46 K fölé mindenképpen! Aztán a nap folyamán ATH záróban is! Ez most igazán nagy hal! Alap, hogy ezt így reagálják le a befektetők. Minden körülménytől függetlenül.
Én nullában vagyok. Lehet nyitóban veszek, mégis csak vettek egy bankot. Terjeszkednek tovább. Mondjuk én lengyelben szeretném látni az otepe feliratot. Az lenne az igazi. Lehetséges., ezzel a bankkal lehet ott is ügyködni? Az nagy lenne!
Tegyük azért hozzá, hogy az EU-n és ráadásul eurozónán belül nem találsz olcsó eladó bankot, pont. Közös piac, stabilitás, erős valuta stb.. Olyat ne is várjunk el mint az Üzbég operáció, ami pár év alatt vissza is hozta az árát. :D Egy akvizíció kiértékelésénél van ezer és 1 paraméter van amit ilyenkor figyelnek, el se tudjuk szerintem képzelni milyen munkával járhat egy ilyen felvásárlás. Nem most "találták a balekot", már 2 éve is tehetett ajánlatot az OTP. Én bízom bennük, ilyen szinten rég nincs ilyen h "muszájból" vagy "azért veszünk mert már a fórum is mozgolódik".
Hát igen, de gyanús, hogy az amcsik kihátráltak belőle. Nem érte meg nekik, ez nyilvánvaló, lehet ők úgy értékelik találtak egy balekot, aki megvette. A kérdés az mivel tud többet kispapi mint az amcsik?
A luminor mar reg nem volt tema …. Illetve en a kazah bankot se irnam le . Oroszkotodes orban miatt volt de mar mas ul a kormanynal . A relative kis irszagok …. Bulgaria is kis orszag ;) de a csoport masodik legeredmenyesebb tagja.a kulcs a szinergia es a management. Mi egy regionalis bank vagyunk nem csoda hogy egy amerikai befektetoceg nem tudta felhizni a luminort. Egyaltalan nem kenyszer akvizicio. Sot en belekatok kisebb veteleket erositve a bankot. (Hosszutavon pedig megceloznam a lengyel piacot) aztan arazas …. Tartsd eszben kozben volt egy forinterosodes ;) a 2025 os eve a luminornak gyengebb volt , szoval pont jokor vettuk meg , csak a forinterosodesen nyertunk 100-150 milliardot. En ezt abszolut pozitiv hirnek ertekelem a 60 milliardos hosszutavon pedig 100 milliardos eves profit pedig 2-3 ezres felertekelodest jelent minden egyeb nelkul (minden mas csak ezen felul van)
Először is nagyon meglepő ez az akvi, (Csányi csoda csele?) miután pár évvel ezelőtt felmerült, majd nem jött össze. Nem itt volt az, hogy orosz hátterű bank az (Otp) és nem volt szimpi? Feltételezem, hogy ott tényleg nem szeretik a ruszkikat, (orosz kötődésűeket sem). Másodszor, bár biztos, hogy nagyobb lesz a cég, de most hasraütés szerűen mondom, hogy ezek relatíve kis országok, sok problémával. Megér ez ennyit? Ez valamilyen szinten "kényszer" akvinak tűnik, hogy már venni kellett mindenáron valamit. Nyugati bank nincs eladó, vagy túl drága, a keleti bankokban még több a kockázat. A harmadik, hogy 2 évvel ezelőtt felteszem jobb áron jöhetett volna ez az akvi, most megvárták, míg drágább lesz? Elsőre mindenképpen ütős és jó hír, de mögé kéne nézni a dolgoknak és a részleteknek, hogy akkor hogyan is vannak ezek. Na, kíváncsi leszek a mai árfolyamreakcióra. Még egy gondolat. Eddig meglehetősen sokat ment idén az ár. Nem lehet, hogy ebben már valamilyen szinten ez is benne lehet? Pletykára venni, (már rég felmerült a Luminor), hírre adni, ami most jelent meg. Na, meglátjuk, hogy folytatódik a sztori, a muszkák árnyékában.
OTP részvényesek ide!