Nincs benne logika, mivel 1.csak az ukrán szakaszon van lezárva a vezeték. 2.ukrán részről nincs cáfolat az elzárásra. https://kepkuldes.com/image/UdT4rA
Ez a cinikus hangnem meglehetős kisebbségi komplexusra utal. A való élerben eléggé elnyomott lehetsz, itt pedig lehet anonim módon sértegetni bárkit, azok helyett akik élőben adják rád az ívet :-)
hát hová megy az a nyüves másik ág???? gondolkodj logikus lenne, hogy nekünk nem akarna szállítani Putyin és a lengyeleknek, németeknek igen???? ne viccelődjünk már... ukr az aki blokkolt, ráadásul be is vallották, hogy az oroszok utaltak július végén, és azt vissza küldték embargóra hivatkozva.
Ha kivezetni nem is, de emelni mindenképpen szükségszerű lesz az ársapkán. Márpedig annyit hogy az már visszafogja a keresletet, de még ne okozzon túl nagy inflációt erősítő hatást, valamint megérje a külföldieknek üzemanyagot értékesíteni Magyarországon. Van egy olyan érzésem hogy mindhárom feltétel egyszerre nem teljesülhet maradéktalanul.
írtam, hogy a lengyeleknek és németeknek szállít a vezeték másik ágán ami nem ukr-n keresztül megy, e két nemzet a legaktívabb katonai támogatója ukr-nek. szerintem nagyon egyértelmű az ukr szerep
Nyuszomuszó. Ideges vagy? Mar mehetsz Moszkvába repülővel atszalassal. Ne nyugaton hintsd az ellenseg propagandajat nyuszimuszi. Ja es magyarorszag nem kap ollajat a szerzodesei ellenere muszmusz. Ezek tenyek.
Persze usa értem. Sokáig akkor sem tehetik meg, rájuk szárad, nincs embargó alatt a vezeték és a Gasprombank is kérdéses egyesek szerint. ez megoldható probléma. Akkor lenne igazi sz....r,ha az oroszok nem akarnának szállítani,mert az nem megoldható fejlemény. a jelenlegi megoldható és egyszer eljátszható embargóra hivatkozva.
Elnezest a kibickedesert, de mi van akkor, ha ez nagyon is tudatos a ruszkik reszerol. Miert? A tankok gazolajjal mennek, ha nincs nafta, nincs azaz ukran tank ami megmozdul…
Mi van, nem láttal még elég orosz trükközést a háború kitörése óta ? A Transznyeft megpróbált a Gazprombankon keresztül utalni nyilván felsőbb utasításra, de mivel szankció alá esik ezért onnan nem lehet pénzt elfogadni. Eddíg egy másik bankon keresztül fizettek ezért nem hallottunk hasonló esetről. Csak szivatás és a szankciók kijátszásának a szándéka az egész.
Több helyen is utánaolvastam, úgy látom (legalábbis az az értesülés), hogy először valóban az ukránok léptek, a fizetés elmaradása miatt elzártak valamit valahol. Miután az oroszok észlelték az olaj megrekedését, leállították a betáplálást. De mondom, ez az egész megoldható lenne egy egyszerű engedményezéssel, amire 28-adika óta nem “jöttek rá”. (Akkor jött vissza az oroszok utalása állítólag). Szerintem ez megint egy próbálkozás az oroszoktól a saját fontosságuk hangsúlyozására, és a szankciók fellazítására. És igen, azért most csinálják, mert a helyzet most nem éles, úgyis áll a dunai finomító. Ugyanezt csinálták a gázzal, és ott is először azokkal mondták fel a megállapodásokat, akik amúgy sem akartak újat kötni, illetve a kitettségük minimális.
Ilyet saját hatáskörben az ukránok nem húznak meg, lehet hogy megkérdezték a támogatóikat előzőleg... ezért különös öröm Orbán szereplése a CPAC-on. Tudom, hogy ez nem "könyvklub", de ajánlanám mindenkinek Frei Tamás akcióregény sorozatát, meglepően jól leírja Magyarország problémáit a globális rendszerben illetve az oroszok viszonyulását vezetőinkhez.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.