ez itt OFF, én nem vagyok ennyire optimista.
Sajnos az olcsó kinai és indiai munkaerő elvette a termelő munka becsületét, és az nem is fog visszajönni, addig, amig a jövedelembeli különbségek valamennyire ki nem egyenlitődnek ázsiához képest.
Én is örülök neki, hogy a túlburjánzott tercier szektor bukóra áll, de attól a secondary sectornak nem lesz jobb, sőt, a müszaki értelmiségieknek rosszabb lesz, mert beeesik a beruházási aktivitás világszerte.
szóval hosszú még az út, de akármilyen keserves recesszió is lesz itthon, Magyarország nem lesz fizetésképtelen, az OTP nem dől be és még csak veszteséges sem lesz. Márpedig most ezt árazzák, ezért 4000 alatt szvsz már jórészt kockázatmentes a vétel, annak aki tud várni egy pát hónapot.
gabor
a pénzügyek tartósan nem szakadhatnak el a reálszférától. Mi, spekulánsok :) viszont az időleges "elszakadásokat" próbáljuk kihasználni.
Mo-on gyakorlatilag nincs ipar (alacsony képzettséget igénylő külföldi bérmunka, ami van, jórészt), épül lefelé a mezőgazdaság. Van viszont hatalmas kereskedő, "szolgálatató" és - ahogy írtad - mutyizó szféra. Ezek most világszerte dőlnek össze. Helyreáll a rend, megint becsülete lesz a munkának, a valós értékeknek. Nem gond ez, csak a paraziták nehezen fognak átállni.
Törölt felhasználó2008. 10. 15. 12:14
Nem tudom írta e már valaki, nekem új : OTP adja - veszi a saját részvényeit ! Tegnap 6 millió db-t eladott 4087- es átlagon ! Majd visszavásárlási opciót kötött rá 2452-s árfolyamon !!! , melyet 44 napon belül gyakorolhat ! forrás: chasline
Törölt felhasználó2008. 10. 15. 12:13
..na lááátom megint a Majmok bolygóját vetítik ....
..főszerepben: kisbüfi
..rendezte: BÉT
...szinkron: Pf
"...a munkaképes lakosságnak mindössze a fele(!) dolgozik."
szvsz a munkaképes lakosságnak a fele adózik a másik fele a feketegazdaságban teremt értéket és szolgáltat.
egyetértek, de ez reálgazdasági és nem pügyi probléma
izland egy nagy hedge fund volt, magyarország egy mutyizó pocsolya, de fizetőképes.
a jegybanknak 3-4 évnyi CA deficit tartalékja van!
Of the CEE-4, Hungary is clearly the most vulnerable. Its housing market has famously been financed via Swiss franc mortgages; the door to that particular liquidity tap is in the process of being slammed shut. Rumours have started to swirl that Hungary will approach that venerable dinosaur, the IMF, for assistance, as it lacks the domestic fiscal ability to fund a bail-out.
Tiszta bull shit az egész, nyilvánvalóan halvány fogalmuk sincs Magyarország valós pénzügyi helyzetéről, sokkal, se sokkal erősebb helyzetben vagyunk, mint pl 1995ben minden tekintetben.
Zéró esélyét látom bank vagy ország defaultnak, de ezek a hülyék ezt árazzák.
Minél nagyobb a pánik annál jobb a végteli lehetőség!
OTP részvényesek ide!