Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nemoland 2026. 08. 28. 08:21
Előzmény: #1336556  csendben
Phil..ps lámpákra volt kiírva a specifikáció...az EU-s nyugati gyártó eleve drágán adta a piacra, mint ma is mindent....a piaci ár a tender alatt esett ,így az elején lehetett tippre kb. 300-400%-os haszon a végefelé csak 30-40%
csendben 2026. 08. 28. 08:20
Előzmény: #1336557  nemoland
"tehát több elégedett ember volt - többség - , mint elégedetlen": ez az állítás alapvetően nem igaz.....
csendben 2026. 08. 28. 08:19
Előzmény: #1336555  randomly
A megbántás szándéka nélkül: Te M.P.-t hibáztatod amiért elvesztetted a munkádat.Én: O.V.-t,amiért felvettek arra a helyre. "Egy az igazság,ezer az arca...."
nemoland 2026. 08. 28. 08:17
Előzmény: #1336554  Zozo12
...picit rossz a hasonlat....nem 16 évig 'romboltak', mert az emberek megszavazták őket (tehát több elégedett ember volt - többség - , mint elégedetlen), így max az utolsó 4 évről beszélhetünk....  a példád alapján a '16 évig romos ház' mellett 12 év alatt vettél még egy másikat kedvezményes hitelre, a családod a gyerekek miatt kevesebbet adózik, mint előtte...az átlagbér emelés miatt több pénzt viszel haza....vettél egy autót is abból a pénzből amit az EU-s szankciók miatt a rezsicsökkentésen megspóróltál...avagy elSzigezeted vagy elnyaraltad....de mivel mások jobban éltek (jogosan vagy jogtalanul-NER) az IRIGYSÉG erősebb volt annál, hogy megbecsülje az ember amit elért......ja és a ház még mindig romos, mert nem arra költötted a pénzt :o).....de 4 év múlva a romos házon már jelzálog lesz...esetleg elveszik a telket és visszabérelheted egy külföldi 'igazságos befektetőtől' dupla áron ;o)
csendben 2026. 08. 28. 07:57
Előzmény: #1336552  huhoooo
Tudtommal a Tiborcz féle LED világítás is EU-s pályázaton nyert (O.V. uralkodása alatt!).Csak egy kis bökkenő lett a dologból: az  EU- nem fizette ki,mert nem felelt meg az EU-s követelményeknek...De Viktor nem esett kétségebe: kifizették az adófizetők (pl.: Te is!). 
Ki is bírálta el ezt a "nyertes" pályázatot? ..... Nem olyan nagy baj az,ha ez a tendencia megszakad! Nekem kimondottan tetszik! :-)))
randomly 2026. 08. 28. 07:50
Előzmény: #1336544  huhoooo
Én például már 3 hónapja ráérek tőzsdézni ... némelyik hónapban csak a tőzsdei eredmény jövedelmem. Értem Én hogy az állam sokat költött és azt visszább kell venni. DE akkor azt kell mondani hogy emberek ez fájni fog de ez van. Persze készültem erre a megoldásra, mint ahogy 2009-2010-re is ... de ez egyenlőre annál is durvább. Azt hogy pótcselekvésként személyeskedünk a parlamenteben ... persze végre van valaki elveszi a szót. Mikor akar a gazdasággal foglalkozni? Mikor már nem lesz meg a támogatottsága? Engem elvesztett ha hívni fog a közvélemény-kutató. 
Zozo12 2026. 08. 28. 07:33
Előzmény: #1336553  Zozo12
Csak kicsibe gondolkozz ha 16 éven keresztül rombolnak a házad  eladositananak , te rendbe tudnád hozni 3 hónap alatt úgy hogy csak töredék pénz jönne ahoz mint amennyi adósságot van? Es esetleg meg lenne gyereked amit penzelni kellene ??? Hasonló nem ? Megtudnad csinalni 3 hónap alatt igen vagy nem ? Es tenyleg befejezte es remélem érted a kérdést 
Zozo12 2026. 08. 28. 07:24
Előzmény: #1336552  huhoooo
Ök mar kaptak 16 évig elég támogatást  most mar az is érdemel aki eddig nem kapott . Most mar tenyleg befejezett 3 hónap után meg semmi nem látszik nem lehet csodát tenni 3 hónap alatt amit 16 évig vertek szét 
huhoooo 2026. 08. 28. 07:19
Előzmény: #1336549  Zozo12
Tudtommal a már elnyert eus támogatást nem kapják meg. 
De akkor senki se kapjon se állami, se eus pénzt, hanem álljon meg a maga lábán. Ne csak a neres cégekre vonatkozzon ez a kitétel! 
Ezzel be be is fejeztem. 3 hónap után már látszik a tendencia, csak észre kéne venni.
Macus
Macus 2026. 08. 28. 07:16
Előzmény: #1336548  huhoooo
Szerinted nem loptak el az osszes penzt amihez hozzaertek ? A dagadek eldicsekedett hogy 15 ezer milliardot hiztak le a cegekrol …. De hol a penz ? Mert az allamadossag triplazodott. Na meg lőrincbarat… gondolom a falusi takparaszt aki ket mondatot nem tud kimondani a szajan onerobol az orszag leggazdagabb embere lett , vagy az egesz ner , de ha az allam nem veszi meg a tularazott projektjeikwt mar csőd jon? Az egesz majd ők tamogatjak az orszagot nagy kamu volt … a sajat partjukat nem tamogatjak a bukas utan … vagy hatvanpusztat a szel fujta ossze? Vagy mast mondok orban mi ol nyaral epp ket honapja? Csak mert a megtakaritasat a vb donton elverte …
otp1899 2026. 08. 28. 06:50
Előzmény: #1336542  JokerWizard
Köszönöm! Jókat írtál. 
Zozo12 2026. 08. 28. 06:33
Előzmény: #1336547  huhoooo
Ki teszi tönkre a cégeket? Azert mert nem kapnak állami pénzt es anélkül nem boldogulnak csak az ingyen penzel es a tularazassal?  Próbáljanak meg anélkül fent maradni mas ceg is ezt teszi . Ezzel be is fejeztem nem 3 hónap után kell ítélkezni írtam.
huhoooo 2026. 08. 28. 06:15
Előzmény: #1336546  Zozo12
"Ellopták az egész országot" Persze, nagybb marhaság nincs? 
Most éppen az egész ország tönkretétel zajlik.
huhoooo 2026. 08. 28. 06:13
Előzmény: #1336546  Zozo12
Igen?.Most akkor ugyanúgy tönkre kell tenni cégeket, mert akkor is úgy volt? Ez a nagy változás? Nem kell 3 hhónapozni, meg 16 évezni. Szart a fosra cseréltétek. Gratulálok.
Zozo12 2026. 08. 28. 05:21
Előzmény: #1336544  huhoooo
Az  Orbán  kormány alatt tudod hány cég ment tönkre mert a ner es cégek miatt nem kaptak munkát ? Érdekelt valakit mi lesz azon emberek es családjaik sorsa akkor ez téged sem érdekelt? Hogy most mi lesz az igen? Ne várjunk mar csodát 3 hónap után ugy hogy ellopták az egész országot es miénk adósságal adtak át . Mielőtt ítélkeznek valaki várjon legalabb 4 évet es ott kiderül mivé változott 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 28. 03:15
Előzmény: #1336543  Nevermind
Pont azon gondolkoztam hogy nem írok, mert nem éri meg...  ráadásul  még kontrapoduktív is..  Olyan mint egy kamasz gyerek. Ha valamit mondasz tuti az ellenkezőhét csinálja. Ha nem írtam volna semmit, talán pára el is gondolkoztak volna (maguktól is) hogy nem biztos hogy jó ötlet korrekció közepén 12x longot venni, már eleve a kockázat miatt.. Mivel nem is titkoltan vagy burkoltam  egyértelműen megírtam mit gondolok, nagyon nem lehet kétséges hogy mit fogok csinálni..Meggyőzni senkit sem akartam mert az nem is lehet, főleg a saját befejtésről van szó, mivel mindenki maga tud csak döntést hozni. Maximum a véleményemet írtam és a piaci "reakciókat"... Pl korábban is sokat segített hogy megértettem hogy ha arra számotok hogy a longos certiket  eladják nagyobb bukás után, akkor tévedek. Ez egy olyan szubkultúra, olyan kisbefektetői kör, akitől ha racionális választ (lépéseket, tranzakciókat) várok egy logikus piaci helyzetre, akkor csalódni fogok. Most eljutottam arra gondolatra hogy mi van ez az egész szubkultúra jellemző. Minden racionalitást mellőzve kereskednek, sőt még gyakran azzal szemben is. Mintha másodlagos szempontok sokkal fontosabbak mint az hogy keresünk sok pénzt. Ami minden befejetőnek  az alap axiómája.. Innen indul minden és itt véget amikor az eredmény számokban kifejezhető hozam..  Ez egy nyílt "jácc'ma" ugyanazokkal a szabályokkal és egy konkrét célfüggvénnyel (hozam).  De most jövök ár hogy ez itt teljesen másodlagos... Sőt még talán nem is fontos.. Ha itt racionális érvekkel jössz, már el is buktak irracionális országban bármilyen vitát.. Kicsit olyan mintha egy nő elkezdő tőzsdézni, hatalmasat bukik minden alakommal, de a valódi célja nem a profit, hanem az hogy a technikai elemző srác "foglalkozzon" vele, mert csak így tudja felhívni a figyelmet magára.. Sokszor gondolkozok azon hogy van aki tényleg nem lehet ennyire irracionális (magyarul hülye), hanem csak megjátssza csak a "hülyét", aztán persze le is ragad a szerepbe.. Mondják is hogy "ne játszd el hülyét, mert úgy is maradsz"..  Most már látható az is hogy mi váltja ki  ezt.. Ha nem írtam volna le akkor magától kell mindenkinek "Okosnak" lenni és akkor gondolnának kicsit.. De mivel készen eléjük tettem minden házi feladatott amivem meg lehet hozni egy jó döntést. nem is hagyom más utat mint azt hogy ezt "tagadják", reflexből , gondolkodás nélkül. Mint aki öntudatlanul is köp egyet ha magánál kicsit ... hogy is lehetne szebben fogalmazni.. kicsit értékesebb embert lét., pl okosabbat, szebbet, gazdagabbat vagy mind hármat egyszerre élőjön belőle az önsorsrontó tagadása ennek.. még akkor is az ellenkezőjét csinálja ha meg van győződve róla higy 95% ban hatalmasat bukik. De 5 % esélye van (nincs amúgy)  hogy csininélhatjata a shortos geceit egy turbló longal 47800 flett K.O.-val.. Ha az ostobaság a rosszindulattal társul keletkezik egy önsorsontó személyiség , inkább megöli a tehenét csak hogy másik tehene is dögöljön meg mivel addig a szintig jutott ebben hogy a másikat sokkal jobban gyűlöli mint a saját befektetésese érzékét növelni és még büszke is ár....Hiába nyomtam hogy kockázatos recesszóban long pozi, büszke ő me 1000 darabot vett és 1 nap alatt bukott 20%-ot. Persze a valóságban  csak 10-ez vett, mert ennek az embernek Tilos lenne, mert önmagára és megtartásra is  veszvélyes az kaszinónak tekinti az egészet és egy pszcho alkalmassági teszten elbukna..  .. 
huhoooo 2026. 08. 28. 02:39
Előzmény: #1336530  dniel
Nálam a mennybe repítetted magad :-). 
A ksh szerint 9,1%kal csökkent a 2. negyedévben a beruházások mértéke. Gondolom ebben benne van a sok "visszaszereztük", "megspóroltuk" is. Ennek ellenére jönnek a megszorítások (300milliárd az egészségügyből, oktatásból), meg a 7,5%os évvégi hiány. Ezt nem kompenzálja egyes gyógyszerek 0%os áfája, meg a tüzifa 5%os áfája.
Bármi, ami neres, ész nélkül lerombolni; gallicoop, masterfood, bayer construct, afrikai hídépítés, ... De, hogy mi lesz az ott dolgozókkal, a beszállítókkal, senkit nem érdekel. Több ezer ember és azok családja. 
Nevermind 2026. 08. 28. 01:48
Előzmény: #1336540  JokerWizard
Ha nyersz a shorttal hajrá. Mármint örülök. Én rossz lóra tettem ,Te pedig jóra. Kis pénzzel vettem TL123-at. Kíváncsi voltam (vagy inkább szerencsejátékos) Mindig longra teszek? Nem. Valamit én is shortolok a piacon. Mindkét oldalt szeretem.A lényeg hogy nyerjél vele. A long unalmas. Mindenkinek van egy meggyőződése hova tart az árfolyam. Rövid távon bármerre mehet? Persze. Nyersz vele ha eltalálod? Igen, akkor hajrá. A long persze hogy egyszerúbb. Csak unalmas. De nem gyártok mögé elméleteket. Megnéztem pár részvény pozícióm. Olyan részvényeket tartok ahol néha napi mozgás 2-10%  között van. Az OTP ehhez képest stabil és a nyugalom szigete :D Nagy pénz? Dehogy. Ha elbukom sem változik meg az életem. Egyszerűen csak jobban szeretem aktívan managelni a megtakarításaim minthogy berakjam állampapírba és várjam a fix kamatokat. Ennyi. TL123 at holnap kiütik? 200e Ft mínusz nekem. És akkor számszerűsítettem a TL123 pozícióm. Elbukhatom? El. Komolytalan ingadozás. Akik itt a fórumon beírnak hozzászólásokat mögé rakják a pozíciót? Nem. Vagy ritkán. Nem vettem észre. Ezért úgy is kell kezelnit .Akár long vagy short. Tedd mögé. És nem utólag. Előre hogy mit nyitottál mennyivel... számszerűsítve az aktuális pozíciót és akkor majd eldől mennyivel vagy benne / veszed komolyan. Ezt úgy általánosságban írtam. Itt senki nem csinál ilyet.
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 28. 01:47
Előzmény: #1336541  otp1899
 A "C" hullám alján. Utánna kezdőhet meg egy komolyabb impulzus felfelé. Addig oldalazás és csapkodó cickkal lesz, kábé mint az első hullámál.. 
A "C" minimálisan az "A" aljáig (45300) korrigál amit már holnap is elérhet egy kis cicckakk után... 
Az átlagos "C" korrekció az "A" hossza  ami  2000as korrekció volt.
Itt a  kiindulás a "B" csúcs (46800) és egy átlagos  "C" alja:  46800-2000 = (44800)
Kiterjesztett sík korrekció: az "C" hossza akár 1,62x is lehet az "A"-nak ami 2000*1,62 = 3200 
ezt a "B" csúcshoz kell mérni  : 46800-3200 = (43600)
Az érdemes nézni hogy melyik szintet fogja biztosan (határozottan) átütni lefelé, úgyis egymás alatti szintek..  
- 45300 holnap vagy hétfőn. Át fogja vinni mivel itt pár napra járt.  (nincs vétel) 
- 44800 : jővő hét... ltt lesz a sok cikkcakk és csodás fel le, de nem szabad bedőlni mivel ez is még a korrekecós szakas része.
 - 43600  ez a szint amit szerintem még megnéz lefelé, szeptemberben.  Itt már komolyabb vevők megjelenése elindíthatja a újabb impulzust. Megváltozik a görbe jellege. Az oldalazás és a csapkodás (a bonytalanság és a hiszti) átvált hátazott emelkedésbe több napos hosszú zöld bikagyertyákkal. Ez lesz a jele beszállónak.. 
Mivel egymás alatti szintek, ezért minden esetben amikor átlépett lefelé egy szintet (vagyis nem a lesz a C alja) a kövező szint alja lesz a legvalószínűbb minimum (támasz) ... Pl ha átzlépi holnap a 45300-at és ez alatt zár, akkor 44800 szint lesz az esélyes vagyis addig már le is fog menni... ha ott még billeg kicsit de azt is letöri akkor érteken számszerűen 43600 lép a helyére. 
A 44800 és a 43600 között elég nagy a távolság, és még a 44000 szint is vízválasztó lehet , ami  ami pont a korábbi 4 csúcs és kerek szám is.. 

Minden színtépéskor érdemes megnézni, nem mindegy  pl adott szinten mit csinál a görbe.. Pl átuhan az egészen szinten nem is lassít és valahol a kövekzep szint közepén áll meg..  Vagy eseteles 2 szint között fel le ingázik +1% másnap -1% .. 
Ha csak egy válasz kell akkor pont a közeplét mondnám ami egész szám , jól megjegyezető  : vagyis a 44000. Addig csak figyelni ha hosszabb tárva szeretnél bevásárolni OTP-t és nem azon akarsz izgulni hogy mikor megy ez alá.. 
  ( https://ibb.co/NnHqcDLJ
otp1899 2026. 08. 28. 00:05
Előzmény: #1336540  JokerWizard
Hol érdemes majd venni? 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek