beállítasz egy stop limit eladást 14400-ra, 14450-es aktiválási árral. Ekkor ha az árfolyam eléri a 14450-et, automatikusan kivág (elad) a rendszer 14400-as limitárral, azaz max. addig megy le a könyben éppen található legjobb vételi ajánlatok között.
Ugyanez vételen :
ha arra spekulálsz, hogy ha átlépi a 15 ezres árat, meg sem áll 16-ig, és nem akarsz lemaradni az emelkedésről, ha végre elindul, beállíthatsz vételi stop limitet is :
15050 -es aktiválási árral 15100 forintos vételt állitasz be. Ha átlépi az ár a 15050 Ft-ot, automatikusan vesz Neked a rendszer.
A vételi stop limitet amúgy a leggyakrabban shortzárásra használják.
igazából jelen formájában nincs értelme a kérdésednek...
a stop limit arra való, hogy esés esetén egy bizonyos árfolyam alá nem enged és eladja, illetve emelkedés esetén egy bizonyos ár fölé érve vesz helyetted automatikusan.
Megpróbálkozok mégegyszer! Csak van vki aki használ stop-limitet és hajlandó is válaszolni.. Előre is köszi!
Bocsi az offért! ha beállítottam a Stop-limitet nagy réssel
pontosan 14600-15700 akkor ha szépen átviszi ma a 15.000-et tudom fenntebb tolni a stopot?
Törölt felhasználó2009. 08. 28. 12:24
Nahát szokásos délelőtti szieszta kivárás fél3 ig.
remélem onnan meg felfele, kevése ez a 3.2%
És ha még abba is belegondolok, hogy volt 900 db OTP-m 2000-es átlagárral, amit 3000-en elhajítottam, akkor legszívesebben vennék egy nagy ásót/lapátot, kimennék a kertbe, és elhantolnám magam. :-D
És képzeld el, nekem volt 16 db-om bentragadva az OMW story idején. Még 199... valahányban vettem, elfelejtkeztem róla, és szóltak a bankból, hogy ugyanmááá, mi legyen ezzel, mert van egy értékpapír számlám, kéne fizetni számlavezetési díjat. Akkor volt 22ezer. Végignéztem, ahogy felment 29-ig, majd most tavasszal eladtam 10450-en. Ügyes voltam, ugye ??? :-D
Azt gondoltam, hogy a mostani visszavételemmel majd egy kicsit kompenzálok. Hát rosszul gondoltam.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.