Az eladásokat millióegy tényező generálja. pl...
-megijedt pl. a kurdisztáni kitermelés visszaeséstől.(fundamentumok gyengülése)
-más befektetésben több fantáziát, potenciált lát
-átcsoportosítja a portfólióját.
-FED kamatemeléstől tart.
-12.500-as supportra spekizik a shottal.
-TA szerint a másodszori próbálkozással a jelenlegi 13150-200-as sáv vs 200-as MA elgyengülőben van, stb.
- Eladói nyomást érez/gondol, s ezért ő is elad, azaz halad a csordával.
- BEAR hónapok (szetembear, októbear, novembear)általában a leggyengébb hónapok.
- Kell neki a cash halaszthatatlan dolgokra, stb
-és még lehetne a végtelenségig sorolni, hogy miért is akar valaki eladni.
Természetesen a másik oldalon pedig vevők állnak, mégpedig ugyanannyi, mint az eladói oldalon. A Vevők visszafogottabban adnak megbízást a fenti funda, valamint TA okok miatt, azaz kivárnak.
Úgyhogy nem kell okvetlen összeesküvés elméleteket gyártani, hogy "mesterséges" események zajlanak a háttérben.
Benn ragadók mindig is voltak és lesznek is, mivel a csúcson nem mindenki tud, vagy akar egyszerre eladni.
A tőzsde azért is működőképes, mert nem homogén a kereskedői összetétele,ill. motivációja.... :-)
De akkor sem értem,miért nyomják le?Shortolnak ezerrel,az árat lenn tartva,elszedik akitől lehet tetemes bukóval,majd később vissza-veszik,még több részvényt jóval alacsonyabb áron...mi a facom így mükszik?A 40dbom meg van,ha tavasszal az aljat eltalálom,cumizni fog az egész!
Ez most csak azért nem esik mert tudják az eladók hogy 12xxx-n konkurenciájuk lesz. De le fog törni, ez már biztos sajna. Reméljük beéri egy szimpla réstöltéssel is.
14-15K-s szinteken ráültem a kezeimre. Lehet hamarosan elcsábulok, pedig nem szándékoztam visszatérni. Olyan boldog életem van a tőzsdei izgalmak nélkül :D
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.