Hát Keffer én most picit pihentetem a tőzsdét, örülök a nyerőimnek, vettem otit meg richtert berakom célra osztán had álljon. Moll szintén célon lebeg, már amivel beragadtam.
nyilván ma már én sem venném végig az egész napot, bezzeg tegnap volt net...:)
de tegnap összesen 175 vettem, a baj h nem szórtam ki 900 felet az egészet ha azt megteszem akkor aláírom a döntéseim, így viszont bőven van hiányérzet, bennem volt pedig, de 400-on ugyanígy betoltam volna....szóval 180 pont az ami hiányzik....én 2008-ban 17000 felett ragadtam molban majd 3000 ponttal feljebb...
A Bét nagy "szerencséje" pont ez lesz akkor. Nem lesznek nagy tőkeerős alapok akik borítanának, az a pár speka alap meg lerendezni egymás közt.
Nem hiába ment az egész Bét másképp az elmúlt években.
Ezzel teljesen egyet értek, csak erősan aggaszt, hogy a daxli tegnap előtt 600 fölött zárt, most meg 11.000-et támadja... Ha nemzetközi borulás lesz (ne legyen persze), akkor senkit nem fog érdekelni bóvliország bóvlicégének a gyj-je, meg a támaszai... (Lásd még 2007-8-as témakörök)
De most komolyan, csak egy nagyon negatív forgatókönyvet vázolok:
Lemegy 12.500-ig, majd onnan fel. Mi a jobb, ha most vesz az utolsó pénzén, vagy, ha 13.150-nél azt mondja, hogy a francba 12.500 volt az alja, mindegy, most veszek és irány fel!
Én így gondoltam a megvárni az alját. Nyilván nem tudod, hogy az hol van, csak utólag, de a hulló kések alá én nem szívesen állok be, inkább akkor jövök ki atető alól, mikor már tutira visszafelé emelkedünk.
És, ha most fordul, és meg sem áll 17.000-ig, akkor a maradék kaviccsal kimaradt a jóból, de nem veszített semmit.
GYJ napján 14930-14960 között kiszálltam és tegnap már 14460-on már a kessem 3/4-ét elköltöttem és ma 300 alatt szeretném a többit, de 200 alatt bef hitelre is veszek. Szerintem 14000 alá nem néz be. Nagyobb a valószínűsége 15 000-nek, mint a 14 000-nek.
A külföldi indexek mutatták, hogy baj van, csak azt nem, hogy mekkora. (Ezért nem dobtam tegnap én sem a longjaimat, pedig volt olyan, amit tegnap még pluszban is dobhattam volna...)
Igen, ha most tartod a kest, és visszafordul, akkor csak kevesebbet kerestél, de ha mindent beletolsz, és nem fordul vissza, akkor lehet siránkozni. Én pl most igen nagy dilemmában vagyok dax/s&p ügyben, pedig csak az összes tőzsdei zsé 1/3-a van benne, és az összes tőzsdés kavics a teljes kavicshalom fele, szóval a "mindenvagyonom" 1/6-a van most nagyon nagy kakiban. Ha dobom most, realizálok egy nagy bukót, amivel elmegy az idei hozamom 30%-a, ha viszont tartom, akkor vagy fordul, vagy kiütik és utána fordul.
De, hogy a többi kessel kivárok, az tuti!
És, ha Mol-ban lenne már egy csomó zsé, akkor a maradékkal megvárnám az alját...
én nekem sajna tegnap napközben nem esett le h baj lenne mivel csak mol esett ezért vettem végig, de többet nem veszek...esetleg ha tovább esne még egy 100-at, de az sem kéne már igazából...nagyjából ennyi volt nekem....
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.