A 2 társaság nem említhető egy lapon, az Alphabet sokkal színvonalasabb mint egy a mutyikkal teli trutyi, Hernádi eleve egy rossz hírnevű vezető mindenféle csalásban benne volt az utóbbi évtizedekben. Semmi piacvezető v versenyelőny pozíció - ezzel szemben a Google sokkal jobb választás főleg esés után miközben ez csúcs közelben tehát nincs hova emelkedni elég logikus az ábra!
Mondjuk ha 5K körül várod kb. egy éven belül nem tudom miért nem tartod jónak akár a 4.4K-s beszállót is?! Az cca. 15% emelkedés és addig lesz egy nettó 269 Ft-os oszti. Van hasonló más a piacon? Már amennyire a tőzsde biztos...
És a MOL-nál ez nem is az emelkedés hajtómotorja, mert az mástól lesz! (Kockázatok átárazódása, NIS, osztalék, organikus növekedés) A Hormuz/Bab el Mandeb csak támasztani fogja, hogy ne legyenek nagy esésések benne.
Trump jól elintézte a közelkeleti szitut. Hormuz már soha nem lesz olyan, mint február előtt. Az Irániak mindig is igényt tartottak a Hormuz feletti kontrollra, csak nem hitték el, hogy sikerülhet. Korábban volt is próbálkozás, csak akkor szétcsapták őket az Amcsik a tengeren. Most azonban ráéreztek, hogy nem bírnak velük már az amcsik. Olyan készleteket halmoztak fel, olcsó drónokból, rakétákból, hogy a drága USA fegyverrendszerek nem bírják költségben a versenyt. Hiába sokkal gazdagabb ország az USA. Ráadásul a Huszik is elég szívósak. Évek óta bombázzák őket hol a Szaudiak, hol az Amcsik. Aztán most ők zárják le a vörös tengert. Aki elhiszi, hogy ennek egy csapásra vége lesz, az csalódni fog, szerintem. Évekig el fog húzódni, mire lesz valami félmegoldás.
Az a lényeg, hogy mikor realizálsz, akkor mennyi lesz az egyenleg. Egyébként, ha jó lent van az átlagod, őrültség eladni a MOL-t. Jó kis osztalékok jönnek, hosszabb távon pedig jöhetnek a bőven 5K feletti célárak. Az UBS-től ugyebár márvan egy 5100-as. Első fecske. Szerintem ősszel meg fog szaporodni a társasága, nem lesz már majd egyedül.
Én pénteken sem adtam el, ahogy ma sem a részvényeimet. Írtam már, ahhoz hogy valaki végig nyerje 2600-tól (tavaly ősz), vagy esetemben 2000 alatti árfolyamokról (2020) a MOL emelkedést, ahhoz el kell hinni, hogy még többre képes. Anélkül nem megy, csak a ki-be ugrálás. Mondjuk aki már eladta 3900 környékén, nem tudom hogy mer visszaszállni, vagy ha mégis, akkor meddig meri tartani? 😉
Ez csak a kifogástalan idegrendszerrel rendelkezők játszótere...:)Volt olyan amikor - „Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” - pl. 4-5 millás mínuszban ücsörögtem, de ....:))
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.