Érdekes ez. Kétszer nem lépünk ugyanabba a folyóba. Minden egyes nappal újabb 20 millió hordó nem ott van, ahol lennie kéne. Nincs ez még lefutva. Az a "partra szállás" amit emlegetnek az nem egy két perces sztori. Mint katonai művelet, az inkább két hét. Az újabb 280 millió hordó addigra, ami hiányozni fog... Persze ameddig nem jön a hír valami pénzintézeti csődről, addig ha lefelé megy az olaj, akkor rögtön pattan minden. Ebből is látszik, hogy mindenki a pénzügyi válságtól tart már, amikor éppen felfelé megy.
OTP 4h-n rajzolva: https://kephost.net/p/MjMzODAzOQ.png Az emelkedő zöld csatorna aljára mind a 2db 4h-s gyertya visszazárt, emelkedő aljak tetőkkel (4h-n).Az emelkedő 4h bollinger közép tudná támogatni, de még mindig a piros csökkenő tetők vonala alatt-körül van, ha így rajzolom. Nasdaq 24100-ról egész estig oldalazott felfele lassacskán 24300-ig, toltam 1-2 apróbb shortot. "Az igazság odaát van": amikor az utolsó 15 percben tol egy -150et, lerealizálták a nyerőt. Hogy miért 24100-ra vártam az NQ-t, mert így kész a "classic" fordulós inverz fej váll. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart A nagy piros két oldalán 1-1 zöld lehetett volna, viszont így olyan, mint az ördög, 2 szarva van, a mostani egy piros Akkor lesz long, ha 24600 fölé megy, de ma reggel járt 23550, emiatt borulátó vagyok. Ha kiderül, hogy Trump hülyét csinált a világból, sokadjára, ismételten, akkor megbüntetik USA-t.
Nem vitázok, tény, sokat jött vissza. Bár végülis annyira túladott sem volt OTP 42-35k, -15%. DAX most járt 13% körül. Bár az OTP-t nem kellett volna annyira érintenie, mit érdekli az OTP-t az olajár boom? MAjd kiderül. "Longra fel"? én meg nyitom a shortot magasabbról. Trump be fog gőzölni.....
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart nem kereskedési időben, tehát 14:30 előtt, reggel 8 órakor 23550 is volt. Most meg csapatjuk a 24290-et... halad az 1h tetőcske felé, nem érzed bikacsapdának? ha holnap japók miatt NQ pattan egyet, akkor short...
Egyetértek. Sőt, ha nem lesz rosszabb a háborús illetve egyéb helyzet, akkor akár az alját is láthattuk ma az esésnek. Lehet akár egy dupla alj (vagy tripla?) is belőle. A 100 dolláros WTI feletti ár semmiképp sem jó egyik országnak sem. Feltételezem, nem fognak minden energetikai egységet szétlőni. Trump csak szájkaratézott, próbálgatta a határokat. Nem ijedtek meg tőle. Szóval lassan akár vége is lehet az esésnek is. Persze értem, hogy még háború van, vannak megugró inflációs kockázatok meg a kamatvágásnak is vége lehet stb.. de idővel akár így, akár úgy, háborúval vagy anélkül újra fog indulni a hajóforgalom a Hormuzi-szorosban is. Az olaj is maradhat 100 alatt inkább, ez elég jól fogja eddig (amúgy technikailag ott is lassan eladási jelzés jöhet/jön/jött). Ha szerencsénk van, ez a 35k ideális vételi szint, ahol lehet porszívózgatni, a bátrabbak akár TL certit is csipegethetnek (vérmérséklet szerint persze). Jelentős hangulatjavulás (pl 1 lépés a tűzszünet vagy talán béke, egyezség felé) meg kifejezetten hajthatja még felfelé. Háború nélkül masszívan 40k felett lenne a fair értéke is. Szerintem az a 39.300 körül hagyott rés se lesz sokáig nyitva... Persze ez csak spekuláció részemről, és igen, optimista forgatókönyv. Tartósan magas olajárak esetén sem várnám az OTP-t 2x.xxx tartományba, ahhoz sokkal durvább dolog kellene szerintem.
Sávozik. 35000-39000 Ez jó lehetőség arra, hogy aki long párti, és mert az OTP-ben a long trend erősebb, funda szempontból, így 35000-37000. Most visszanéztem, ez volt még csak a harmadik 35000-37000 közeli próbálkozás, tehát nem a 4. Azért írok 37000-et, mert ez 2000 pont, daytrader-nél, 1-2 napra tökéletes, és close. Nem azt írtam,h 38800- sem 38400-at. Tehát semmilyen szélsőértéket nem érintettem, 35k-37k- reális mozgás. Zseb 1x Zseb 2x. Én 36500-nál eladtam volna, mert szerintem kamu hír volt. Ez 5500 Ft haszon, míg valaki meg ül, és vár, de mire? 5500 Ft nyerő így is, 35000+5500 = 40500. Legkevesebb. "Elméletben" ugye. Remegő kéz, ami nem remegett 41000-nél (Ugye Macus, az az Isteni kéz ,ami ott remegés nélkül megnyitotta), most 35000-nél tétovázik, remeg, bizalmatlan. Én ezért várnám, hogy rommá verik, még, kicsit :D.
OTP részvényesek ide!