Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Uhura
Uhura csütörtök, 22:46
Előzmény: #1339056  Zöldbéla
Ebben nem teljesen igazolom vissza neked Béla. Mármint a nem egészséges egyetlen papírral kereskedni. 
Mert te nem befektető hanem inkább kereskedő vagy, neked a diverzifikáció inkább figyelem megosztás. Vagyis ha egy papírra koncentrálsz akkor annak minden rezdülését érzed már ha valósan is folyamatosan ezzel foglalkozol. Így jobban belelátsz a dolgpkba mind ha 10-20 papír dolgaival bajlodnál. 
Persze ettől még kaphatsz cső làtást meg minden fajta egyéb korságot de nem feltétlenül rosszabb mind sok papír követve egy papír vagy több papír hangulata más független papírokk eladását "inspirálná" vagy egy papír kiugró teljesítménye a többit is befomozná vagy vételére sarkalna mert zöldek vagyunk. 
dniel
dniel csütörtök, 21:09
Előzmény: #1339058  dniel
azért lenne fontos tisztában lenni hogy müködik a piac, mi a likviditás, és mi az a kill zone és miért fontos mert ez az alapja annak hogy megérts hogy a robot hogy kereskedik mettöl meddig és miért...
dniel
dniel csütörtök, 21:06
Előzmény: #1339057  ktamask
sztem a többiekenek nemkel ennyire magyarázni... a tözsde = piac.... ahogy az ecseri piacon is alkudozol a kufárral a tözsdén is alkudozás (licit) megy... ezért javasoltam ismerkedj meg olyan elméletekkel amik le irják a piac müködését mint pl a aukciós piac elmélet... 
ktamask csütörtök, 20:38
Előzmény: #1339052  dniel
Ne nekem magyarázd, hanem a többieknek.
Én ezzel a likviditás teóriáddal akkor sem értek egyet.
17 óra és elfogy a likviditás: London off.
Van úgy,h a DAX simán rallyzik 17 óra után is, pedig London off, most meg esik, megállás nélkül, miközben USA meg fel-fel a padlásra.
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 20:37
Előzmény: #1339053  randomly
Nézd meg a 
https://simplywall.st/
oldalt! 
Regisztrálni kell, de ingyenes és érdemes.
A kényesebb területeken már szoftveresen gyűjtik és elemzik a szöveges adatokat is (adatbányászat).
Mivel a programok sebességével és adathalmazával, valamint az alkalmazók tőkeerejével nem rendelkezem, ebből a versenyből kimaradok.
A kockázat mérlegelése alapján arra jutottam, hogy: számomra nem az a fontos, hogy milyen árfolyamon nyitok/zárok trade-t (emelkedésben veszek, esésben adok el), hanem az, hogy melyik cég papírjaival kereskedem. Számomra eddig bevált az OTP, de tudom, hogy nem egészséges egyetlen papírra építeni, hiszen ha egyszer mellényúlok, akkor elúszik a teljes tőzsdére szánt tőke.
randomly csütörtök, 20:33
Előzmény: #1339054  Zöldbéla
"Az idei évet szánom az utolsó olyannak, amelyikben 95% feletti arányban az OTP certikre épül a portfólióm." Én idén Január végén raktam az akkor felszabaduló DKJ-t a legmagasabb ezüst certifikátba, hogy még ez a hét és nincs tovább csak 04-es tőkeáttétel nélküli .... szerdán vagy csütörtökön omlott össze az ezüst futures paic. Maradt rajta annyi hogy nem szégyellem a hozamot .. .de duplához vagy triplához képest aprópénz.
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 20:16
Előzmény: #1339051  NiNiNi
Nyilvánvaló amit írsz, jól látod!
Egy szoftvernek elég, ha csak egy kicsit jobban kereskedik mint amire egy ember képes (a ruletten az egyetlen zöld mező hatalmas előnyhöz juttatja a kaszinót).
A szoftvernek egyetlen másodperces előny (a valóságban sokkal több) már óriási lehetőség, továbbá valós időben ráláthat a teljes ajánlati könyvre is, míg mi jó esetbe tízes könyvet látunk. Mindez már az emberi beavatkozásnál jobb eredményekhez vezethet.
Nincs mit tennünk, az automatizált, több adatot gyorsabban feldolgozó megoldások mellett (de nem ellen) kell kereskednünk! A kereskedésben mindenkinek a legnagyobb ellensége: saját maga.
A saját helyzetemről: Hiába hoz szép profitot a tőzsde, minden évben a realizált nyereség fele (a nagyságrendekkel kevesebb hozamú) állampapírba vándorol, ugyanis az már az enyém!
Az idei évet szánom az utolsó olyannak, amelyikben 95% feletti arányban az OTP certikre épül a portfólióm.
Terveim szerint: jövőre a portfólióm legalább felét indexek certifikátjai és Z2027 határidős papírjai adják majd. Ennek nem az OTP iránti bizalmatlanság az oka.
randomly csütörtök, 20:02
Előzmény: #1339051  NiNiNi
Szerinted van olyan robot ami olvassa híreket? A Facebook-ot? A Reddit? X-et? Közben nézi chartot ... de inkább van realtime előfizetése a teljes könyvre, nem csak 5-10-15 mélységig? Tudjuk miből el a Revolut? Abból hogy eladja azokat tradeket amiket végrehajtanak felületén ... mikro másodpercek alatt ... Mire Te charton meglátod hogy zöld addig robot már a hírt is elolvasta TrumpMedian ... És se láttam még ilyent működés közben, de azt szoftvert se láttam ami Investing.com szerű oldalakat működteti ... 
dniel
dniel csütörtök, 20:00
Előzmény: #1339048  ktamask
énmár bele fáradtam hogy elmagyarázzam...
NiNiNi csütörtök, 19:49
Előzmény: #1339037  Zöldbéla
Koszonom. Az en megertesem szerint ilyen nincs, nincs olyan szoftver ami hatekonyan kepes lenne kereskedni. Vannak probalkozasok persze, de ezek nem nagyon mukodnek. Ami igen az az, amit irtam, hogy egy broki megadja a stopokat, es onnantol a szoftver  - ami innentol mar lehet akar az erstebroker is - meg lekereskedi. Olyan szoftver ami el tudja donteni, hogy mi a jo kiszallo, meg besszallo, es valoban haszonnal kereskedik tudomasom szerint nem letezik. 
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 19:46
Előzmény: #1339049  ktamask
Mikor írtam, hogy a robotokat longra programozzák (#1339032)?
ktamask csütörtök, 19:33
Előzmény: #1339046  dniel

Ha nincs igazam, akkor miért vannak ezek az 1 perces leszúrások-realizálások az olajban, és miért "éppen" akkor pattanak meg a tőzsdék erőből?
Olaj le -1 olaj fel +1 ez akár 3 perc leforgása alatt.
Mutyi. Szerinted valaki félrekattint? Gyors kezek, nem robot.
"Likviditás".
ktamask csütörtök, 19:32
Előzmény: #1339046  dniel

Írd le neked mi a logikád.
Amit te 1x magyaráztál:
9 óra: London nyit: short telibe egész nap egész nap: 15:29-ig, napi minre letolni USA-t
Majd USA 15:30 HÚ OLCSÓSÁG Buy, mert akkor jön meg a Likviditás.
London hülye, hogy egész nap öntsön, ők miért nem vették, ha USA meg veszi?
Mert ezt találták ki az okosok.
Majd amikor buy van, akkor mindenki vesz, london most miért nem ad el holnap, vagy realizálja az USA féle nagy kilövést? Mert valószínűleg megvan a konszenzus, mi a mesterterv, hosszútávon, nem dolgoznak egymás ellen, mondhatnám úgyis,h közös az érdek.
Az aljakat védeni, a tetőket támadni.
panna_cotta
panna_cotta csütörtök, 19:26
Előzmény: #1338912  otp1899
kösz a tippet. Sikerült délelött eladni. A végül a OTP  vezetői eladása győzött meg, biztos jobban tudja hol kell eladni. Nem akartam úgy járni mint a raiffeisen. Azóta se láttam sehol a hírt h a marad a kamatstop, úgyhogy nem hiszem hogy ez volt az oka hogy beszakadt záróra. 
dniel
dniel csütörtök, 19:02
Előzmény: #1339044  ktamask
Nem hazudik csak a rögeszméd hogy az olaj rángatja a piacot, ezért nem keresed az okát hogy mi miért mozog arra amerre...
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 19:00
Előzmény: #1339044  ktamask

Hol említettem, hogy longra programoznák a robotokat?
ktamask csütörtök, 18:57
Előzmény: #1339042  Zöldbéla

Az olaj megállás nélkül emelkedik, meg USA is.
A kettő nem passzol.
Az egyik hazudik, nem én.
ktamask csütörtök, 18:57
Előzmény: #1339041  Zöldbéla

Miben hazudtam? 
Kíváncsivá tettél.
Robotkának a profit célja, egyetértünk, de főleg a longra törekszik, mert a többség abban érdekelt.
A többség érdekét szolgálja, még akkor is, ha inkább öntenie kellene.
Majd erre is sok kerül, csak még nincs itt az ideje.
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 18:43
Előzmény: #1339040  ktamask
Bevallom töredelmesen! Bár nem vagyok robot, de valami különös okból kifolyólag, a minél magasabb profit elérése reményében kereskedem!
Egyetlen fillért sem áldozok arra, hogy másoknak kárt okozzak!
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 18:29
Előzmény: #1339040  ktamask
Nem jutott még eszedbe a helyes válasz?
Hazudni tudsz, tévedést belátni (pedig felkínáltam a lehetőséget) nem!

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek