"Én tudod mit csináltam volna?*" - Semmit, Tamás. Te csak dumálsz és furcsa elméleteket gyártasz és más f.szával vernéd a csalánt, de véget nem érő üres locsogáson és okoskodáson kívül soha semmit nem csinálsz az OTP piacán.
Március 30 előtt, a Goldman szintén megírta, hogy a Hedge Fundok giga shortokat nyitogattak a tech papírokra, Mik lőttek ki? A Tech papírok. Értem,h funda alapon is kilőttek, de azért furcsa párosítás.
Nem érdekel a pf cikke, hírre nem kereskedek. Ta alapon kereskedek alapvetően. De talán két napi hír, hogy valaki növeli a kitermelését oil fronton. Nem keresem meg de pont az ellenkezője. Hírdess olaj longot, de én nem veszek bele és kész....és ha jó hír jön? Ne vetíts már!
"Én olaj longot hirdetek már X ideje." Most hadd ne mondjam már ki az olaj longod komolyságát. Lassan két hete 73-tól mondod az olaj longot, aztán még mindig sehol. Mennyi pénzt nyertél vele? Nemrég írta itt neked valaki, ha elég sokáig mondod, egyszer igazad lesz. Mint az álló órának napjában kétszer...
Ez egyszerűen túl katyvasz Tamás, őszintén gondolom hogy szerintem túl sokat nézed az árfolyamokat és túlságosan meg akarod érteni. Kisregényekben megírod kb. hogy nem nőnek a fák az égig és lesz korrekció kb.. Nincsen longosok térdeltetése, nincsenek shortos vérszerződések sem és a véreskard sem került elő 47 ezernél h akkor most kell borítani. Ez egy sz@ros középeurópai bankrészvény, nem kell mindent megérteni ezekben a mozgásokban. Tényleg menj ki egy kicsit a szabad ég alá, élvezd hogy nincs 40 fok mert ennyire nincs összeesküvéssel tüzdelve a tőzsde és nem is ennyire bonyolult.
Nem tudom ki hogy kereskedik, én csak látom amit látok. OFF: esnek a piacok 100-120 pontot (indexek), 15 perc múlva +130. Pont ezt csinálják itt is, ti is. Az esést várjátok, csak az a jó beszálló, akkor ki fog venni 47k-ért? Indexeknél az olcsó CFD kötés lehetőségét látom benne, az OTP-nél viszont írjátok, hogy 1-1.5%-os cumi van a kibe ugrálásnál, ennyi erővel soha nem szálltok ki, mert mindig cumi van.
Még lehet benne trükk, pont erről beszélgettünk múlthéten. Látszólag lefordult, jön a vevő TS-be, SOLD OUT, kivárják. És amikor Sold OUT, akkor odadurrantani neki.
Rajzoltam egyet (eggyel fentebbi hsz, mint a tiéd), csak hogy belelássam még a longot. De írtam ,45500-45700, addig nincs para. 45000-43700 = 1300 Kerestem a választ, hogy miért pont 1300, hát, újragondolva 1201. scenario:D 47000 -1300 = 45700 = előző ATH. Miért nem mentek fel a TS-ért? Az eladási könyv látható. 46900-en ott vannak a 4000-5000db-ok. Lehet annyi Iceberg van 47000-nél, hogy a TS realizálás nem fedezné a nyerőjüket, ők biztosan tisztán látják a pozikat, csak a kisember nem látja. És mivel nem fedezné a nyerőjüket, realizálásukat, inkább hagyják a fenébe. :) Pihenek, ne aggódjál. :)
Sajnos itt a százalékokkal van a baj. 47.000 - 2000 3-4% és 2*0,45% a kereskedési költség ez így nem megy. Ha ezt certifikáttal, 115 az van eladó ... és ott 0,78% spread most de volt ma már 1%-is és 2,65x a tőkeáttétel ... na ez is vagy ki jön vagy nem napi 500-800 mozgásban. Hétfőn megveszed péntekig tartod, talán.
45000-43700 = 1300 47000-46000 = 1000, per pill errre keresem a választ, miért pont 47k. Miért nem 47300-46000 = 1300 Erre rajzoltam egy 1h-sat. https://kephost.net/p/Ckoi1j_QH8LP16PcXuWd2w.png Elnyújtott 3-as szakasz. Ha nem jön ki 45700 alá, akkor talán ez a 4-es. 45500 aljakat nagyon sokáig tartotta, én ezt mondanám fő támasznak. Ha spéci zászló, a pirosat kell megcsinálnia. Kell a friss likviditás, olcsósítás, én a 45000-43700 lefikázást is ezzel magyaráztam. A 3-asnál van egy GAP-es nyitás, érdekes, hogy erre senki nem figyelt. Préselték, préselték, emelkedő 1h ék, letört. Erre írtam, hogy okos longos húzza alá a stopot, elérték a stoppokat. Ez nem bántás, hogy ki okos ki nem.* Ezért ennyire látványos a hirtelen lefikázás, egymás sebeit nyalják. A kevésbé okosok, akik nem raktak stopot, és látják, hogy 47k-46k, ajjaj, na mit csinálnak szerintetek? 47k alá behúzzák a tpt 46800-46900, hátha eléri, de jön vissza, már húzzák a stopot, nem akarnak 46k alá esni, tehát 46k alá esve, még nagyobb esés jön. Ez okozza általában a csökkenő csúcsot, hogy nem képes kimenni új tetőre, a későn reagálók, vagy az emelkedésben tartani szekció, amikor jön az elbizonytalanodásuk.
Szerintem Tamás ez már nem elemzés amit művelsz, hanem egy beteges hiszti, vagy hívjuk csapongásnak. Nem lehet érteni a válaszaidat, kusza, szövevényes kavalkád, nem tudom mit szeretnél mondani, csak olvasom mintha az "Ulysses"-t olvasnám. Pihenj egy kicsit! ;)
OTP részvényesek ide!