"A Mol által 5,38 milliárd dollárra (3,96 milliárd euróra) értékelt teljes INA vagyon 44,83 százaléka van még a horvát állam tulajdonában, nyolc százalék felett különböző befektetők rendelkeznek. "
érdekes módon a piac viszont a Molt értékeli szintén 5 mrd dollárra - ilyen alapon az INA is megvehette volna a Molt:))))))
"előzmény (#35606: tchongee) | válasz erre | Tegnap, 22:24
Tschongee, ebben, amiket írtál az INA-val és a MOLlal kapcsolatban, különben több a realitás mint gondolnád:) Nem hülyeség!..."
Bár már rég elment a mikulás,
a háttérben szünet nélkül megy a mutyi-kutyulás.
E "talpraesett, csodálatosan tehetséges" menedzsment
karácsonykor sem pihen. Megnyugtató (??).
A Nyilasi precízen, pontosan megírta a molly managament játékait, valszeg biliárdos haszonnal verték le az árfolyamot, hála a nemzetközi nyomásnak, helyzetnek köszönhetően. Néhányszor már leírtam, de lehet ebben az évben már nem kapok rá választ: Miért jó az a Mollynak, hogy "Budapesten új divizót hozna létre az OMV". Az elavult finómítóit egyrészt bezárná, másrészt modernizálná. Cserébe csak a szavazati korlát eltörlését kérték, ez jól jöhetett volna hosszú távon a herr nadyéknak, ha minden áron ragaszkodni akarnak a pozijaikhoz. Miért jó az, ha egy ország energia vállalatának modernizálását hosszú távra megakadályozzák? A részvényesek már válaszolnak, szabadulnak a papíroktól. A parlamenti képviselőket el kellene vinni akár állami költségen is, hogy nézzenek szét Swecháton. A mollynak miért nem jó az, ha olyan infrastruktúrális körülményeket biztosít, mintha Burgelandban érezné magát. Medggyesy szerint is felzárkózott Burgenland, Európa legfejlettebb régióihoz. Végül, de nem utolsó sorban, ha Máv-nak megérte eladni TEHER szállítást az Osztrákoknak, akkor miért nem jó üzlet az Energiai fúzió? Vagy a MÁV-nál okosabb és nem lekenyerezhető üzlet emberek dolgoznak fontos posztokon. A parlament miért nem hozott egy Lex máv törvényt sürgösségel, megakadályozandó a teher szállítás,személyszállítás, gépészet eladása? A máv valóban állami tulajdon, azt lehet értékesíteni, a Molly-ban egy fillér részesedése sincs a magyar államnak és azt nem lehet az Osztráknak megvenni. hangsúlyozom a Máv teher szállítást megveheti az Osztrák. Szóval sztem a döntés hozók meghibbantak. Ezt valszeg látják nyugaton és a valós világ gazdasági gondokon túl ez nagymértékben rontja a magyar gazdaság pozicióit. A máv-nál rájöttek arra fontos tényre, hogy nemzetközi összefogás nélkül nem jutnak semmire, de hogy egy nagy energia vállalat managmentje ennek az ellenkezőjét valósítja meg, elérik azt, hogy a Lukoil is lekörözi szegény kis mollykánkat a magyar piacon. valszeg ezért tették figyelő listára a hitel minősítők szegény kis mollykánkat. Írom ezt jelentős minúszban, csak a rend kedvéért. Bízom a volitalitásban, hiszen itt lehet fillozofálgatni, végső soron a piac mutatja az irányt.
Tschongee, ebben, amiket írtál az INA-val és a MOLlal kapcsolatban, különben több a realitás mint gondolnád:) Nem hülyeség!
Mostmár nagyon kíváncsi vagyok mi fog ebből a thrillerszerű történetből kikerekedni 2009-ben, jövő karátschonykor szerintem sokkal okosabbak leszünk, ebben az egyben biztos vagyok... :))
Meg kell jegyeznem, én úgy érzem, Exley kollega költői iróniával megfogalmazott inverz filozófiai kisesszéi képezik le jelenleg legjobban ezt a mostani fura szinguláris valóságot. Hasonló jó ihletet kívánok 2009-re is. Sok lúd herr nyaldyt győz!
Másik gondolat:
Mivel eddig short piac volt, és ez egyszer megfordul, a közkézhányad nagyon kicsi - kevés pénzzel a csillagos égig tudják emelni a részvényárat. Persze ehhez az kell, hogy megforduljon a trend, ez lehet egy-két év is!
Szerintem amíg az INA 2800 kuna közelében volt nem lehetett rv cserét lebonyolítani, mivel az INA 40%-ért oda kellett volna adni a Mol közel 100%-át amilyen rv árfolyamok alakultak ki a Molnál. Most azonban az INA-t is lehúzták a Molhoz megérett egy "egészségesebb cserearány" szerintem ezért kérte vissza az Omániaktól a részvényeket a Mol, most a többi kölcsönadott rv-vel együtt megvalósulhat a részvénycsere. persze csak szerintem és ez lehetne a legjobb megoldás, és egyszersmind megoldás a rengeteg srv mizériára:)))))
Boldog karácsonyt és BUÉK mindenkinek!
Valszeg súgnak, a Bábicsnak a KEHI-ből, feletó nem bírja abbahagyni a Molly shortoltatást, agyon fogja terhelni szegénynek a beleit a hatalmas bevétel. Már minden nagy büfi lelépett, egyedül maradt és még mindig shortol. Meg kéne nyitni a lipótot, hogy értelmes helyre kerülhessen ez az esze vesztett mágus. A herr nyaldi meg a páros újjú patás sem mer neki szólni, mert rögtön meg kapják a lexet. kupica sem tud már indulni a következő választáson, a feletó elfuserálta a "pénz gyárat". Isten ments a kupicától, hogy miniszterelnök legyen, úgy vágná taccsra az országot, ahogy a mollyt. A babics könnyen elelmez, hiszen előre adja neki az itinelt a kupica bácsi.
Persze. Disztingválhatna Egon barátunk, technikai elemzést vegyíthetné a józan ésszel...6000 még elmegy, na deee az 5000??? Ejnye no!
Na, megvárom amíg minden lemegy 0-ra és akkor jól bevásárolok. Hány részvényt tudok venni majd akkor? Hűha...matematikai tévútra kerültem most látom...
Azért hozzátenném, múlt héten még 8900-9000 táján járt az árfolyam, sok embernek, cégnek azért mégiscsak szebb volt így a Karácsonya,mert 11000-12000 tája mégiscsak jobb kiszálló mint 8000. Bár aki mondjuk 16000-nél ragadt be, annak ez sem sokat segített...
Mutyisztáni Olaj Lopisztán (MOL) és a Herr nADY kompani 2008-as év végi búcsúajándékát meg kell becsülni tehát...
Ha maradt még bennük szikrányi becsület, arab barátaikkal karöltve jövőre felvásárolják a maradék közkézhányadot, 2 hétig limites emelkedést produkálva, majd veszik a nyúlcipőt és határozatlan idejű fizetetlen szabadásuk letöltését megkezdik egy távoli lakatlan szigeten, ami a térképeken már nem szerepel (kis Lost utánérzéssel), az óperenciás tengeren is túl leledzik, és azt gondoljuk évek múlva, meg sem történt ez az egész csak kitalálta valami élénk fantáziájú magyar újságíró...
ezt!
nem véletlenül mutyisztánban járunk???!!!
...hogy mindig ki tudnak valamit találni,ezt nem hiszem el!És hogy a PORTFOLIÓ is asszisztál ehhez,azt sem.Persze MINDIG fenntartásokkal:)
MOL pozi nélkül;
üdv
és kellemes ünnepeket!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.