még egy gondolat az előzőekhez..
Ta, azaz stratégiai kereskedés nélkül vannak (legtöbbször) a beragadások, leátlagolások, valamint korai, idő előtti zárások, stb.
Gondolom sokan magukra ismernek.
Nem az utólagos magyarázkodás a TA szerepe, hanem röviden
....a múltból eredő adatok segítségével legfőképp a jövőbeni horizontális és ferde támasz/ellenállás szintek/ársávok meghatározása, mely elengedhetetlen a setup, target, sl, stb meghatározásában minden timeframe trade esetében. Persze a Ta nem a szent grál, de min. 25%-ban, de a dt, deviza, stb. esetén ennél jelentősen nagyobb segítséget nyújt a kereskedési stratégia kialakításában, kezelésében. Persze TA nélkül is van élet, lehet anélkül is kereskedni, csak az egy psziché alapokon nyugvó szerencsejáték kategóriába tartozik:)
aham, akkor te egészen másképp trédelsz, mint pl én, és mellé neked saját hasra-ütős értékelési rendszered van arra vonatkozóan, h mi az ami éppen olcsó...értem :)
1. Meg kell találni a komoly támasz és ellenállási szinteket és ott lesben állni, ennyi a tőzsde.
2. A tőzsdén csak valószínűség van, semmi sem biztos.
Én inkább befektetek, hosszabb távra. Legutóbb OTP-t vettem 3544 körül, majd eladtam 1-2 hét múlva 4250 körül. Bár ez kivétel volt. A MOL sejtésem szerint 5 éven belül a 17-20 ezer közötti tartományban lesz. Jó a cég. Ennyi. :)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.