miatt van. Szerintem meg lesz az előbb utóbb csak idő kérdése.
Számomra igen érdekes, és sokatmondó a fórum, és a hazai újságírás hozzáállásáról az, hogy a MOL 720 milliós tengeri gázmező vásárlási üzlete néhány légypiszoknyi cikk és két egysoros fórumbejegyzéssel le lett tudva. 720 millió dollár, 260 milliárd Forint emberek! A Nis ügy mennyi? 1900 millió dodó? Ennek a közel fele! Maradt még egyáltalán a Nis-re? Mire lehetett volna még költeni? Bármelyik tengert elérő csővezetékre? Finomító átépítésre? Osztalékra? Derült égből villámcsapás, számomra. Tanulmányok, elemzések? Ki tárgyalta le, kivel, mikor? Mikor térül meg? Nagy a csend.
Sziasztok Az 5%,-nyi alapítványi vagyon visszakerülése az 1 részvényre jutó értéket jelenleg 226ft-tal növeli. A Co kvótát HA visszakapjuk az még kb.130ft-tal. A Horvát pénzre én nem vennék mérget, hogy megkapjuk, bírói döntés ide vagy oda. Az még legalább 100-ft lenne részvényenként.
Köszönöm az őszinte posztot. Elárulom, hogy mikor beírtad 3900-nál, hogy nem szereted, mikor az emelkedést erőltetik. Majdnem válaszoltam, hogy évek óta az esés van erőltetve a MOL- nál. Mélyen alulértékelt évek óta, mégis mikor megindult mindig letörték az emelkedést. Lehet ezt egy ideig játszani, de nem a végtelenségig.Főleg úgy nem, hogy miközben az árfolyam oldalazott a cég közben fejlődött, bővült. 2026 egy új korszak kezdete. És ez évekig az emelkedésről szól majd, akkor is, ha lesz majd valóban, elöbb-utóbb korrekció. Szóval a korrekciókat kell újabb vételekre kihasználni, nem az emelkedéseket eladásra. Hagyni kell kifutni az emelkedő hullámokat, és számítani kell rá, hogy nem lesznek annyira mély korrekciók, mint régen. Már írtam korábban, de megismétlem. El kell felejteni azt a mintát, ami a MOL árfolyam mozgásában az elmúlt években megszokott volt.
Pénteki záró forgalom meggyőzött hogy venni kell.5000 szint alatt már nem fogom eladni ha megveszem.A funda alapon veszek eladok azt hittem lesz korrekció ezt benéztem. Azt hittem lesz 1 korrekció ta alapon úgy nézett ki.
Ki beszállásom eredménye .Hogy nincs Molom.4323an adtam ei 07 22-én várva a korrekciót.Persze 200 ft ol estem el részvényenként azóta.Nem marad más hétfőn visszaveszem amenyin lesz kapható ne esek el több haszontól.Hajrá Mol!
és akkor még jön hozzá a plusz emelt alapítványi osztalék + A Concorde szerint szén-dioxid-kvótaadó tekintetében a Mol potenciálisan mintegy 290 millió dollár visszatérítést kaphat, ami körülbelül 126 forint/részvénynek felel meg. A Mol friss bejelentése alapján ez a prognózis még konzevatívnak is bizonyult. azért ez sem rossz a jelenlegi 300Ft/rv. osztalék mellé. :))))
A milliárdos vételek nem véletlenek. Jövő hónapra várható az osztó. 6%os jegybanki alapkamat mellett én 5300körülre tippelném, de legrosszabb esetben is mint. 5000re. A ciprusi gázmezős akvi még be sincs árazva. Egyetlen félelmem van : Hiába van meg a Mol-Nis szerződés , ha nem lesz még a Mol-Gazpromnyefty megegyezés. Remélem Vucsics és Putyin nem egyezett meg a hàttérben a MOL kihagyásával. Új miniszterelnökünk csúnyán beszólt mindkettőnek ápr.13.-án !(Kussolni kellett volna)
Vucic a komunikációi alapján állhat a nagykötésű zárók mögött. Mindig az ellenkezőjét mondja, mint ami lesz. Pedig nincs kémyszer alatt hogy nyilatkozzon, de.mindig ellenlezőt mond. Nem optimista, néhány nap...
Én pedig arra utaltam,hogy még soha nem minősítettelek olyan pofátlan módon,ahogy azt te tetted....Azon egy cseppet sem csodálkozom,hogy ennek a megértése meghaladta a szellemi képességedet...
Ha nem néhány napon belül lesz meg, hanem csak szeptemberben, az sem baj. Nem kell rá már annyit várni, mint a Luminor bulira. Ráadasul a MOL-ban most egy sor sztori van. Nem 100Ft-os lépcsők jönnek, hanem 5K, 6K, 7K és ki tudja hol lesz az új stabilizálódás! Akár 1-1,5 éven belül!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.