Túl mély korrekcióra nem számítok én se. Ami a részvényből felszabadult tőke azt majd certibe tolom be, ha a vártnak megfelelően alakulnak a dolgok. A mohóság :)
Nem kell 50 %. Egy közgyűlésen nincs ott mindig mindenki, egy csomóan nem szavaznak. Ha hozzászámolod az OTP kezében levő papírokat (vagy az Ománokat), meg még Ők is vehetnek (NER), akkor könnyedén összejön a többség.
Akárhogy nézem, sehogy sem jön ki a matek abból a szempontból amit te itt rebesgetsz. Mármint most maximum 5%-ot tudnak venni. Ennyire van felhatalmazásuk. Ha ehhez hozzaadjuk a Corvinus meg az MCC 10-10%-át, illetve az állam 5,24%-át és még a meglévő sajátrészvény 6,38%-át akkor sem jön ki a mtek 50+%-ra. Ennyit innen nézve. A túloldalról meg hülye lenne az állam ebbe beleszólni és várhatóan tönkretenni a fejős tehenet amely támogatja a gazdaságpolitikáját is jelentős pénzzel. A MOL nemzetközi versenyben áll helyt, ez nem egy szállodaipar amit kb büntetlenül lehet einsandolni.
Ígéretem és meggyőződésem ellenére eladtam a részvényeim és a certik egy részét is. remélem nem bánom meg. Lejjebb szívesen visszavenném, már ha tudom.
Lesz, de nem biztos, hogy azért amiért gondolod. Ha az a cél, amit lentebb írtam, akkor a sírás azért lesz, mert nem lesz mivel kereskedni, hacsak nem akarsz NER részvényt venni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.