Morgan Stanley felértékelte az OMV-t, egyebek között a Mol miatt
A Morgan Stanley felértékelte az OMV-t,egyebek közt a Mollal való, elképzelhető együttműködéssel indokolva a javítást. A cég mostantól túlsúlyozásra ajánlja az OMV részvényét, 52-60 eurós árcélsávval, az eddigi, egyenlő súlyozásra szóló besorolás helyett. Szerdán kora délután az OMV 49,17 euró volt a bécsi értéktőzsdén, 2,63 euróval, azaz 5,65 százalékkal drágább a keddi zárónál.
A Morgan Stanley az új besorolásba beárazta a Mollal és a megszerzésével kapcsolatos kockázatot is az OMV számára. "A Mollal való együttműködés növelése stratégiailag értelmes cél a szemünkben", írták a bank elemzői. "A bizonytalanság miatt (az OMV-részvénye) elmaradt az árcéltól,, de úgy gondoljuk, az OMV vezetőinek türelmes stratégiája meg fogja nyugtatni a befektetőket afelől, hogy a cég nem folytat értékromboló hatású ügyletet", írták. Ezen kívül azzal indokolták a javítást, hogy az OMV jövőre ismét erőteljes növekedési pályára áll. (mti)
off
"MIt írt?" - hogy megfelezte magát néhány nap alatt, döntően TDTvel.
Bocs így ismeretlenül, de mégegyszer leírom, kedves Merényi, ha azt akarod, hogy legyen kis közöd a tőzsdéhez és nem csak kívülről akarod irigykedve nézni, NE PRÓBÁLD VISSZANYERNI!!!
Tizeniksz éve nyomom, kisebb megszakításokkal, de 97 óta lényegében folyamatosan, hidd el nekem, régebben én is többször próbáltam már "visszanyerni". De ez a fogalom nem létezik. Egyszer nem sikerült!!! Érted? Visszanyerési célzattal Egyetlen_Egyszer_Sem!!! Volt olyan napom, néhány éve, mikor elborult az agyam és egy kisebb bukott daytradet mindenképp pluszba akartam fordítani. Azt mondtam magamnak, most az egyszer ebben a rohadt életben MÁRPEDIG nem hagyom magam. Egyre nagyobb téteket tettem és aznap az összes, számszerint TIZENNÉGY db bukott daytradem volt, a teljes tőkére vetítve -11%, de csak azért ennyi, mert az első üzlet kicsi volt.
Az a pénz elment, egy hét múlva óvatosan lehet új lehetőséget keresni esetleg - ha már lehiggadtál. Vissza fog jönni, kétséged ne legyen de nem most!!! Ne légy ostoba, annyian elkövettük már ezt, tanulj a hibánkból.
off
Linkelek a mérges
Merenyi1
A TDT-hez kell némi profizmus, főleg a napi, órás chartok figyelése, a hírek, infók felfogása, az arra várható piaci reakciók higgadt értékelése, stb... kell, hogy legyen kellő spread, amit érdemes letradelni... !
A TECHNIKAI formációk pontos ismerete, mindezek gyors lekereskedése,(ezek kicsiben is bejöhetnek)... profit-taking,.. stop-limit...meg nyugi.
Egy "remegőkezű" kezdőt inkább tiltani kellene ettől, főleg az adrenalint igencsak felnyomó tőkeáttétes tradeing-től !
Ha mégis erőlteted, ... előbb-utóbb, (már most is?) szedheted a "cumicilint"!
A holnapi nap sem biztos hogy igazán jó a bizonytalan spread (árrés) miatt.
Vszeg már eleve magasan nyitunk, ahonnan vezethet felfelé, és a napközbeni történések függvényében lefelé is út. SZVSZ.
Egy jó tdt példa: USA-ban ma jól bejöhetett, aki a 0.5%- ra és annak látható hatására FOGADOTT ! (ez szerencsejáték?!)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.